Cum să te RATEZI la Steaua!** Becali și-a bătut joc de o echipă întreagă de puști de perspectivă! Gigi, alchimistul: a transformat AURUL în GUNOI!

Cum să te RATEZI la Steaua!** Becali și-a bătut joc de o echipă întreagă de puști de perspectivă! Gigi, alchimistul: a transformat AURUL în GUNOI!
  • Publicat:
  • Actualizat:

Viitorul lui Hagi a promovat în Liga I, scheletul echipei lui Hagi fiind reprezentat de foștii jucători de la Steaua II. Puști de perspectivă, cu care Becali nu a avut răbdare și care, odată plecați din Ghencea, au dat seama valorii lor.

Nu sunt primele cazuri de puști talentați cu care patronul roș-albaștrilor nu are răbdare, existând o adevărată „colonie” de jucători talentați de perspectivă, pe care Gigi Becali i-a poreclit ba noul Goian, ba noul Hagi, ba noul Rădoi, ba noul Balaci, însă după puțin timp aceștia plecau din Ghencea în șuturi. „Ă‚știa n-au valoare de Steaua. Ce îmi mai trebuie mie Steaua II, dacă eu nu promovez nimic!?”, răbufnea Becali imediat ce l-a dat afară pe Bergodi, unicul antrenor din ultima perioadă a Stelei care a încercat o reconstrucție în Ghencea în adevăratul sens al cuvântului. La Steaua, pasul de la mare vedetă, urmașul lui X sau Y, la ultimul jucător aruncat la gunoi e scurt.

Îți prezentăm mai jos lista jucătorilor tineri făcuți praf de Becali

Alexandru Tudose (24 de ani)
„Noul Goian!” vs „Să plece, nu e bun nici de Divizia C”

Aproape 30 de meciuri în Ghencea, însă 10 la prima echipă și 19 la formația secundă. În perioada lui Bergodi, randamentul îi era apreciat. „Bă, Tudose ăsta o să ajungă mare fotbalist. Ă‚sta o să fie noul Goian. Păi, l-am văzut eu cum urcă cu mingea, așa cu capul sus. Doar marii fundași pot face așa ceva”, explica Becali. Declarațiile s-au schimbat în perioada lui Stoichiță, când gălățeanul era „tăvălit” de latifundiar cu vorbe grele. „Tudose ăsta e mare bagabont. Să plece, că nu e de Steaua în veci. Nici de Divizia C nu e bun”, l-a criticat finanțatorul după meciul cu CFR Cluj. În prezent, tânărul fotbalist a devenit titular indiscutabil la Bistrița, echipă cu care a revenit în Liga I.


Mihai Onicaș (21 de ani)
„Noul Rădoi” vs „Ori nu vrea, ori nu poate!”

După debutul împotriva Urziceniului, Becali a dat verdictul: „Ce să mai… Atâta dăruință am mai văzut doar la Rădoi. O să vedeți voi câți bani o să iau pe el”, jubila finanțatorul. Însă în Ghencea, după una caldă vine imediat și una rece, rece de tot. La nouă etape distanță, Becali pune verdictul, unul crunt: „Onicaș nu cred că are mare valoare, ori nu vrea, dar mai degrabă cred că nu are valoare de Steaua”, a sunat concluzia de la palat. După o scurtă vacanță la Poli Iași și la Tg. Mureș, acum mijlocașul este un jucător de bază la Viitorul.

Vlad Rusu (20 de ani)
„Noul Kapetanos” vs „E prea moale… nu știu ce are”

În 2009, la un antrenament al echipei secunde, Gigi Becali, sfătuit de vărul Virgil, a întrerupt antrenamentul lui Leo Strizu: „Bă, care ești Rusu? De azi te duci la echipa mare, am auzit că ești mare fotbalist”. După acest episod, Gigi Becali visa că o să marcheze exact la debut, împotriva Timișoarei: „Am visat că Rusu o să dea gol și o să câștigăm. O să iau 30 de milioane pe el, că ăsta e mare atacant. Va fi cel puțin noul Kapetanos”, îl lăuda Becali. După două etape, Rusu a ajuns din nou sub comanda lui Leo Strizu. „Ce să facă, mă, și Rusu, ăsta. E prea moale, așa… Nu știu ce are”, a încheiat Becali. În prezent, vârful a fost unul dintre cei mai buni oameni de la Viitorul Constanța.

Florentin Matei (18 ani)
„Noul Hagi… Messi” vs „Să se ducă, tată, n-am ce face cu el, mi-a zis Piți”

Achiziționat la 14 ani, mijlocașul a primit din partea lui Becali un salariu de 3.000 de euro. „Perla” lui Gigi s-a transformat radical în doar câțiva ani. „Acum, nu mă mai înșel. Am fost și eu și l-am văzut la antrenament. O să fie cel mai mare jucător scos de Steaua. Exact ca Hagi, are același stil, și cum lovește mingea, și cum driblează… Ă‚sta va fi noul Hagi”, își lăuda finanțatorul marfa, în timp ce antrenorii de la club îl comparau cu Messi. Minunea n-a durat mult, mai exact două meciuri. „Să se ducă, tată, e prea mic de înălțime. Mi-a zis mie Piți că nu are cu ce să ne ajute pe noi la Steaua. Și așa i-am dat 3.000 de euro salariu, degeaba”, a concluzionat Becali. „Executat” de șefii roș-albaștri, Florentin Matei a ajuns în Serie A, la Cesena.

Emil Ducu Ninu (24 de ani)
„Dacă mi-a zis Hagi că e bun, îl iau” vs „L-am lăudat și s-a șmecherit”

Adus de Gică Hagi, Becali a plătit pentru Ninu aproximativ 400.000 de euro către FC Național. Imediat după ce a parafat înțelegerea, de la lojă au și venit primele declarații: „Am luat un mare fundaș. Îmi place că este tot machedon ca mine. Dacă l-a luat Hagi, sunt convins că are mare valoare”, spunea bossul stelist. Soarta și-a pecetluit-o într-un meci la Mediaș, când Pârvulescu a făcut câteva driblinguri pe lângă fundașul din Ghencea. „Puștiul ăla de la Mediaș, Pârvulescu, l-a făcut carne de mici. L-a desființat. Ninu, după ce l-am lăudat și eu puțin, s-a șmecherit. Păi, dacă l-a văzut pe Pârvulescu că e rapid și tehnicuț, trebuia să stea lângă el tot timpul, nu să-l lase să preia!”, a răbufnit conducătorul din Pipera. Aventura nu a mai durat mult, iar Ninu s-a văzut și el exportat către Viitorul Constanța.

Andrei Ionescu (23 de ani)
„Noul Balaci” vs „Tati, nu mai ești la Steaua!”

„Ă‚sta e fotbalist tare. Mi-a zis Piți de el să-l iau la Steaua, că e noul Balaci”, spunea Becali imediat ce l-a cumpărat. Și, bineînțeles, după doar 16 meciuri la prima echipă și vreo 27 la echipa secundă, Andrei Ionescu a fost trimis să se antreneze prin parcuri. „N-am văzut jucător mai avar ca ăsta. Nu o să ajungă niciodată fotbalist dacă se gândește doar la bani. Orice îl întrebam, îmi zicea să îl întreb pe tati… Ce tati, tati, tati… Tati, nu mai ești la Steaua!”, se amuza Becali. În vara trecută și-a reziliat contractul, iar acum evoluează cu succes la Atwerpen.

Marius Bâtfoi (21 de ani)
„Am viitorul asigurat la atacanți” vs „S-a tatuat, numai figuri are în cap”

Cumpărat de la Giurgiu, Becali a mers imediat la o ședință de pregătire a lui Leo Strizu pentru a-și vedea noul star. L-a văzut și l-a plăcut pe loc: „Am fost la un meci cu Virgil și l-am văzut pe Bâtfoi. Ce să mai, am viitorul asigurat la atacanți. Cât de curând o să-l vedeți la prima echipă”. Fotbalistul nici n-a apucat să evolueze vreun minut la prima echipă, că Becali l-a pus la zid, doar pentru simplul motiv că l-a copiat pe Adrian Mutu în ceea ce privește plăcerea de a se tatua: „Nu joacă nimic, ce să fac cu el? Acum s-a și tatuat, numai figuri… Nu îmi trebuie!” Și după 43 de meciuri la Steaua II, Bâtfoi s-a văzut nevoit să își găsească o altă destinație. În prezent, Bătfoi evoluează la CS Otopeni.

Cosmin Matei
„Noul Hagi” trimis la finul Borcea

Cosmin Matei a venit la Steaua în 2010 și a evoluat doar în 4 partide în Liga 1 pentru roș-albaștri, nereușind să înscrie vreun gol.

Venit de la Farul Constanța, Matei a fost comparat cu Hagi de patron, care apoi l-a desființat pentru viața extrasportivă dusă. În cazul lui, Becali nu a exagerat foarte tare, jucătorul fiind un împătimit al jocurilor de noroc. Totuși, dacă ar fi existat persoane bine-pregătite, care să știe cum să îl motiveze și să îl convingă să renunțe la viața dezordonată, cu siguranță că Matei ar fi dovedit că este un jucător de mare valoare. Ajuns în curtea lui Dinamo, acesta a devenit un om de bază spre finalul campionatului, când banca lui Dinamo a fost preluată de Bonetti. În total, Matei a jucat 13 partide pentru „câini”, în acest sezon, marcând de trei ori.

Vezi mai jos lista jucătorilor care au fost maziliți de Becali și cota lor actuală de piață, conform site-ului de specialitate transfermarkt.de

Alexandru Tudose – Gloria Bistrița – 400.000 euro

Mihai Onicaș – Viitorul – 300.000 euro

Vlad Rusu – Viitorul – 500.000 euro

Florentin Matei – Cesena – 75.000 euro

Ducu Ninu – Viitorul – 150.000 euro

Andrei Ionescu – Atwerpen – 400.000 euro

Bâtfoi – CS Otopeni – 300.000 euro

Cosmin Matei – Dinamo – 600.000 euro

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Desfătare într-un cadru de lux pentru Inna și Deliric! Avem imaginile din croaziera de 5 stele
Desfătare într-un cadru de lux pentru Inna și Deliric! Avem imaginile din croaziera de 5 stele
Nu mai există dubii: Tottenham i-a decis viitorul lui Radu Drăgușin!
Nu mai există dubii: Tottenham i-a decis viitorul lui Radu Drăgușin!
Mama lui Salman Khan rupe tăcerea despre Iulia Vântur! Ce relație există, de fapt, între româncă și actorul de la Bollywood. Acum e clar
Mama lui Salman Khan rupe tăcerea despre Iulia Vântur! Ce relație există, de fapt, între româncă și actorul de la…
Elias Charalambous a sărbătorit alături de fiica sa! Apariție ravisantă pentru frumoasa Andriana
Elias Charalambous a sărbătorit alături de fiica sa! Apariție ravisantă pentru frumoasa Andriana
Mara Bănică, transformată TOTAL după ultimele operații estetice. Fanii abia o recunosc
Mara Bănică, transformată TOTAL după ultimele operații estetice. Fanii abia o recunosc
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
BANCUL ZILEI. - Îs supărat, mă, Vasile! - De ce, măi Ioane, că de-abia te-ai întors din concediu?!
BANCUL ZILEI. - Îs supărat, mă, Vasile! - De ce, măi Ioane, că de-abia te-ai întors din concediu?!
Leguma cu care culegătorii au dat lovitura în această perioadă. E la discreţie şi ia de cele mai multe ori calea exportului
Leguma cu care culegătorii au dat lovitura în această perioadă. E la discreţie şi ia de cele mai multe ori…
OBICEIUL sănătos prin care CÂȘTIGI ani întregi de viață!
OBICEIUL sănătos prin care CÂȘTIGI ani întregi de viață!
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent luată de milionarul român
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent luată de milionarul român
Cum arată construcția de vis a lui Mihai Neșu! În 3 ani a reușit să facă ce alții nu pot într-o viață
Cum arată construcția de vis a lui Mihai Neșu! În 3 ani a reușit să facă ce alții nu pot…
A murit Preotul Gheorghe! Breaking news
A murit Preotul Gheorghe! Breaking news
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Trei semne că discuți cu un robot escroc AI
Trei semne că discuți cu un robot escroc AI
Halep joacă, astăzi, pe zgură după 2 ani: avertismentul specialiștilor pentru Simona
Halep joacă, astăzi, pe zgură după 2 ani: avertismentul specialiștilor pentru Simona
Ce spune Ciolacu despre creşterea salariului minim: Intenţia clară a Guvernului e să crească la 3.700 de lei
Ce spune Ciolacu despre creşterea salariului minim: Intenţia clară a Guvernului e să crească la 3.700 de lei
Este legal să parchezi pe contrasens?
Este legal să parchezi pe contrasens?
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are cu noul bărbat din viața ei
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are cu noul bărbat din viața…
×