De la pechinezi la pitbulli, în doar două meciuri. Dinamo învinge la Sepsi şi îşi schimbă faţa după revenirea lui Nistor şi transferul lui Fabbrini

2 sep 2019 12664 afişări Liga 1
De la pechinezi la pitbulli, în doar două meciuri. Dinamo învinge la Sepsi şi îşi schimbă faţa după revenirea lui Nistor şi transferul lui Fabbrini foto: Alexandru Dobre / Mediafax

Se spune că banii nu aduc fericirea. Poate e adevărat, dar în cazul lui Dinamo din august-septembrie 2019 cu siguranţă lucrurile stau altfel. O minoră investiţie, aducerea şi introducerea pe statul de plată a lui Fabbrini, a schimbat totul. Ca în vremurile sălbatice ale presei de sport: ”Asta schimbă totul!”. Italianul a adus glezna care să complimenteze tibia lui Nistor, poate singurul alt fotbalist cu rasă din lotul ”câinilor”, iar mintea lui Uhrin - altă investiţie - e suficient de abilă să profite de situaţie.

Sepsi începe cu destul de mult curaj, iar Fulop încearcă să fie Ronaldinho şi să bată o lovitură liberă la ”scurt”, cu efect pe lângă zid, în minutul 7. E ultimul moment în care gazdele strică gazonul din preajma porţii lui Piscitelli pentru că mai sus numiţii dinamovişti îşi intră în turaţie. Fabbrini începe să dribleze util, să vadă culoare şi e susţinut de un Nistor suficient de dezinvolt încât să reuşească să fie şi mijlocaş central, dar şi mijlocaş central ofensiv. El aduce prima ocazie uriaşă, atunci când şutează de la 25 de metri, Feher respinge în faţă, iar Neicuţescu finalizează în bară dintr-o poziţie ideală. Sepsi simte pericolul şi abandonează încercările ofensive în favoarea prudenţei defensive. Montini îl remarcă şi el pe Feher, iar Dinamo termină repriza stricând bunătate de iarbă în treimea adversă, aşa cum stă bine celui mai titrat club din Liga 1.

Renaşterea

Bucureştenii încep bine şi partea a doua. Echipa mai solidă, cu control asupra mijlocului terenului, Dinamo suferă la finalizare în pofida lucrurilor bune făcute de Nistor şi Fabbrini. Nici jocul pe benzi nu merge, urcările lui Ciobotariu sunt inutile în cele mai multe cazuri, iar ieşirile din careu ale lui Neicuţescu nu produc dezechilibre în apărarea lui Sepsi. Gazdele văd asta şi prind curaj prin Safranko, cel care îl remarcă pe Piscitelli cu o lovitură de cap scoasă greu. Suficient cât să anime meciul, ca şi cum ar fi băgat băţul prin gard într-o curte cu pitbuli. Montini reacţionează imediat şi îl remarcă din nou - meciul portarilor? - pe Feher. Trecerea timpului consumă prematur bateriile lui Nistor, uzate de prea multe cicluri de încărcare/descărcare. Mijlocul e cedat, iar Velev e aproape de gol cu un şut de la marginea careului, însă mingea atinge bara. 

Nici Sepsi nu excelează la capitolul rezerve de energie şi meciul se termină, precum toate întâlnirile din Liga 1, cu un joc pe contre, fotbal născut din erorile jucătorilor părăsiţi de puteri, desfiguraţi de efort. Daniel Popa, intrat în locul lui Neicuţescu, reuşeşte să se remarce şi el printr-o ratare uriaşă, dar se revanşează pe final, atunci când pivotează excelent după o pasă a lui Nistor şi îl execută pe Feher. Sepsi încearcă palid să obţină un egal, rezultat preferat în ultima vreme, dar eşuează în faţa unui Dinamo entuziasmat de forma prinsă. ”Câinii” câştigă la Sf. Gheorghe şi se arată că drumul de la pechinezi la pitbulli nu e atât de greu de urmat. 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.