Cum să te bați singur: titularizează-i pe Cmovs și Bornescu. Dinamoviștii și declicul pe care l-au tot cerut. Rapidiștii și gafele imense. Dinamo – Rapid 2-0

Autor: Sorina Oprițescu Publicat: 11 Apr. 2015, 20:56 Actualizat: 12 Apr. 2015, 03:55 Liga 1
  • Dinamo a reușit să învingă, scor 2-0, pe Rapid, într-un meci contând pentru etapa cu numărul 26 a Ligii 1. Golurile au fost marcate de Cmovs, autogol, și Gavrilă. Astfel, dinamoviștii au încheiat seria de patru meciuri fără victorie, în timp ce rapidiștii au ajuns la cea de-a treia înfrângere consecutivă în campionatul intern.
  • Lui Stoican i s-a cerut insistent demisia, de la începutul și până la finalul partidei. Bornescu, cel care a intrat între buturi din cauza unei răceli a lui Buchta, a greșit la ambele goluri primite de rapidiști.

20:55 FLUIER FINAL AL PARTIDEI Iulian Dima pune punct chinului rapidiștilor. După primirea golului secund, jucătorii au căzut psihic și e de înțeles și de ce. Așteptăm curioși explicațiile lui Pustai, dar și ale lui Stoican. Noi vă urăm Sărbători fericite și un Paște fericit, alături de cei dragi. Cu Liga 1 ne revedem mâine, evident. Nicio zi de pauză, nimic.


20:43 Stoican a efectuat și ultima modificare: Rotariu a intrat în locul lui Marius Niculae, care s-a dus glonț la galeria dinamovistă și a sărbătorit alături de ei câștigarea partidei. Două lucruri sunt importante. Primul, în urma ieșirii lui Marius Niculae, acesta l-a ales pe Rotariu să devină căpitanul lui Dinamo. La 18 ani, cu evoluții nu tocmai constante, acesta a ascultat ordinul celui pe care l-a schimbat și și-a pus banderola pe brațul stâng. Cel de-al doilea, Niculae s-a dus la galerie în momentul în care se cerea, pentru a nu știm câta oară, demisia lui Stoican.


20:37 Incidente în tribune. Doi suporteri ai Rapidului au încercat să intre în zona în care se afla galeria lui Dinamo. Evident, spiritele s-au inflamat, iar de aici și până la o bătaie generală nu a mai fost decât un pas. Jandarmeria a intervenit câteva minute mai târziu, dar degeaba. Pumnii se împart în continuare. Nimeni nu se mai uită la meci, toți sunt concentrați pe suporterul echipei adverse.


20:26 E 2-0 scorul pe tabelă, dar și ce? Stoican nu mai este dorit de fanii lui Dinamo, iar acest lucru devine parcă și mai evident. Tehnicianului i se cere demisia înaintea startului unui meci, în timpul lui, la final, indiferent că echipa câștigă sau nu. Dar el rezistă cu stoicism.


20:20 GOOOOOOL DINAMO Gavrilă, cel care a intrat în minutul 9 în locul lui Cosmin Matei, mărește avantajul de pe tabelă, după ce Cmovs a alunecat în careu, iar Bornescu, la care ajunsese mingea cu noroc, nu a făcut altceva decât să îi paseze adversarului său, care nu a iertat și a marcat printre picioarele portarului. Astfel, în minutul 61, Dinamo conduce cu 2-0, iar vinovat se face Bornescu. „Am fost cel mai bun jucător în tur, nu știu de ce nu m-a mai băgat Pustai”, spunea Borescu.

Ei, poate de asta. Gavrilă a dedicat golul lui Machado, cel care s-a accidentat etapa trecută și va lipsi de pe teren până la finalul sezonului.


20:11 Pustai face două modificări. Oriol intră în locul lui Coimbra, în minutul 51, iar câteva secunde mai târziu, Meulens și-a făcut și el apariția pe teren, înlocuindu-l pe Benson. Suntem în minutul 55 și parcă meciul nu mai are nimic din răutatea și din ritmul primei reprize. Poate cele două schimbări să aducă altceva decât tatonarea pe care o vedem în momentul de față.


20:00 START REPRIZA A DOUA Am revenit, au revenit și echipele de la vestiare. Vă reamintim că Stoican a efectuat deja o modificare, la începutul primei reprize, când a trebuit să îl introducă pe Gavrilă în locul lui Cosmin Matei. Acum, după 45 de minute și discuții intense la vestiar, cei doi tehnicieni nu au schimbat nimic.


19:48 PAUZĂ‚ Iulian Dima fluieră finalul primelor 45 de minute, unele controlate de Rapid, care este însă condusă grație autogolului lui Cmovs din minutul 2. Benson nu a existat pe teren, motiv pentru care este posibil să vedem o primă modificare a lui Pustai peste un sfert de oră, când ne recitim.


