Dezvăluiri incredibile ale lui Florian Walter:** „Stadionul e pregătit pentru CFR, ‘U’ trebuie să dispară! Eu nu mai calc în viața mea la Cluj”

Dezvăluiri incredibile ale lui Florian Walter:**
  • Publicat:
  • Actualizat:

Finanțatorul echipei Universitatea Cluj, Florian Walter, a vorbit, într-un interviu acordat agenției MEDIAFAX, despre deciziile luate în ultima perioadă, cei trei ani petrecuți la formația ardeleană, dezamăgirile suferite, acuzațiile de blat cu CFR Cluj din ultima etapă, dar și planurile de viitor.

Reporter: Părăsiți Universitatea Cluj, cum se vehiculează în ultima perioadă?

Florian Walter: Nu. Universitatea Cluj este o Societate Comercială, nu e o afacere pe care o vinzi unui arab sau primului venit. U, ca și societate și club de fotbal, îl duc mai departe, voi mai investi, dar la alt nivel. Dacă se va găsi un om bun să cumpere, m-aș bucura, mai ales pentru fanii echipei, pentru că am primit în acești trei ani telefoane din toată țara, de la București și până la Botoșani sau Oradea, de la oameni care iubesc U. Mi-aș dori să se întâmple asta, dar nu pot stabili o valoare în bani a clubului, pentru că are valoare sentimentală. Nu mă interesează decât să-l ducă mai departe, nu banii, pentru că eu, ce am zis și am promis acum trei ani, m-am ținut de cuvânt. În procent de 10-20 la sută nu am reușit, mă refer aici la calificarea în Europa League, dar nici băieții nu au mai tras cum trebuia în retur. Au aflat prin februarie-martie că voi pleca și nu a mai fost la fel. Nucleul acestei echipe și forța ei de grup puteau face diferența. Am pierdut puncte foarte ușor, dar la valoarea lotului, puteam fi în locul Stelei acum. În iarnă a fost un declic, am depins și de mulți alți factori, la o societate nu e vorba doar de ce bani pui și principii sau strategie. Plus distanța, care m-a dezavantajat teribil, n-aș fi crezut niciodată asta.

Rep.: Care va fi rolul dvs. la Petrolul Ploiești, dacă veți suține și U. în continuare?

F.W.: În niciun caz nu voi fi acționar, până nu voi închide situația la Cluj. Am acolo un prieten de 17 ani, care m-a întrebat dacă îl ajut. I-am răspuns da, la aceeași întrebare de acum 4 ani, înainte de a veni la Cluj, când am refuzat. Acolo avem rădăcini cu familia, aici la Cluj, pe nimeni. Nicio rudă, prieten etc, decât pe suporteri. De la U vor pleca aproximativ 15-20 de jucători, încă nu e stabilită lista, pentru că la Ploiești nu este încă antrenor și trebuie să decidem împreună. Vor fi și tineri care vor pleca de la U, pentru că am investit mult în ei. Dar, la Cluj, chiar dacă îl voi sprijini în continuare pe Claudiu Niculescu să aibă o echipă tânără și să nu retrogradeze, eu nu mai calc în viața mea. E o decizie perfectă a lui Claudiu de a rămâne la Cluj, e cu sufletul acolo și nu poate uita că fanii îl iubesc. Vor fi jucători de 17-18 ani, va fi ca Ajax pe vremuri. Dar, repet, nu mai calc la Cluj.

Rep.: De ce? Ce s-a întâmplat la Cluj?

F. W.: Nu e vorba de bani, deși în acești trei ani am investit 17 milioane de euro. E vorba de omenie, de sprijin, de ajutor. În 3 ani de când am venit la Cluj, nu m-a invitat nimeni la un gulaș, la o ciorbă de fasole, ceapă și o pălincă. Să stăm la o masă și să vorbim. Nu m-a felicitat nimeni de ziua mea de naștere, de Crăciun, de Florii, de orice ar fi vrut. E clar că nu ești dorit. Munca depusă acolo mi-a făcut plăcere, iar banii dați s-au dus pe Someș. Clujul nu-și poate permite două echipe și aici mă refer și la autoritățile locale, dar și la sponsori. În Cluj nu este iubit sportul și nu mă refer doar la U, ci și la CFR. Nu știu cât de mult este iubită cultura în Cluj din acest punct de vedere, că nu am studiat. Am fost tot timpul considerat și tratat ca un mitic, iar miticul nu are voie să crească în Transilvania, nu-i așa? Cred că se bucură toți acum că pleacă un mitic ca mine. Am pus suflet, am încercat totul și nu am cerut pentru mine nimic, decât pentru echipă. Au fost niște promisiuni pentru echipă din partea lui Sorin Apostu, dar el este după gratii acum, ce să mai vorbim? De ce să mai stau eu într-un oraș ca ăsta? Cu oameni care se bucură doar la gândul că au conturi pe nu știu unde, dar nu ajută cu nimic? Oamenii dăruiesc, nu trebuie să fie așa. O apă plată n-am primit pentru echipă sau nu mai zic la acțiunile organizate pentru copii sau bătrâni. Să vină să spună, uite, o apă sau o ciocolată din partea noastră. Nimeni, nimic, niciodată! Toate le aduceam de la București, pentru copiii și bătrânii din Cluj. Eu nu plec pentru că sunt un bărbat slab, în 3 ani am arătat că m-am ținut de cuvânt, ci plec pentru lipsa de omenie și ajutor. Să vină un alt bărbat și să vedem ce va reuși. Să facă măcar cât am făcut eu.

Rep.: Ce va urma la Universitatea Cluj, mai ales că se vehiculează că alegerile locale din 10 iunie v-ar putea întoarce din drum?

F. W.: Eu nu sunt cu politica și mă pronunț înainte de alegeri, ca să nu fie discuții. Nu am nicio afacere în Cluj, nici măcar o tonetă sau vreun chioșc. Așa că, nu sunt dator nimănui și n-am de ce să mă întorc din drum. Am venit acum 3 ani, am plătit datoriile, doar la început au fost vreo 2 milioane de euro. Am preluat o echipă, care nu avea un teren în oraș, am investit în noul sediu, vreo 600.000 de euro pe an și multe altele. Acum, sediul se va muta, e deja stabilit totul. Vom pierde totul în rest. Sincer, deși nu am treabă cu politica, cred că doar Emil Boc ar putea salva Universitatea în viitor. A ajutat și înainte să vin eu la Cluj, a făcut multe pentru oraș, dar din partea mea să fie sănătos, nu mă mai interesează. Pot să-l felicit că a făcut centură ocolitoare a Clujului, ca să nu mai fiu nevoit vreodată să intru în oraș. Nici dacă mi s-ar da cineva toată investiția sau chiar dublu, nu aș mai face asta. Și a mai fost un motiv, cel mai dureros.

Rep.: La ce vă referiți?

F.W.: La faptul că am fost făcut trădător. Am primit sms-uri de la fani, după meciul cu CFR, că am vândut meciul. Ar trebui să meargă la biserică, să facă acatiste, că s-ar întoarce împotriva lor. Asta a fost cel mai dureros, asta mi-a pus capac. N-aș putea să mă vând niciodată. Dacă aș fi fost omul blaturilor, aveam destul timp până acum, le-aș fi făcut cu Dinamo, nu cu CFR. Nu vii și mă acuzi pe mine de blaturi după 3 ani, în care am fost tot pe drumuri, departe de familie, nedormit, cu banii dați la echipă și niciun ajutor. Și, mai ales cu CFR. Cu care dacă m-aș întâlni pe stradă i-aș saluta, că așa e frumos, dar într-un ring de box….. i-aș mânca pe Paszkany și Mureșan. N-am crezut niciodată că e atât de dureros ce e între U și CFR. Ce legături au în oraș…. A ajuns Bornescu la Procuratură și altul de la CFR, care trăgea cu arma liniștit prin oraș, e bine-merci. Păi ce vorbim atunci? De la distanță nu te poți bate cu așa ceva, nu am rachete nucleare. Dacă eram în oraș, era altceva, dar acesta nu e războiul meu. Să jure Andone pe cruce, cum era înainte să vin eu, când a fost tot antrenor la CFR. Cum se umbla cu 100-200 de euro la jucătorii lui U să joace prost, să pice în C… Ă‚sta e războiul meu? Ce face CFR în oraș? La meciul direct din ultima etapă a venit o brigadă de arbitri de mâna a doua, am plătit barem de 3.600 de euro, când o brigadă serioasă costă 10-12.000 de euro. Au fost trimiși de Comisie, noi nu puteam să-i schimbăm. Și atunci, ce vorbim?

Rep.: Cum comentați evoluția Universității în acest sezon?

F.W.: Puteam fi pe locul 5, am fost penibili. Am pierdut puncte ușor, nu s-a îndeplinit obiectivul și se putea. Băieții aveau primă de 150.000 de euro pentru clasarea pe locurile 1-5, acum vor avea contractele scăzute cu 20 la sută, pentru neîndeplinirea obiectivului. Aveau primă și pentru locul 6, nici pe aia n-au luat-o. Aveau primă de 200.000 de euro la meciul cu CFR și tot atât la cel cu Vaslui. Ce mai e de zis? S-a terminat cum s-a terminat, deși au avut toate condițiile. Am reușit totuși prin muncă să facem și ceva bun. Grozav e la națională, jucătorii tineri au valoare, merg și ei la loturi, iar brandul lui U a crescut, e în primele patru din țară. Munca nu poate să ne-o conteste nimeni, dar toți m-au felicitat că plec, nimeni pentru muncă sau rezultate. Chiar și oameni care au jucat la U.

Rep.: Despre finalul de sezon ce părere aveți?

F.W.: E doar parțial onest clasamentul final. CFR nu avea cum să câștige titlul în mod normal, dar au tot fost 11 metri, goluri în ultimele minute….Dacă e să vorbim de joc și perseverență, Vaslui merita titlul. Știam că Dinamo nu va putea ține steagul sus, revenirea Stelei a fost OK, dar prea târzie. E de felicitat și Chiajna pentru retur. Cât despre noi, poate ne era mai bine să jucăm tot în deplasare, cred că terminam pe 3-4. Am venit pe Cluj Arena, să plătim 17.000 de euro pe meci, mai mult ca la Arena Națională. Chiria 7500 de euro, pază, stewarzi, Ambulanță, Pompieri, nocturnă și tot așa, până ajungeam la vreo 17.000 de euro, iar la meciurile mari, pe la vreo 25.000. Vă dau un exemplu, despre cum merg treburile la Cluj: am avut meci imediat după Paște, am vrut să lăsăm intrarea liberă, e o sărbătoare mare, creștinească, nu ni s-a permis de autorități. Pe biletele acelea, de 5 sau 10 euro, poate lumea nu știe, se plătește TVA. Asta mai am eu de plătit ca datorie de la U, TVA-ul de pe bilete. O să-l plătesc și pe ăla, nu rămân dator, dar așa ceva, atâta răutate câtă am văzut acolo….. Ce va urma? Vor fi jucători care vor rămâne la U, o parte au semnat deja, dar lista completă nu e stabilită încă, iar echipa s-ar putea să joace la Bistrița, unde chiria la stadion e de vreo 3000 de euro. Să rămână Cluj Arena pentru concerte sau pentru CFR, pentru că sincer, cred că de-asta a și fost construit. Stadionul e pregătit pentru CFR, U trebuie să dispară, din ce văd eu. Au pus și scaunele alea gri, ca pentru săraci.

Rep: Care este mesajul dvs. pentru fanii Universității?

F.W.: Îi iubesc, sunt extraordinari, chiar dacă printre ei sunt și oameni ce m-au făcut trădător. Suporterii echipei sunt singurii care pot duce U. sus, iar dacă eu eram în Cluj, nu în București, puteam fi și mai sus. Din păcate, după 3 ani la Cluj, pot spune că mi-am făcut doar doi prieteni: Paul, șoferul autocarului nostru, și Mirela, doamna de la club, care îmi aducea cafeaua. Niște oameni extraordinari. Personal, regret ca om ce s-a întâmplat, dar ca manager de societate, nu! Nu poți sta în casa cuiva care nu te vrea acolo și nu te iubește. Doar dacă ești prost te duci mai departe. Someșul curge la vale, apa nu rămâne în oraș, doar pietrele, iar eu n-am fost o piatră, ci un fulg. Nimeni nu a apreciat ce am făcut. La meciuri mari, veneau câte 5-600 de invitați. Toți doreau protocol bogat și vin de Jidvei, asta așteptau toți. Ă‚sta le-a fost sprijinul în 3 ani. În rest, pragmatism, lipsă de omenie, idei de 2 lei, chiar dacă sunt școliți prin SUA. Am crezut că au coloană vertebrală clujenii, rău m-am înșelat. Dar se întorc toate în viață, sunt convins. Clujenii care puteau să ajute și și-au întors ochii pot spune acum fericiți: un mitic atât de mic, l-am băgat într-un ibric!

Mediafax

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul Moldovei', înmormântat regește!
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul Moldovei', înmormântat regește!
Surprinzător! A văzut cine s-a calificat în semifinalele UCL și a spus clar ce echipă va câștiga trofeul
Surprinzător! A văzut cine s-a calificat în semifinalele UCL și a spus clar ce echipă va câștiga trofeul
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Bulă îşi cumpără un taur viguros. Vine primarul:- Bulă, cât vrei pe el?
BANCUL ZILEI. Bulă îşi cumpără un taur viguros. Vine primarul:- Bulă, cât vrei pe el?
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră să fie salvați
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră…
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului său
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului…
Schimbare în CODUL RUTIER din România. Când au voie șoferii să facă DEPĂȘIRI pe drumurile publice
Schimbare în CODUL RUTIER din România. Când au voie șoferii să facă DEPĂȘIRI pe drumurile publice
Incredibil cine e Mihaela, fata care s-a aruncat de la etajul 15! Mesajul de adio emoționant: Vă rog să...
Incredibil cine e Mihaela, fata care s-a aruncat de la etajul 15! Mesajul de adio emoționant: Vă rog să...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
Cum puteţi să luaţi 40.000 de euro direct pe Revolut să vă plătiţi instant creditele de la alte bănci. Cât veţi da înapoi pe lună
Cum puteţi să luaţi 40.000 de euro direct pe Revolut să vă plătiţi instant creditele de la alte bănci. Cât…
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki. Ei au primit tunica roz
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki. Ei au primit tunica roz