Derby la tensiune maximă. CFR a câștigat meciul „cu scandal”, cu CSU Craiova, iar arbitrul Comănescu a enervat pe toată lumea

Derby la tensiune maximă. CFR a câștigat meciul
  • Publicat:
  • Actualizat:

Petrescu și Mangia sunt antrenorii cu cel mai „gros” CV de la noi și, poate nu întâmplător, echipele lor erau pe primele două locuri în Liga I, înaintea jocului direct. Un duel al antrenorilor, dar și o dorință de confirmare a începutului de sezon pentru două dintre echipele ce vor să câștige campionatul.

Asta se aștepta în CFR – CSU Craiova, iar partida din Gruia a avut iz de derby. Tensiunea și nervii au fost acasă pe terenul din Cluj. Echipa Petrescu a avut începutul de meci. Urko Vera (5) și Dan Nistor (21) au trecut pe lângă gol. Apoi s-a petrecut faza care avea să explodeze atmosfera în Gruia. Mureșan sare la cap cu Screciu, Comănescu vede sânge pe fruntea olteanului și îi dă galben apărătorului. Tardiv, enervant pentru Petrescu, care nu e un maestru în a-și calma nervii și este eliminat (28). „Bursucul” a văzut astfel din tribună faza meciului. Comănescu acordă penalty pentru ținerea lui Ferreira la Deac, iar după un minut, asistentul îi spune să-i dea roșu fundașului Craiovei. Comănescu, ca un bun ascultător face asta, fără a-și asuma însă răspunderea, iar oltenii „iau foc”. E inutil însă, dar o decizie ce pare bună e stricată de întîrzierea ce încinge spiritele. Culio marchează și e 1-0 pentru CFR (40). Pe final, Mitriță izbește bara lui Arlauskis (42) și se intră la vestiare cu avantajul clujenilor și mulți nervi.

Repriza a doua mai calmează spiritele, dar Craiova nu mai are forță în 10 oameni, iar CFR așteaptă oltenii doar pentru a declanșa contraatacuri. Așa apar ocaziile lui Nistor (53), Manea (57) și Balde (63). Nervos pe arbitraj, Mangia mai are un motiv de nervi. Calancea scapă din mâini o minge de prima lecție de fotbal și Balde e șiret și marchează (64). E 2-0, dar urmează un penalty pentru olteni, acuzat de clujeni că ar fi o compensație. Gustavo marchează și Craiova continuă să creadă. Finalul e electrizant. Bancu are bară la ultima fază, se mai cere un penalty, dar nu se acordă, iar CFR – CSU Craiova se termină 2-1. CFR e tot lider, iar oltenii rămân cu contestațiile, iar noi rămânem cu impresia că arbitrul Comănescu a fost un arbitru sub nivelul unui derby și a fost un permanent izvor de tensiuni.


CFR Cluj – CS U Craiova 2-1 (Culio pen. 40, Balde 64 / Gustavo 81)

  • CFR: Arlauskis – Cr. Manea, Vinicius, A. Mureșan, Camora – Hoban, Culio – Nistor, Deac, Nouvier – Vera (Balde 46)
  • Rezerve: Duka, Al. Păun, Djokovic, Omrani, Boli, Hamed
  • CS U Craiova: Calancea – Kelic, Screciu, Ferreira – Martic, Zlatinski, Rossi, Bancu – Gustavo, Băluță, Mitriță
  • Rezerve: Mitrovic, Briceag, Dimitrov, Popov, Mateiu, M. Roman, Burlacu

22:29 FINAL! CFR – CS U Craiova 2-1.


22:27 Ce ocazii a ratat Craiova în ultimele secunde ale partide! Burlacu a pătruns din stânga terenului, i-a pasat lui Gustavo, care a șutat la colțul scurt, mingea a fost respinsă până la Mihai Roman, dar și șutul atacantului a fost respins de un fundaș din drumul spre poartă. 


22:14 GOOOOOOOL CS U Craiova! Gustavo a înscris, după o nouă eroare a lui Comănescu. Centralul a dictat penalty la simularea lui Burlacu. Jucătorul oltenilor a pătruns în careu, a ciupit mingea din fața lui Vinicius, cel care și-a tras piciorul la timp, dar Burlacu s-a pus la pământ. Comănescu a ezitat, dar le-a oferit oltenilor penalty-ul din care au redus din diferență.


22:05 Oltenii ripostează în limita posibilităților în Gruia! Bancu a ajuns în poziție de șut, dar acesta a fost foarte „moale”, iar Arlauskis a prins fără probleme. 


21:56 GOOOOOOOL CFR! Oltenii sunt „blestemați” în această seară, iar după ce Balde i-a avertizat în două rânduri atacantul a marcat în cele din urmă. Camora a trimis o centrare plouată în brațele lui Calancea, dar portarul basarabean a fost „fript” de minge și i-a dat drumul în fața lui Balde, care a avut o misiune ușor de îndeplinit. 2-0 CFR


21:49 Băluță este cel mai tensionat fotbalist de pe teren și, avertizat deja cu cartonașul galben, acesta a mai avut o intervenție foarte dură asupra lui Culio în urma căreia argentinianului i-a sărit apărătoarea. Comănescu l-a lăsat pe Băluță pe teren, dar olteanul este vulnerabil. În schimb, pe teren se duce o luptă „oarbă” între cele două echipe.


