Datoria faţă de Oţelul Larissa, cuiul lui Pepelea la Corona

9 oct 2013 885 afişări Liga 1
Datoria faţă de Oţelul Larissa, cuiul lui Pepelea la Corona

După ce a achitat 10.000 de euro din datoria faţă de clubul prahovean Oţelul Larissa pentru împrumutul jucătorilor Martac şi George Ştefan în sezonul trecut, gruparea braşoveană a mai rămas datoare cu aproape 90.000 de euro, pe care se pare că nu mai are de unde să îi achite.

Gravele probleme financiare cauzate de cheltuielile mari făcute în ultimele luni au dus clubul la fundul sacului şi în imposibilitatea de a achita datoria, care a devenit scadentă. Practic, Corona Braşov trebuie să obţină o nouă păsuire de la gruparea prahoveană, însă acest lucru pare greu de crezut. Ultima variantă vehiculată este achitarea unei sume de 40.000 de euro şi păsuirea pentru restul până la primăvară, însă discuţiile cu Adi Teodorescu nu au ajuns încă la un numitor comun. Surse apropiate clubului susţin că braşovenii ar fi plusat şi cu un post de conducere în cadrul secţiei de fotbal, numai pentru a obţine acordul părţii prahovene.

În caz contrar este luată în calcul şi retragerea din campionat, din cauza lipsei fondurilor care să asigure continuarea activităţii echipei braşovene. Ce nu ia în calcul Corona e că desfiinţarea secţiei de fotbal nu înseamnă şi ştergerea datoriei, speţa putând continua în civil. De menţionat că preşedintele clubului, Liviu Lupu, a demisionat luni din funcţie, iar atribuţiile sale au fost preluat de Consiliul Director

Adrian Teodorescu a declarat ieri pentru mytex.ro: "Mai mult ca sigur, în prima fază, cei de la Corona vor avea un termen de cinci zile pentru a plăti restul de bani, respectiv 89.200 de euro. Ei au plătit un avans de 10.000 de euro pe 11 septembrie, iar restul trebuia achitat până pe 30 septembrie. Dacă nu vor plăti, vor primi o amentă de 7.000 de lei pentru fiecare caz, deci 14.000 de lei, după care vor fi penalizaţi cu câte două puncte pe săptămână şi, în final, urmează excluderea din campionat. Eu nu mai accept absolut nimic, nu mai sunt de acord cu o altă amânare. Să plătească, iar apoi fiecare îşi vede de drumul lui. Nu mă interesează că acum nu au bani. Am tot aşteptat. De ce nu au plătit suma integrală când au primit prima tranşă din drepturile de televizare, în luna iulie, în jur de 400.000 de euro?"

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.