Decât cu amatori, mai bine cu mercenari. Poli Iași – Dinamo 2-1, un meci în care Katsikas s-a făcut de râs. Kizito a schimbat jocul pentru moldoveni

Decât cu amatori, mai bine cu mercenari. Poli Iași - Dinamo 2-1, un meci în care Katsikas s-a făcut de râs. Kizito a schimbat jocul pentru moldoveni
  • Publicat:
  • Actualizat:

Steliano Filip reușește să își încurce echipa în mai mult decât un singur mod. După ce s-a numărat printre cei mai slabi jucători ai lui Cosmin Contra în partidele din acest start de sezon, fundașul stânga a reușit „performanța” de a încasa patru cartonașe galbene în cinci etape, motiv pentru care a fost suspendat pentru jocul de la Iași. Contra e, așadar, nevoit să improvizeze cu Katsikas, un fotbalist care a fost slab în partida cu CFR Cluj, pierdută de Dinamo în Gruia. Contra continuă să schimbe, așa că îl trimite și pe Nemec titular, golgheterul de sezonul trecut. Iar lucrurile stau bine. După ce Iașul face câteva raiduri ca urmare a adrenalinei rămase după egalul cu FCSB, Nemec pune capul la o centrare perfectă a lui Anton și face 1-0. În minutul 9.

Însă Dinamo nu poate pune stăpânire pe joc, nu poate „controla ostilitățile” așa cum ni se spune des în comentariile TV. Iașul are curaj și, chiar dacă exprimarea fotbalistică îi suferă, se avântă spre poarta lui Penedo. Profită și de degringolada dinamovistă, de faptul că bucureștenii încasează patru cartonașe galbene în primele 20 de minute, și încearcă pe flancul stâng. Culmea, deși pe partea cealaltă Dinamo are o improvizație defensivă, Stoican nu forțează acolo, ci pe partea fundașului de meserie Romera. Contra nu riscă și schimbă la mijlocul primei reprize, îl trimite pe Hanca pe stânga pentru a-l dubla pe Katsikas, Salomao fiind expediat în partea opusă. Și e suficient pentru liniște, chiar dacă Iașul se mai găsește de câteva ori în poziții bune, de finalizare.

Lucrurile rămân relativ asemănătoare și în partea a doua. Colțescu își păstrează nota, împarte cartonașe galbene de parcă a rămas dator, și tot ce reușește să face este să sporească gradul de nervozitate. În ambele tabere. Iașul continuă să nu poate amenința clar poarta, în timp ce Dinamo ajunge la poarta adversă mai rar, dar mai periculos. Dincolo se pare că-i imposibil, chiar dacă Bădic centrează perfect. Jo, un alt fotbalist adus pentru motive greu de înțeles pune creștetul capului, ceafa aproape, iar minge care trebuia să intre în poarta lui Penedo se duce în bulevard, în căminele studențești părăsite pentru vară. Treaba moldovenilor e ușurată de Nedelcearu, cel care deși știe că are cartonaș galben, bagă o „sanie” ratată la Bădic și e eliminat. Situația grea e vizibilă imediat, Cristea scapă singur, centrează în fața porții, însă nimeni nu e în stare să vină pentru finalizare.

Pare doar o chestiune de timp. Și este. Platini centrează binișor, Jo pune din nou aiurea capul, însă de data asta e salvat de Kizito, cel care apare și finalizează ușor. 1-1 în minutul 80 și e tot mai greu pentru Dinamo. Forja continuă doar câteva minute pentru că Qaka face și el o prostie, ia al doilea galben și bate la ușă după Nedelcearu ca să mai prindă apă caldă. Toți se gândesc la final, însă nu și Katsikas. Kizito preia minge scăpată de dinamovist, centrează, Hanca dă pe lângă minge, iar Jo trimite în poartă. În ultimul minut! Înfrângere pentru Dinamo, victorie meritată pentru moldoveni. Decât cu amatori, mai bine cu mercenari!


21:55 GOOOOL IAȘI! În ultimul minut de joc, moldovenii dau lovitura. Katsikas scapă penibil o minge, Kizito o preia și centrează, Hanca încearcă să respingă, dar dă pe lângă, iar Jo îndeplinește o formalitate. 


21:46 Se reface egalitatea numerică. Qaka primește și el al doilea galben și părăsește terenul.


21:41 GOOOOL IAȘI! Inevitabilul se întâmplă, mai ales pentru că Poli presa de minute bune. Platini centrează pentru Jo, Jo ratează din nou reluarea, însă mingea ajunge la Kizito și acesta nu iartă. 1-1.


21:35 Probleme tot mai mari pentru Dinamo. Nedelcearu are o intervenție aiurită la Bădic, primește al doilea galben și părăsește terenul în minutul 74.


21:28 Centrare excelentă a lui Bădic, însă Jo, un alt super fotbalist plătit din bani publici la Iași, pune ceafa pe minge și ratează. Evident!


21:23 Iese Salomao, intră Bumba. Asta înseamnă că Hanca își poate relua locul de pe dreapta, acolo de unde a plecat la mijlocul primei reprize pentru a-l dubla pe ezitantul Katsikas.


21:15 Moment interesant în minutul 53. Sin pătrunde în careu, e talonat și jenat ușor de Romera, dar cade în momentul pasei. Colțescu e sigur și indică faptul că jocul poate continua, însă ieșenii sunt disperați în încercarea de a obține penalty.


21:05 Nicio modificare în cele două echipe în repriza a doua. Semn că e totul bine sau semn că nu e nimic mai bun pe băncile de rezervă?


20:50 Final de primă repriză, una care a fost mai complicată pentru Dinamo decât o lasă să se vadă scorul de pe tabelă. „Câinii” au avut ocaziile mari, însă Iașul a arătat ca o echipă mai solidă, a avut posesia, a combinat mai mult și a trimis mai multe mingi în careul advers. Totuși, lipsa de valoare la finalizare s-a văzut. Dinamo suferă masiv la construcție, Albin e la ani lumină de ce a arătat la precedenta vizită în România, iar Hanca nu mai contează absolut deloc din punct de vedere ofensiv.


20:41 Dinamo are reale probleme în a controla desfășurarea acțiunii. Elevii lui Cosmin Contra sunt susprinși destul de des pe acțiunile în viteză ale moldovenilor, Sin fiind unul dintre cei care pun probleme reale atunci când au mingea la picior. Albin nu există, iar Paul Anton face una dintre cele mai puțin utile risipe de efort din istoria modernă a fotbalului.


20:32 Dacă la Dinamo era vorba despre bani publici eram nevoiți să facem același lucru. Uriașul Albin a reușit performanța să dea pe lângă minge, singur cu portarul, la o centrare perfectă a lui Nemec. Wow!


20:30 Nu am mai scris nimic despre meci în ultimele zece minute pentru simplul motiv că fotbalul prestat este de o calitate atât de proastă încât televizoarele din redacție refuză să rămână aprinse. Glumim! Adevărul este că am lucrat la o petiție online prin care cerem autorităților statului să desfășoare un control la Primăria Iași pentru a obține răspunsuri la întrebarea: De ce se dau bani publici pentru aducerea unor fotbaliști precum Qaka, Mendes sau Almeida?


20:22 E minutul 20 și Dinamo a încasat deja patru cartonașe galbene: Nedelcearu, Maric, Anton și Albin sunt premianții.


20:15 Iașul are șansa să egaleze, însă are fotbaliști care nu par să cunoască prea bine regulile jocului de fotbal. Almeida (nicio legătură cu vreun fotbalist cu acest nume pe care puteți să îl cunoașteți) e lansat excelent pe dreapta, are timp și spațiu să centreze, însă o face prea târziu și îl prinde pe Andrei Cristea în ofsaid. Oricum, până să fluiere Colțescu ieșenii se asiguraseră că irosesc șansa uriașă de gol.


20:12 GOOOL DINAMO! Fără să își fi anunțat în vreun fel pretențiile ofensive, Dinamo se vede în avantaj din minutul 9. Centrare înaltă a lui Anton, Frăsinescu (nu, nu s-a retras!) sare pe sub minge, iar Nemec înscrie cu o excelentă lovitură de cap.


20:10 Meciul a început de șapte minute și, culmea, Dinamo are probleme mai mari pe partea dreaptă, cea a lui Romera. Ieșenii au avut deja două centrări periculoase în careul lui Penedo.


20:03 Start! La cum arată cerul de la Iași este foarte probabil ca în scurt timp să avem parte și de o ploaie. Și terenul din capitala Moldovei nu are un istoric bun în ceea ce privește gestionarea situațiilor… ude.


19:55 Steliano Filip a reușit unica performanță de a primi patru cartonașe galbene în primele cinci etape, așa că lipsește în această seară și își pune echipa în situația de a juca cu o improvizație pe stânga. Katsikas vine după o prestație horror cu CFR Cluj, prestație „reușită” din postul la care teoretic se pricepe cel mai bine.


19:06 Cele două echipe de start! Contra îl reintroduce pe Nemec ca titular, iar locul lui Filip, suspendat, în banda stângă e luat de grecul Katsikas. Rivaldinho e pe bancă, unde Dinamo are o singură soluție defensivă, pe Dudea.


CSM Poli Iași – Dinamo, ora 20:00, este partida care încheie ziua de fotbal în Liga 1. Echipa lui Flavius Stoican nu stă foarte bine în clasament, are doar 5 puncte, însă abordează meciul cu un moral foarte bun. În etapa precedentă, gruparea moldavă a remizat pe Arena Națională, cu FCSB, scor 1-1.

Până în acest moment, CSM Poli Iași a jucat două meciuri pe teren propriu și nu a reușit să câștige: 0-0 cu Gaz Metan și 0-2 cu CFR Cluj.

Dinamo, pe de altă parte, poate acumula 12 puncte în eventualiatea unui succes și îi poate egala în clasament pe rivalii roș-albaștri. Formația lui Contra vine după un alt meci în deplasare, partida pierdută la limită pe terenul CFR-ului, confruntare care a iscat un scandal uriaș din pricina arbitrajului.

Excluzând meciul cu CFR Cluj, dinamoviștii au mai pierdut o singură partidă în acest sezon: confruntarea de pe teren propriu cu FC Botoșani, scor 0-1. Acel meci s-a desfășurat chiar înainte de ‘dubla’ cu Athletic Bilbao din Europa League, iar golul trupei lui Enache a fost reușit de Golofca, fotbalist ajuns între timp la FCSB.

Cristian Scutariu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la fel”
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62 de ani
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62…
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri disponibile”
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri…
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele