Cum se desparte Dinamo de unul dintre cei mai capricioşi, dar şi valoroşi jucători ai săi: Ianis Zicu

19 ian 2010 30 afişări Liga 1
Cum se desparte Dinamo de unul dintre cei mai capricioşi, dar şi valoroşi jucători ai săi: Ianis Zicu Cum se desparte Dinamo de unul dintre cei mai capricioşi, dar şi valoroşi jucători ai săi: Ianis Zicu

Transferul lui Ianis Zicu la ŢSKA Sofia se apropie de fazafinalizării tratativelor. Fotbalistul dinamovist este aşteptat săsosească astăzi sau mâine la Sofia pentru a-şi negocia contractulcu echipa lui Ioan Andone, cel care a avut un cuvânt greu de spusîn perfectarea tranzacţiei.

După definitivarea acestor tratative, clubul din "Ştefan celMare" va încasa minimum 500.000 de euro, aceasta fiind sumasolicitată de acţionari în schimbul machidonului. Totuşi, ce estenou în derularea tranzacţiei dintre echipa lui Florentin Petre şi alui Daniel Pancu şi roş-albi? Mutarea a fost confirmată, neoficial,şi de conducerea sofiotă, asta la numai o zi după ce tehnicianulIoan Andone şi-a declarat public interesul în a colabora cuatacantul pe care l-a mai pregătit şi la Dinamo.

Şi Miteaîn cărţi?

Cedarea lui Zicu în Bulgaria a fost, aşa cum anunţa ProSportîncă de acum o săptămână, intermediată de Giovani Becali, care,conform unor surse de încredere, ar mai fi propus la fosta echipă aArmatei din Bulgaria încă un fotbalist român. Este vorba de NicolaeMitea, atacant liber de contract, după ce Dinamo a renunţat să îimai prelungească angajamentul vara trecută. Bulgarii suntdeocamdată sceptici în privinţa aducerii fostului "lăncier", avândîn vedere perioada mare de inactivitate.

RelaţiaZicu - Dinamo, glaciară

Revenind la Zicu, transferul acestuia vine într-un moment încare relaţiile fotbalistului cu Dinamo sunt glaciare. Concret,fotbalistul şi-a manifestat interesul de a pleca de la gruparea"câinilor" în cadrul mai multor interviuri acordate ProSport, apoişi-a depus memoriu pentru a deveni liber de contract. Chiar dacăşefii au reuşit să îl convingă să îşi retragă plângerea,despărţirea devenise iminentă şi va avea drept deznodământ vânzareajucătorului de 26 de ani la ŢSKA Sofia.

Bornele importanteale carierei lui Ianis Zicu

14.04.2000: Zicu debutează în Liga I, înpartida cu Gaz Metan Mediaş (4-2)

2002: Este împrumutat la Farul, unde înscrie 7goluri în 20 de meciuri

2003: Se întoarce la Dinamo, unde reuşeşteeventul în primul an, Zicu evoluând doar în meciurile din turulcampionatului

2004: În returul acelui sezon se transferă laInter Milano, echipă ce îl împrumută la AC Parma, unde nu joacădecât în nouă partide.

2005: În cea de-a doua parte a sezonului revinela Dinamo, cucerind Supercupa şi Cupa României

2006: Se transferă la Rapid, unde câştigă onouă Cupă a României, competiţie în care a înscris 5 goluri în 5meciuri

2007: Revine la Dinamo, echipă unde evolueazăşi în prezent. Zicu a reuşit în acest timp să marcheze 5 goluri, în33 de meciuri disputate în Liga I.


Miteanu ştie nimic!

Nicolae Mitea nu ştie nimic de un transfer la ŢSKA Sofia. "Amvorbit cu nea Giovani şi mi-a spus că sunt doar zvonuri. Dacă ar ficeva concret, aş merge acolo, mai ales că aş lucra cu nea Ando", adeclarat Mitea.

Curcărămâne!

George Curcă a revenit în "Groapă" după ce înţelegerea dintrejucător şi Farul Constanţa a picat. Revenirea sa ar putea faceposibilă mutarea lui Matache la Universitatea Cluj, unde este doritde Florian Walter.

Confundat despanioli

Presa spaniolă a confirmat interesul grupării Espanyol Barcelonapentru Adrian Cristea. Deși "Prinţul" a fost confundat cu AndreiCristea, As şi Marca au confirmat informaţiile Prosport, vizavi deinteresul tehnicianului Mauricio Pochettino pentru echipierulroş-albilor.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.