Derby „încins” în Gruia de deciziile arbitrului! CFR Cluj – FCSB 1-1. Alibec, înger și demon la noua echipă: atacantul a debutat cu gol, dar a fost eliminat. Deac a adus un punct gazdelor, dar a avut aceeași soartă

Derby
  • Publicat:
  • Actualizat:

CFR Cluj – FCSB 1-1 (Deac 58 / Alibec 16) 

Echipe de start: 

  • CFR: Mincă – Lopes, Larie, Horj, Camora – Nascimento, Sorsa – Deac, Juan Carlos, Nouvier – Bud
    Rezerve: Marc, Peteleu, A. Mureșan, Gomelt, Chiriță, Sîrbu, Omrani
  • FCSB: Niță – Bălașa, Moke, Tamaș, Momcilovic – Pintilii, Muniru – Jakolis, Achim, De Amorim – Alibec
    Rezerve: Stăncioiu, L. Filip, Ov. Popescu, Gnohere, Enache, Tudorie, Mihalcea


21:53 Final de partidă. CFR – FCSB 1-1!


21:42 Cantonamente reușite făcute de cele două echipe, în pauza de iarnă. Ritmul meciului este unul excelent, chiar dacă ne apropiem de finalul partidei de la Cluj. După restabilirea egalității numerice pe teren, FCSB a echilibrat meciul și îndrăznește, în aceste momente, mai mult în ofensivă prin Enache și De Amorim, care încearcă să destabilizeze apărarea adversă. Aproximativ 10 minute au durat condițiile optime de vizibilitate ale meciului, în a doua repriză. În rest, partida a stat sub ceața densă.


21:35 Reghe efectuează o nouă schimbare. Îl scoate pe Bălașa, care a avut o evoluțuie modestă, și îl introduce pe Ovidiu Popescu. 


21:30 Decizii greu de înțeles ale „centralului” Adrian Cojocaru. În acest moment, cei doi marcatori ai meciului Alibec și Deac sunt eliminați. Fotbalistul CFR-ului a văzut și el al doilea galben, destul de ușor,  după ce a protestat la un aut acordat oaspeților. Cu câteva minute înainte, la un corner executat de Enache, mingea a ajuns la Gnohere, iar dintr-o poziție excelentă pentru piciorul său de bază, atacantul a tras aproape paralel cu poarta. 


21:27 Din tribune se strigă: „CFR, victorie!”. Inclusiv fanii gazdelor au prins curaj după prestația din a doua repriză a favoriților. CFR a dictează, în acest moment, ritmul meciului, în timp ce FCSB pare șocată de răspunsul pe care l-au dat adversarii după ieșirea de la cabine. 


21:17 GOOL CFR! Bălașa e depășit ușor pe partea dreaptă a apărării de Camora, care pasează în careu până la Deac. Noul transfer al clujenilor șutează din prima, mingea respinsă de Momcilovic ajunge tot la Deac, iar acesta îl învinge pe Niță. În ultimele minute, FCSB pare „sufocată” de gazde, care simt că pot câștiga întoarce rezultatul și își pot asigura cele trei puncte.


21:14 Reghecampf încearcă să suplinească absența din ofensivă a lui Alibec prin introducerea lui Gnohere, care se află și el la debutul pentru FCSB. Tehnicianul oaspeților mizează pe forța de pătrundere a atacantului venit de la Dinamo, în această iarnă. 


21:08 Partea secundă începe la fel de tare precum prima. Omrani și Enache ratează din poziții identice, din fața porții. Ambii au trimis mingea mult peste țintă, la o diferență mai mică de un minut. 


21:05 A început repriza secundă la Cluj, acolo unde ceața s-a mai risipit pe stadionul Constantin Alexandrescu. Afectat de eliminarea lui Alibec, Reghe nu se retrage și pregătește introducerea lui Gnohere.


20:50 CFR – FCSB 0-1! Pauză, după o primă repriză plină de evenimente, cu două penalty-uri, 5 cartonașe galbene și un cartonaș roșu văzut de Alibec. Totuși, cu câteva minute înainte de jumătatea meciului, au fost premise ca Adrian Cojocau să dicteze un nou penalty, pentru oaspeți, după ce De Amorim a fost „acroșat”, în careu, de un adversar. 


20:45 Alibec și-a făcut-o cu mâna lui! Atacantul își putea face un debut de vis la FCSB, după marcarea golului. După ce a fost avertizat pentru proteste, Denis a simulat inutil la 35 de metri de poarta adversă, nu a cerut fault, dar Adrian Cojocaru a răspuns promt cu al doilea cartonaș galben. 


22:37 CFR ratează o șansă bună de a egala, după ce Achim îl faultează neglijent pe Larie, în careu. După lungi proteste ale elevilor lui Reghecampf, Nascimento își asumă execuția, dar Niță ghicește colțul, iar scorul rămâne 1-0. 


20:33 Moke este avertizat cu cartonașul galben pentru un fault asupra celui mai periculos fotbalist din tabăra adversă, Cristi Bud, faultat la marginea careului. Nascimento execută periculos lovitura liberă, iar Niță boxează de pe linia porții. 


20:27 Ritmul meciului s-a mai domolit după ce FCSB a reușit să deschidă rapid scorul la Cluj. Elevii lui Miriuță „plimbă” mingea în jurul careului, dar acțiunile sunt imediat respinse de defensiva oaspeților. 


20:17 GOOL FCSB! CFR e în corzi în primele 15 minute ale meciului, care au fost controlate în totalitate de echipa oaspete. La o lansare spre Alibec, noul atacant al vicecampioanei pătrunde în careu și e doborât de Camora. Denis își asumă responsabilitatea execuției, pune mingea la punctul cu var, și deschide scorul la debutul său pentru FCSB. Imediat după reluarea jocului, Horj este avertizat cu cartonașul galben pentru un fault dur. 


20:07 Nu e zăpadă, e ceață. Cam așa se vede cursul jocului din înaltul tribunei stadionului din Cluj. FCSB-ul pare că a ieșit mult mai bine din pauza din iarnă, iar Jakolis a fost aproape să deschidă scorul în două rânduri. Prima oară l-a întors pe Camora, în careu, dar șutul cu piciorul stâng a fost destul de slab, iar Mincă a respins, ca mai apoi, aflat tot în careu, șutul mijlocașului să fie respins de pe linia porții de Deac. De cealaltă parte, doar Bud a expediat o lovitură de cap în brațele lui Niță. Avem premizele unei partide peste nivelul a ce se joacă în Liga 1. 


20:02 Fotbaliștii celor două echipe vor juca, pe stadionul din Cluj, pe o ceață densă, la fel cum s-a jucat și meciul precedent, din Moldova, între FC Botoșani și Concordia Chiajna, scor 1-1. Reghe i-a trimis pe teren, pe Bălașa și Alibec, două dintre achizițiile din iarnă, în timp ce Gnohere e doar pe bancă. De cealaltă parte, marea lovitură a clujenilor, Deac, este și el în primul „11”.


18:20 FCSB a anunțat formula cu care va începe Laurențiu Reghecampf. Antrenorul a renunțat la ideea de a-l ține în spatele vârfului Gnohere pe Alibec, astfel că atacantul adus de la Astra joacă vârf împins, cu Achim în spate.


18:00 Vești de la Cluj, acolo unde organizatorii anunță că stadionul Dr. Constantin Rădulescu va fi plin la meciul cu FCSB. Sunt așteptați, așadar, circa 15.000 de spectatori la primul meci de la reluarea Ligii 1.


La revenirea în lupta pentru a ține pas cu Viitorul Constanța în topul Ligii 1, vicecampioana României dă piept cu una dintre echipele puternice ale campionatului. CFR Cluj – FCSB se joacă la 24 de ore după ce puștii lui Hagi au câștigat cu 2-1 pe Ștefan cel Mare, contra lui Dinamo, și s-au distanțat la 5 puncte de echipa antrenată de Laurențiu Reghecampf. Pentru acesta din urmă, partida contra clujenilor care urmăresc intrarea în playoff este prilejul perfect pentru a-i pune în valoare pe cei trei nou sosiți la echipă: fundașul dreapta Mihai Bălașa și atacanții Denis Alibec și Harlem Gnohere. Ei vor completa un prim „11” altfel previzibil în care singura modificare luată în calcul față de prima parte a sezonului poate fi titularizarea lui Jakolis pe postul de mijlocaș dreapta în locului unui Gabriel Enache care a dezamăgit crunt și în cantonamentele iernii.

De partea cealaltă, optimismul în cadrul echipei antrenate de Vasile Miriuță e ridicat. După amicale reușite, clujenii sunt pregătiți să învingă din nou FCSB cu ajutorul lui Cristi Bud, cel care are 11 goluri până acum și este cel mai bun marcator din campionat după plecarea lui Llullaku de la Gaz Metan Mediaș. „Dacă facem ce am făcut în cantonament, câștigăm sută la sută. Sunt foarte încrezător. Un gol cu Steaua nu poate aduce mai mult de 3 puncte. Orice gol e foarte important, dar ar fi foarte bine să încep cu gol și să și câștigăm. Nu mi-aș dori să dau gol și să pierdem„, a spus Bud înainte de meci.

 
Cristian Scutariu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Meteorologii Accuweather anunță o lună mai istorică, în România. Vreme extremă în București
Meteorologii Accuweather anunță o lună mai istorică, în România. Vreme extremă în București
Câți bodyguarzi ”l-au apărat” pe Dan Șucu de jurnaliști după Rapid – Craiova! Oamenii patronului, mesaj pentru presă
Câți bodyguarzi ”l-au apărat” pe Dan Șucu de jurnaliști după Rapid – Craiova! Oamenii patronului, mesaj pentru presă
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant…
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
Florin Piersic, OPERAT de urgență! Diagnosticul pus de medici, după ce i s-a făcut rău
Florin Piersic, OPERAT de urgență! Diagnosticul pus de medici, după ce i s-a făcut rău
Simona Gherghe, anunț tulburător pe rețelele sociale la exact 7 ani de când a spus DA: Aproape de naștere!
Simona Gherghe, anunț tulburător pe rețelele sociale la exact 7 ani de când a spus DA: Aproape de naștere!
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
Florin Piersic, operat de urgenţă. Marele actor s-a simţit rău în timpul unui spectacol la Cluj-Napoca
Florin Piersic, operat de urgenţă. Marele actor s-a simţit rău în timpul unui spectacol la Cluj-Napoca
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Românul care l-a surclasat pe Ion Ţiriac în topul miliardarilor. Anunţul făcut direct de americani
Românul care l-a surclasat pe Ion Ţiriac în topul miliardarilor. Anunţul făcut direct de americani
BREAKING | Florin Piersic a fost operat de urgență, după ce i s-a făcut rău în timpul unui spectacol 😲
BREAKING | Florin Piersic a fost operat de urgență, după ce i s-a făcut rău în timpul unui spectacol 😲
INTERZIS total în noaptea de ÎNVIERE. Regulile au fost anunțate chiar astăzi, 30 aprilie
INTERZIS total în noaptea de ÎNVIERE. Regulile au fost anunțate chiar astăzi, 30 aprilie
Florin Piersic, în stare gravă la spital! Detalii de ultimă oră
Florin Piersic, în stare gravă la spital! Detalii de ultimă oră
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
O pisică a fost „expediată” din greșeală mii de kilometri cu un colet pe care stăpânii săi l-au returnat. Cum a fost recuperată
O pisică a fost „expediată” din greșeală mii de kilometri cu un colet pe care stăpânii săi l-au returnat. Cum…
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat că este văzut așa | VIDEO
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat…