Datoriile la stat, apoi salariile. Condiţia pusă de municipalitate pentru a continua finanţarea CSM Poli Iaşi

26 ian 2018 2345 afişări Liga 1
Datoriile la stat, apoi salariile. Condiţia pusă de municipalitate pentru a continua finanţarea CSM Poli Iaşi

Chiar dacă LPF a virat în contul clubului din Copou suma de 550.000 de euro, reprezentând o nouă tranşă din drepturile de televizare, fotbaliştii lui Flavius Stoican nu vor ajunge la zi cu banii. Şi asta pentru că oficialii din Copou trebuie să stingă datoriile la stat, pentru a mai spera la finanţare de la bugetul local. Într-o şedinţă ce a avut loc joi, primarul Mihai Chirica i-a înştiinţat pe reprezentanţii clubului CSM Poli Iaşi că Primăria va continua să susţină financiar clubul, cu condiţia să nu aibă datorii la stat. În aceste condiţii, conducerea clubului a achitat la stat suma de 2,5 milioane de lei, iar jucătorii şi-au primit doar o parte din bani.

„Am avut o şedinţă cu domnul primar şi cu reprezentanţii Fundaţiei Sportului Ieşean şi am fost înştiinţaţi că pentru a mai avea finanţare de la bugetul local în acest an, trebuie să fim pe zero cu dările la stat. Înainte de a primi bani de la municipalitate, trebuie să avem acel certificat de neurmărire fiscală. De aceea, am fost nevoiţi ca aproape toţi banii primiţi din drepturile de televizare, aproximativ 550.000 de euro, să-i dăm la stat. În aceste condiţii, nu le-am achitat jucătorilor şi staff-ului toate restanţele. Le-am virat în conturi doar sumele aferente lunii decembrie, urmând ca jumătatea de salariu pe luna noiembrie să o achităm atunci când le vom da şi banii pe luna ianuarie, undeva la sfârşitul lui februarie. Sper ca băieţii şi antrenorii să înţeleagă că am făcut acest compromis pentru a ne fi bine mai târziu”, a declarat preşedintele executiv Adrian Ambrosie.

Acesta i-a liniştit pe jucători, afirmând că a primit asigurări din partea primarului că lucrurile vor intra pe făgaşul normal în perioada următoare: „Domnul primar ne-a asigurat că va fi alături de noi în continuare, iar Primăria va continua să susţină clubul”.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.