Deulofeu şi Năstăsie, printre cei mai buni puşti din Europa! Primul are şanse să joace cu Real Madrid, stelistul N-ARE loc în echipa lui Levi

2 aug 2011 3403 afişări Liga 1
Deulofeu şi Năstăsie, printre cei mai buni puşti din Europa! Primul are şanse să joace cu Real Madrid, stelistul N-ARE loc în echipa lui Levi Copiii noştri vs. copiii lor!

Gerard Deulofeu şi Ionuţ Năstăsie, doi puşti care au ceva încomun: au fost incluşi de UEFA în echipa ideală a turneului sub 19ani, care a fost găzduit de Bucureşti. Doi jucători cu realecalităţi, observate şi de oamenii de fotbal din străinătate şi carepot însemna în fotbalul europen în următorii ani.

CE U19 a fost punctul de plecare pentru amândoi. Linia de sosires-ar putea însă să fie diametral opusă. În timp ce echipele dincampionatele străine ştiu să-şi crească puştii, cele din România îipierd pe băncile de rezervă sau pe la echipele secunde, pe motiv căsunt necopţi. Un drum repetat obsesiv, care duce aproape de fiecaredată la irosirea talentului.

Poate cel mai bun exemplu este cel oferit de Barcelona, cea maibună echipă din lume. Conform El Mundo Deportivo, Pep Guardiola îiva lua pe Gerard Deulofeu şi Sergi Gomez în turneul din StateleUnite, după ce aceştia şi-au demonstrat calităţile la Europeanulsub 19 ani.

Primul, deşi are numai 17 ani, cu doi ani mai puţini decâtNăstăsie, are şanse să prindă câteva minute cu Real Madrid.Guardiola se confruntă cu ceva probleme de lot, mai ales înofensivă şi se gândeşte să-l reţină pe tânărul Deulofeu pentruprimul meci important al sezonului. Asta în ciuda mizei.

"În momentul în care au existat speculaţii că Barcelona vacăuta să transfere un nou jucător cu abilităţi ofensive, pep s-aţinut de cuvânt şi s-a orientat înspre propria pepiniera cu acelcuraj cu care ne-a obişnuit. Se gândeşte la Deulofeu ca o posibilăsoluţie de urgenţă pentru meciul din Supercupă, jucător care aatins punctul optim după CE U19. Este mai bine decât un transferimprovizat şi este şi gratis. Deulofeu poate juca pe ambele părţişi, deşi are doar 17 ani, nu va avea probleme la un asemenea meci,deoarece a arătat multă încredere la CE U19", noteazăjurnaliştii de la El Mundo Deportivo.

Între timp, la Bucureşti, Helmuth Duckadam vorbeşte despresingurul român prezent între cei mai tari puşti de pe continent:"Cred că şi Năstasie e suprins de convocare, dar Piţurcăştie ce face şi pentru campania din 2014 trebuie să se bazeze petineri. Rămâne o surpriză pentru toată lumea. Nu cred că Năstasiepoate juca titular la Steaua în acest sezon", a spusDuckadam

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.