21:44 Gazdele rămân la conducerea jocului și după trecerea pauzei dintre reprize. CFR are posesia și construiește profitând și de situația în care se află oltenii. Totuși, elevii lui Dan Petrescu nu și-au creat vreo ocazie notabilă de gol de la reluarea jocului.


21:38 A început repriza a doua fără Vera pe teren, acesta fiind schimbat cu Balde. CS U Craiova rămas în aceeași formulă, dar joacă în inferioritate, după eliminarea ciudată a lui Ferreira.


21:22 Pauză! CFR – CS U Craiova 1-0, după 45 de minute tensionate. Dan Petrescu și o persoană din staff-ul Craioveu au luat loc în tribună, Ferreira a fost eliminat, iar Culio a înscris dintr-un penalty controversat.


21:15 Oltenii au revenit în atac, după o nouă decizie la care jucătorii CFR-ului au protestat. Mitriță a executat direct în bară o fază fixă de la 25 de metri. 


21:12 GOOOOOOOL CFR! Culio a înscris din penalty-ul scos de Deac, după ce l-a trimis pe Calancea în colțul opus. Imediat după gol, o persoană din staff-ul Craiovei a fost trimisă în tribună.


21:11 Ferreira este eliminat! Inițial, Comănescu i-a arătat doar galbenul fundașului care l-a faultat pe Deac, dar, la insistențele asistentului Marinescu, centralul i-a arătat cartonașul roșu și l-a trimis la vestiare. Rămâne de văzut cum va justifica centralul partidei deciziile luate în ultimele minute. 


21:08 Comănescu a dictat penalty la faultul lui Ferreira asupra lui Deac! Contactul dintre cei doi fotbaliști a fost evident, dar ținerea a început înafara careului, iar Deac a căzut în careu.


21:03 Spiritele s-au încins în Gruia, după ce clujenii au protestat vehement la aproape fiecare decizie pe care Adrian Comănescu a luat-o împotriva echipei gazdă. După ce Screciu a fost umplut de sânge de Andrei Mureșan, în urma unui corner, Dan Petrescu, avertizat fiind de centralul partidei, a protestat din nou și a fost trimis în tribună. 


20:57 CFR e echipa mai periculoasă în Gruia, în timp ce CS U Craiova a abordat o tactică defensivă cu posibile plecări pe contraatac. Același Nistor s-a aflat în marginea careului, dar șutul nu a mai semănat cu cel anterior, iar mingea s-a dus paralel cu poarta direct în aut. 


20:53 Introdus în partea dreaptă de Dan Petrescu, Nistor a avansat, și-a făcut mingea pe piciorul stâng și a trimis balonul cu un efect care l-a „paralizat” pe linia porții pe Calancea. Din fericire pentru CS U Craiova, mingea s-a dus puțin peste poartă.


20:44 Avem parte de un joc echilibrat în Gruia cu foarte multe faulturi la mijlocul terenului și în marginile celor două careuri, dar fără mari ocazii de gol până acum, exceptând șutul din fața porții a lui Vera.


20:37 Clujenii au avut prima ocazie importantă a meciului! După ce Calancea a boxat până în marginea careului, Nouvier a centrat pe bara a doua, acolo de unde Vera a șutat la colțul lung, iar Calancea a avut o intervenție salvatoare.


20:33 A început partida din Gruia, acolo unde s-au strâns în jur de 6.000 de suporteri pentru a vedea întâlnirea dintre primele două echipe din Liga 1. 


19:30 Avem cele două echipe de start, iar Dan Petrescu și Devis Mangia trimit pe teren cam tot ce au mai bun. Boli e rezervă la CFR și ar putea debuta în această seară, iar Arlauskis joacă primul meci în tricoul clujenilor.


Derby-ul momentului în Liga 1 se va disputa în această seară, ora 20:30, pe terenul CFR-ului. Echipa condusă de Dan Petrescu este lider, cu 19 puncte, în timp ce CS U Craiova se clasează pe locul secund, cu 18 puncte.

Ardelenii au început sezonul cu un egal la Botoșani, apoi a urmat o serie de șase partide din care au luat toate punctele. Lanțul de victorii al ardelenilor a fost întrerupt în runda precedentă când ACS Poli Timișoara s-a impus pe teren propriu cu 4-3, la finele unui meci extrem de spectaculos.

Oltenii, pe de altă parte, nu au pierdut niciun meci în actuala stagiune, însă se află în spatele CFR-ului din pricina celor trei rezultate de 1-1 înregistrate între etapele a doua și a patra. Din runda a patra însă echipa lui Mangia a câștigat toate meciurile.

Licențiat în jurnalism, Vlad Măcicășan a început să colaboreze cu ProSport încă din anii de facultate. Scrie fără întrerupere pentru ProSport de 17 ani, când a și început cariera de jurnalist sportiv. Jurnalist de presă scrisă și tv, Vlad Măcicășan moderează și emisiuni ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Se jucau
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după încăierarea din sala de clasă
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: Nu mă simt vinovat!
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: Nu mă…
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
LEGEA pe care o așteptau extrem de mulți ROMÂNI. S-a decis azi, 28 martie: Așa cum am promis
LEGEA pe care o așteptau extrem de mulți ROMÂNI. S-a decis azi, 28 martie: Așa cum am promis
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care s-a gândit familia
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care s-a gândit familia
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Cum arată noul Hyundai Tuscon? SUV asiatic cu mulți fani în România - GALERIE FOTO
Cum arată noul Hyundai Tuscon? SUV asiatic cu mulți fani în România - GALERIE FOTO
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură îngrijise, de fapt
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură…