DDB a făcut bilanțul perioadei în care a ajutat cu bani clubul Dinamo! Cum explică transferurile din ultima vreme: „Gane l-a vrut pe Mario Nicolae. Noi am acceptat”

Redactor:
Gabi Marin
  • Publicat:
DDB a făcut bilanțul perioadei în care a ajutat cu bani clubul Dinamo! Cum explică transferurile din ultima vreme: „Gane l-a vrut pe Mario Nicolae. Noi am acceptat”
Asociația DDB, prin intermediul Peluzei „Cătălin Hîldan”, a emis un comunicat de presă prin care a explicat că nu se poate implica mai mult la club decât a făcut-o până acum. 
DDB a făcut bilanțul perioadei în care a ajutat clubul Dinamo cu bani dați sub formă de împrumut pentru a plăti restanțele salariale și alte datorii, un total de 1.740.000 de euro. În comunicatul de mai jos DDB scrie și despre ultimele transferuri realizate de „câini”, dar și despre faptul că antrenorul Jerry Gane l-a dorit pe Mario Nicolae la club.

Comunicatul integral al DDB

„REZISTĂM, DACĂ VREM SĂ EXISTĂM
Comunicat oficial DDB
Asistăm siderați la furia cu care este atacat programul DDB, singura entitate care a păstrat Dinamo în viață, din momentul în care acționarul majoritar Ionuț Negoiță și-a retras total sprijinul.
Este un alt episod, practic, din campania: “Iată, suporterii nu pot să salveze nimic. DDB trebuie să își asume retrogradarea lui Dinamo”. Asta deși DDB nu deține nici o funcție în club și clubul nu este retrogradat. Luptăm în continuare pentru a evita acest lucru!
Ne rezumăm la a lămuri câteva aspecte esențiale pentru suporterii dinamoviști.
Scopul foarte clar definit al înființării programului DDB este acela de a salva Dinamo. În momentul în care fostul acționar majoritar, Ionuț Negoiță, a anunțat că își retrage sprijinul, Asociația suporterilor Peluza Cătălin Hîldan, inițiatoarea programului DDB, a fost nevoită să intervină. Dinamo este ceea ce iubim și ne definește atât ca suporteri, cât și ca oameni! Suntem “câini” și “în viața asta mai avem ceva de făcut”.
Intervenția DDB s-a realizat în două moduri:
1. Împrumutarea clubului Dinamo cu sumele necesare, care să îi permită desfășurarea activității în Liga 1. Fără acești bani, clubul ar fi intrat în faliment. Dincolo de faptul că fiind societate pe acțiuni, clubul nu putea primi donații, DDB a ales varianta împrumutului pentru a ne asigura că banii nu sunt la discreția acționarului majoritar, protejând astfel atât interesele clubului, cât și eforturile admirabile ale suporterilor. În contractele de împrumut, DDB (Asociația PCH) a introdus o clauză confom căreia banii vor fi folosiți exclusiv pentru plata salariilor, cheltuieli curente și a datoriilor către stat. La acel moment, acționariatul lui Dinamo arăta așa: apr. 93% Lotus Perfect SRL (Negoiță), 7% Societatea controlată de Nicolae Badea și 0.03% Cornel Dinu.
2. Pentru a proteja și mai mult interesul suporterilor, în schimbul sprijinului financiar am solicitat acționarului majoritar acțiuni în cadrul clubului. Astfel, Asociația PCH a primit 20% din acțiunile clubului, în două tranșe de câte 10%, prețul fiind de câte 1 LEU, pentru fiecare dintre cele două tranzacții. În total, 2 LEI pentru 20% din acțiuni. Din acel acel noment, acționariatul lui Dinamo arată în felul următor: apr. 73% Lotus Perfect, (Negoiță) 20.6 % PCH, 7% Societatea controlată de Nicolae Badea și 0.03% Cornel Dinu.
Preluarea unui alt procent de 7.5% din acțiuni nu s-a mai realizat, deşi fusese agreat, pentru că lucrurile s-au precipitat. Ionuț Negoiță a vândut societatea Lotus Perfect SRL cetățeanului spaniol Pablo Cortacero. Dezastrul care a urmat pentru Dinamo este cunoscut și necontestat în spațiul public.
Împreună am reușit însă să păstrăm Dinamo pe linia de plutire, altfel clubul ar fi intrat în faliment şi astăzi ar fi fost deja istorie.
În total, acționarul PCH-DDB a virat în conturile clubului 1.740.000 €, sub forma menționată mai sus. Fondurile au intrat în club după consultarea prin vot a membrilor DDB cotizanți. Soldul programului a fost în permanență la vedere, pe site-ul oficial.
IMPORTANT
Asociația suporterilor este societate non profit, așa că din conturile sale nu pot fi scoși bani de către persoane fizice. Fondurile pot ieși din cont doar pentru realizarea scopurilor declarate în statut, unul dintre acestea fiind susținerea clubului de fotbal Dinamo.
Dincolo de suportul financiar, esențial pentru menținerea clubului în viață şi păstrarea activelor, acționarul DDB s-a mai implicat, strict, după cum urmează:
– păstrarea la echipă a jucătorilor, pentru ca Dinamo să se poată prezenta la meciuri. Reprezentanți DDB, cu pregătire în domeniul financiar, au renegociat contracte cu jucătorii, majoritatea acceptând diminuarea salariilor pentru câteva luni.
– sprijin acordat angajaților clubului, în vederea îndepărtării de la conducerea executivă a noului acționar majoritar spaniol, care reprezenta o amenințare constantă pentru club, precum și pentru fondurile venite dinspre suporteri.
– sprijin acordat clubului în vederea constituirii dosarului de Licențiere pentru Europa și Liga 1
– sprijin acordat clubului în vederea apărării clubului în Instanță, în cazul proceselor aflate pe rol
– sprijin acordat noului președinte al CA Dinamo, domnul Constantin Eftimescu, de fiecare dată când ne-a fost solicitat. Astfel de momente au reprezentat găsirea unui antrenor, după ce antrenorii din acel moment și-au prezentat demisiile. (Jerry Gane și Gheorghe Mulțescu) În cazul aducerii lui Dușan Uhrin, DDB s-a consultat cu profesioniști desăvârșiți, dinamoviști celebri, membri în program.
DDB nu a solicitat în nici un moment și astfel nu deține nici în prezent vreo funcție în cadrul clubului. Implicarea DDB a fost strict sub formele precizate în comunicat. Scopul programului DDB a fost acela de a nu lăsa Dinamo să “moară”, nu de a conduce clubul, neavând nici menirea, nici mandat din partea membrilor DDB de a face acest lucru.
Toate lucrurile menționate până acum sunt lucruri cunoscute atât presei, cât și oamenilor de fotbal, în special celor apropiați de Dinamo, dar care totuși atacă în mod nefondat DDB. Sunt amănunte pe care le-am precizat in comunicările noastre de-a lungul timpului.
MANAGERUL SPORTIV
DDB a fost consultat de conducerea clubului cu privire la un eventual contract pentru Mario Nicolae, ca manager sportiv. Venirea acestuia în club s-a produs la solicitarea antrenorului din acel moment, Jerry Gane, care a simțit nevoia unui angajat cu atribuțiile specifice postului respectiv lângă echipă, iar DDB nu s-a opus.
Jucătorii aduşi de Mario Nicolae au fost aduşi la solicitatea antrenorilor pentru posturile respective şi au semnat cu Dinamo după ce antrenorii au confirmat utilitatea lor. Aceştia nu puteau fi decât liberi de contract.
Aceasta este situația de fapt cu privire la relația dintre PCH-DDB, ca reprezentanți ai suporterilor, și clubul de fotbal Dinamo!
DDB nu a intervenit, sub nici o altă formă decât cele prezentate anterior, în activitatea administrativă și cea sportivă a clubului.
ALTE PRECIZĂRI IMPORTANTE
Încercările DDB de a ajuta conducerea clubului să găsească un Director Executiv și un Director Tehnic, care să propună și să își asume soluții pentru redresarea clubului, au fost sortite eșecului, profesioniștii contactați în acest sens refuzând ofertele. Incertitudinea și austeritatea de la club ne-au determinat să le înțelegem acestor oameni decizia, deși cei ofertați erau dinamoviști recunoscuți.
Activitatea membrilor din Board-ul DDB, precum și a celorlalți membri din echipă, este exclusiv voluntară. Interesul DDB este salvarea lui Dinamo, până la apariția unui posibil investitor sau a preluării pachetului majoritar de acțiuni, cu mandat strict de la membrii programului.
Acesta este și motivul pentru care ne scapă atacurile furibunde la adresa DDB. Sunt atacuri venite din partea unor oameni de fotbal și chiar legende ale clubului.
Din păcate, acest lucru a dus la inducerea unei stări de derută şi a apariției neîncrederii în program printre suporteri.
Ne-am dori să înțelegem cu toții dificultățile de comunicare pe care le întâmpinăm, principalul mod de a dialoga cu suporterii fiind reprezentat de pagina de Facebook a peluzei PCH Dinamo, modalitate de comunicare foarte limitată, de altfel.
O ÎNTREBARE PENTRU SUPORTERI
DDB respinge cu fermitate atacurile și le reamintește tuturor membrilor programului menirea acestuia, precum și necesitatea de a rămâne împreună și uniți. Este singura noastră șansă de trece prin tot ceea ce trece clubul pe care îl iubim în aceste momente dramatice ale existenței sale. Nu vi se pare ciudat cum programul care a ținut clubul în viață este acuzat în mod aiuritor chiar de distrugerea lui Dinamo!?
Dincolo de orice, însă, ce ne îngrijorează cu adevărat sunt greșelile “catastrofale” în jocul echipei, la care a făcut referire chiar antrenorul Dusan Uhrin și pe care nu și le explică nici măcar domnia sa.
Analizăm situația și sperăm să revenim cu informații care să ne liniștească pe toți în acest sens. Tot ce putem face pentru a redresa urgent situația la echipă, vom face!
PCH-DDB își exprimă, încă o dată, sprijinul total și susținerea necondiționată pentru clubului de fotbal Dinamo!
Mulțumim,
Echipa DDB
TREBUIE SĂ REZISTĂM, DACĂ VREM SĂ EXISTĂM!”
Pe aceeași temă
Carmen Brumă a făcut anunțul-șoc după 20 de ani de relație cu Mircea Badea!
Carmen Brumă a făcut anunțul-șoc după 20 de ani de relație cu Mircea Badea!
Imagini virale. Un jandarm îmbrăcat de paradă cade de pe cal şi trânteşte şi animalul VIDEO
Imagini virale. Un jandarm îmbrăcat de paradă cade de pe cal şi trânteşte şi animalul VIDEO
VIDEO Jandarmeria implicată într-un nou incident. Un jandarm a cazut de pe cal la paradă
VIDEO Jandarmeria implicată într-un nou incident. Un jandarm a cazut de pe cal la paradă
Ultima piesă din „Dream Team”. PSG e pe cale să dea adevărata lovitură pe piața transferurilor
Ultima piesă din „Dream Team”. PSG e pe cale să dea adevărata lovitură pe piața transferurilor
Toată lumea îl ştia de pe Youtube. Ultimele cuvinte au fost filmate, CUTREMURĂTOR!
Toată lumea îl ştia de pe Youtube. Ultimele cuvinte au fost filmate, CUTREMURĂTOR!
Câștigătorul marelui premiu la Loto, RIDICAT de polițiști! Ce a făcut bărbatul, după ce s-a văzut cu 1,6 milioane euro
Câștigătorul marelui premiu la Loto, RIDICAT de polițiști! Ce a făcut bărbatul, după ce s-a văzut cu 1,6 milioane euro
Relațiile intime te ajută să fii mai sănătos. 10 motive să fii intim cu cineva
Relațiile intime te ajută să fii mai sănătos. 10 motive să fii intim cu cineva
Un cameraman care filma un URS POLAR a înregistrat ceva ȘOCANT. Când s-a uitat pe imagini a ÎNLEMNIT
Un cameraman care filma un URS POLAR a înregistrat ceva ȘOCANT. Când s-a uitat pe imagini a ÎNLEMNIT
Idei de cadouri pentru Crăciun din oferta Lidl
Idei de cadouri pentru Crăciun din oferta Lidl
Mona Segall, producătoarea Asia Express, salariu colosal! IREAL câţi bani încasează pentru un singur sezon la Antena 1
Mona Segall, producătoarea Asia Express, salariu colosal! IREAL câţi bani încasează pentru un singur sezon la Antena 1
BOMBĂ TOTALĂ de la Alexandru Rafila! Ar trebui SĂ NU MAI VORBIM de certificatul verde
BOMBĂ TOTALĂ de la Alexandru Rafila! Ar trebui SĂ NU MAI VORBIM de certificatul verde
Povestea incredibilă a căpitanului român Dan Sandu, care a rămas mort în frigiderul navei, lângă fructele şi legumele echipajului, timp de 6 luni
Povestea incredibilă a căpitanului român Dan Sandu, care a rămas mort în frigiderul navei, lângă fructele şi legumele echipajului, timp…
Relațiile intime te ajută să fii mai sănătos. 10 motive să fii intim cu cineva
Relațiile intime te ajută să fii mai sănătos. 10 motive să fii intim cu cineva
Crezul medicului iranian care salvează copii nenăscuți. O tragedie l-a făcut pe Hadi Rahimian să nu mai ridice neputincios din umeri în faţa unei mame disperate
Crezul medicului iranian care salvează copii nenăscuți. O tragedie l-a făcut pe Hadi Rahimian să nu mai ridice neputincios din…
Jocul care îți permite să câștigi monede virtuale pe stradă, disponibil chiar acum!
Jocul care îți permite să câștigi monede virtuale pe stradă, disponibil chiar acum!
Suspiciune înaltă pentru varianta Omicron a coronanvirusului la românii veniţi din Africa de Sud
Suspiciune înaltă pentru varianta Omicron a coronanvirusului la românii veniţi din Africa de Sud
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
Iulia Blondea, jurnalista din Gorj jefuită la marşul AUR: „Nu m-am gândit că s-ar putea întâmpla aşa ceva chiar de Ziua Naţională a României“
Iulia Blondea, jurnalista din Gorj jefuită la marşul AUR: „Nu m-am gândit că s-ar putea întâmpla aşa ceva chiar de…
Veşti proaste pentru şoferi: Va ploua cu amenzi de 25.500 lei pentru cei care nu respectă noile reguli
Veşti proaste pentru şoferi: Va ploua cu amenzi de 25.500 lei pentru cei care nu respectă noile reguli
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e terifiant
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e terifiant
Ultimele imagini cu Ion Șmecherul înainte să moară! Ciobanul celebru abia se mutase în propria sa casă: ”Aici o să stau cu nevastă-mea” / VIDEO
Ultimele imagini cu Ion Șmecherul înainte să moară! Ciobanul celebru abia se mutase în propria sa casă: ”Aici o să…
Rușinică! Topul celor mai rușinoase gafe vestimentare ale vedetelor
Rușinică! Topul celor mai rușinoase gafe vestimentare ale vedetelor
Noul model SUV de la SKODA care rupe vânzările. OCTAVIA ar putea deveni istorie
Noul model SUV de la SKODA care rupe vânzările. OCTAVIA ar putea deveni istorie
FOTO. Alexia Eram s-a pozat în lenjerie intimă! Fiica Andreei Esca, apariție controversată
FOTO. Alexia Eram s-a pozat în lenjerie intimă! Fiica Andreei Esca, apariție controversată
FOTO. Karmen, fiica lui Adi Minune, și-a etalat „silicoanele” în costum de baie
FOTO. Karmen, fiica lui Adi Minune, și-a etalat „silicoanele” în costum de baie
<