Dan Adamescu renunţă la Oţelul. Narcis Răducan, mandatat să caute un nou investitor

27 mai 2014 4161 afişări Liga 1
Dan Adamescu renunţă la Oţelul. Narcis Răducan, mandatat să caute un nou investitor
  • Narcis Răducan, managerul general al echipei Oţelul Galaţi, a fost mandatat de actualul patron Dan Adamescu să caute un nou finanţator pentru formaţia de Liga I
  • Jucătorii echipei gălăţene rămân neplătiţi de patru luni, iar opţiunile de cumpărare a jucătorilor împrumutaţi n-a fost activate

Narcis Răducan, managerul general al echipei Oţelul Galaţi, s-a întâlnit vineri cu patronul Dan Adamescu (foto mic), dar n-a reuşit să-l convingă pe acesta să-şi respecte obligaţiile. Un aspect important este că nu s-a obţinut vreo promisiune de plată rapidă a măcar unuia din cele patru salarii restante şi nici pentru activarea opţiunilor de cumpărare a jucătorilor împrumutaţi.

În schimb, Adamescu s-a arătat din nou dispus să cedeze clubul. „Una dintre variante ar fi să găsim investitori, am fost mandatat să caut o astfel de soluţie”, a declarat Narcis Răducan.

Acesta ar urma să aibă o nouă întâlnire cu Adamescu, posibil chiar astăzi, pentru a i se transmite exact condiţiile în care clubul poate fi preluat de către un alt acţionar. Cert este că nu sunt şanse să se plătească datoriile, singura variantă în care primarul Marius Stan a declarat că s-ar fi implicat pentru a găsi un grup de finanţatori.

Clubul Oţelul Galaţi a câştigat titlul de campioană în 2011, a fost preluat în septembrie 2012 de The Nova Group, companie controlată de omul de afaceri Dan Grigore Adamescu, iar la scurt timp după aceea a fost băgat în insolvenţă, deşi de la UEFA ajunseseră în conturile grupării peste 18.000.000 de euro.

Totul e contratimp

Una din marile probleme o reprezintă presiunea timpului, Oţelul având nevoie de bani foarte repede pentru a-şi putea păstra jucătorii. Deja s-a ratat ocazia păstrării lui Cooper, pentru că nu s-a plătit opţiunea de cumpărare, ce ar fi însemnat puţin peste 100.000 de euro. Lista jucătorilor care se despart de Oţelul se lungeşte aproape în fiecare zi, ultimul dintre cei care au părăsit clubul fiind portarul Mauro Goicoechea.

Dincolo de factorul sportiv, Mauro demonstrând la echipa gălăţeană că este un jucător de mare valoare, patronatul n-a reacţionat nici măcar când a fost vorba de o afacere foarte profitabilă. Pentru a activa opţiunea de prelungire a contractului, Oţelul trebuia să plătească până ieri 80.000 de euro, o sumă foarte mică prin comparaţie cu valoarea jucătorului care este cotat de reputatul site transfermarkt.com la 1.000.000 de euro. Mai mult, odată cu activarea opţiunii de prelungire, s-ar fi activat implicit şi o altă clauză, cea de reziliere pe o sumă de peste o jumătate de milion de euro, bani care ar fi putut să fie încasaţi chiar şi în perioada imediat următoare, în condiţiile în care Goicoechea nu duce lipsă de oferte, inclusiv din Liga I.

Narcis Răducan a precizat că încă ar mai fi şanse ca portarul să rămână la Oţelul, dacă s-ar găsi soluţii de finanţare pentru performanţă într-un timp foarte scurt. „La Mauro şi impresarul acestuia pot găsi înţelegere să mai aştepte o săptămână, dar numai dacă se găsesc soluţii pentru a face performanţă, să rămână să joace pentru noi”, a precizat Răducan.

Într-o situaţie similară se află şi atacantul brazilian Henrique, pentru care opţiunea de prelungire a contractului este destul de mică, de 50.000 de euro.

10 este locul din Liga I pe care a terminat Oţelul Galaţi în sezonul 2013-2014, 41 de puncte fiind totalul de puncte acumulate

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.