19:43 În minutul 41, Săpunaru, aflat la a doua tentativă de a marca, a reușit o execuție excelentă, după o centrare în careu. O foarfecă frumoasă, dar care din păcate nu a prins spațiul porții lui Marc. Căpitanul Rapidului este de departe cel mai activ jucător al giuleștenilor. Dinamoviștii sunt în continuare la pământ și doar intervențiile norocoase îi scapă pe aceștia. Ba Steliano Filip, ba Traian Marc. Nu au mai avut nicio șansă de gol din minutul 2, când Cmovs a marcat în proprie poartă.


19:24 Daniel Niculae a vrut să centreze unui coleg în careu, dar mingea s-a dus în bara lui Traian Marc. Au și ghinion rapidiștii, asta este clar. Și nu o să spunem nimic despre Benson, care a călcat pe minge într-o fază în care ar fi putut face diferența. Sunt ocazii peste ocazii, toate pentru Rapid.


19:19 După primirea golului (mai mult sau mai puțin corect așa), rapidiștii nu au căzut din punct de vedere psihic, ba chiar din contră. Meciul este controlat în totalitate de elevii lui Pustai, care în minutul 20 au fost la un pas să egaleze situația pe tabelă, după o acțiune personală a lui Săpunaru, care a driblat cam tot ce a putut, dar nu a ridicat capul din pământ și a șutat direct în brațele lui Traian Marc. Atât el, cât și Benson, tot încearcă poarta și e doar o chestiune de timp până vor reuși să marcheze.

Dinamoviștii se joacă cu focul. S-au retras prea devreme.


19:14 În timp ce dinamoviștii vor ca unii sau alții să plece, rapidiștii își văd de ale lor și fac spectacol în tribunele Național Arena. Ca de obicei. Liga 1 sau Liga 2, nu contează. Poate doar în privința orei de trezire în weekend.


foto: Dragoș Savu


19:10 Cosmin Matei a făcut o întindere, astfel că jucătorul iese de pe teren în minutul 9, șchiopătând, iar Gavrilă îi ia locul. Suporterii dinamoviști cer în continuare demisiile oamenilor din conducere și a lui Stoican, asta deși pe tabelă este scris mare și frumos un 1-0.


19:03 GOOOOOOL DINAMO În minutul 2, la prima ocazie de gol, Cmovs nu s-a înțeles deloc cu Bornescu, așa că a înscris în proprie poartă, în urma unei centrari a lui Marius Niculae. 1-0 pentru Dinamo, iar meciul a început cum nu se poate mai bine pentru Stoican, care nu s-a bucurat nici măcar o secundă în momentul autogolului. Se pare că Pustai nu a fost tocmai inspirat atunci când l-a lăsat pe Drăghia pe banca de rezerve, iar Bornescu parcă ar fi trebuit să nu spună că este cel mai cel.


19:00 FLUIER DE START Gata, a început primul derby al anului 2015, cel dintre Dinamo și Rapid. Atmosfera pe Național Arena este una spectaculoasă, chiar dacă nu sunt prezenți prea mulți fani la stadion. Rămâne de văzut dacă pe teren vom vedea un joc bun al celor două echipe. Există probleme mari la ambele echipe, dar sperăm că au fost lăsate la vestiare de jucători.

Este posibil să asistăm la un protest al fanilor dinamoviști, care vor să plece la pauza partidei, indiferent de rezultat. Până acum, doar au huiduit câțiva oameni, dar deja a devenit o obișnuință pentru ei acest lucru. Până atunci, iată un moment frumos între cei doi căpitani, Cristian Săpunaru și Marius Niculae. Prieteni vechi, adversari astăzi pe teren.


18:45 Daniel Stanciu, managerul general al dinamoviștilor, a vorbit înainte de meci despre atmosferă, spunând că speră într-o victorie a echipei sale: „E un meci aparte, deosebit. Ținând cont de faptul că mâine este Paștele, că rezultatele nu sunt cele așteptate, e normal să fie doar 5.000 de suporteri pe stadion. Gazonul e excelent, vremea este excelentă. Sper să facem un meci bun și să câștigăm. Pentru Rapid sunt mai importante următoarele meciuri, nu acestea. Dar încearcă să scoată maximum din fiecare partidă. Avem nevoie și noi de producerea unui declic, însă.

Flavius Stoican, ca și jucătorii, ca și conducerea, e concentrată doar pe meciul acesta. Rapid e o echipă bună, dar nu e de neînvins. S-a demonstrat asta în ultimele etape.”, a declarat acesta la DigiSport.


18:35 Dima, Cojocaru, Steaua FCSB. Nu spunem nimic. Nu direct, desigur. Dar credem că va fi ușor de arătat cu degetul Dima dacă lucrurile nu vor fi așa cum trebuie. Încă puțin și începe meciul, iar noi vă întrebăm ce părere aveți despre faptul că ASA Tg. Mureș se află la un singur punct distanță de Steaua FCSB.


18:25 Nu miră pe nimeni faptul că Drăghia este unul dintre cei mai apreciați jucători ai lui Pustai. Portarul a pus umărul la promovarea în Liga 1 a Rapidului, dar iată că nu el va apăra astăzi împotriva lui Dinamo, fiind probabil preferată experiența lui Bornescu în detrimentul vârstei fragede a lui Drăghia.


18:20 Reporterul ProSport, Cristi Voicu, se află acum pe Național Arena și ne oferă prima imagine de pe teren, acolo unde peste 40 de minute va fi fluierat startul partidei dintre Dinamo și Rapid.


18:00 Iată echipele de start, conform DolceSport. Se pare că Pustai a lăsat deoparte orgoliul și s-a făcut că uită declarațiile lui Bornescu, titularizându-l pe acesta. De cealaltă parte, Rotariu nu mai este titular și este de așteptat să-l vedem intrând pe parcursul celei de-a doua reprize. Iată echipele care de la ora 19:00 vor încerca să-și salveze antrenorul de la demitere:

Dinamo: T. Marc – Bărboianu, A. Marc, Bunoza, Filip – N. Grigore, Cristescu – Matei, M. Niculae, Grozav – Bilinksi
Rapid: Bornescu – Săpunaru, Sapina, Cmovs, J. Oriol – Garai, Gecov – D. Niculae, Coimbra, Ricardo Alves – Benson


17:34 Au ajuns pe Național Arena jucătorii lui Stoican și, surpriză, printre ei nu se află Fai, Serginho și Elhamed, trei fotbaliști pe care Stoican s-a bazat în ultimele etape, anunță DigiSport. Nu este încă cunoscut motivul pentru care antrenorul dinamoviștilor nu i-a reținut în lot pe cei trei jucători. La Fai, e explicabil. Fundașul era criticat pentru evoluțiile slabe încă din mandatul lui Teja. Dar ceilalți doi?


17:10 În opinia multora, meciul dintre Dinamo și Rapid este echivalent cu demiterea sau nu a lui Stoican sau Pustai. Iar dacă giuleștenii nu s-au grăbit să spună ce și cum, ba chiar au avut discuții lungi cu propriul antrenor, Stoican pare a avea susținerea dinamoviștilor, care nu doresc ca tehnicianul să plece, chiar și în eventualitatea unui eșec în această seară: „Nu știu ce este la Rapid, dar la Dinamo eu nu cred că Flavius Stoican joacă cu sabia deasupra capului. Este un meci pe care vrem să-l câștigăm, dar dacă nu câștigă, nu cred că va pleca.

El a spus-o după partida de la Iași, probabil a vrut să-i motiveze altfel pe băieți, dar nu cred că se pune problema de așa ceva”, a declarat Ionel Dănciulescu. Acesta a mai chemat suporterii aproape de jucătorii lui Dinamo. Rămâne de văzut dacă fanii îl vor asculta și vor renunța la protestul pe care îl aveau în cap după înfrângerea din etapa trecută de la Iași, scor 1-0.


16:50 Cristi Pustai nu se poate baza astăzi pe Buchta. Portarul a răcit și nu poate fi folosit între buturi de tehnicianul giuleștean. Astfel, Drăghia va fi cel mai probabil titularizat de antrenor, după ce Bornescu a fost destul de vocal în ultima săptămână la adresa lui Pustai, pe care l-a acuzat că l-ar fi scos din echipă deși era cel mai în măsură să apere poarta Rapidului: „E normal să fim dezamăgiți pentru că nu avem rezultate. Atmosfera din cadrul echipei nu mai este foarte bună. În tur, am fost printre cei mai buni, iar acum nu am jucat niciun meci, fără nicio explicație. Sincer, mă așteptam să joc după gafa lui Buchta de la Cluj”, a declarat portarul în vârstă de 34 de ani.


Aflate în insolvență, Dinamo și Rapid trec prin cea mai dificilă perioadă de la începutul sezonului. În timp ce elevii lui Flavius Stoican nu au mai reușit să câștige în campionat de patru etape, iar suporterii au început să îi ceară demisia tehnicianului care a revenit în Ștefan cel Mare după demiterea lui Mihai Teja, rapidiștii au avut una dintre cele mai intense zile săptămâna aceasta. Finanțatorul Valerii Moraru a negociat plecarea lui Pustai, după ce giuleștenii au pierdut al doilea meci consecutiv, contra celor de la ASA Tg. Mureș:

„Este o partidă foarte importantă, ca toate celelalte, dar pe Dinamo nu am inclus-o în categoria celor cu care ne batem în meci direct. Indiferent de rezultat, mai sunt încă opt jocuri, dintre care șase sunt cu echipe cu care te afli în luptă directă. Aș prefera să le câștig pe alea șase. Este un derby și sunt ambiții”, a declarat Cristi Pustai la conferința de presă de dinaintea partidei.

De cealaltă parte, Flavius Stoican a vorbit ceva mai încrezător despre partida din această seară, una care speră să reprezinte revenirea elevilor săi din toate punctele de vedere, dar mai ales psihic: „Chiar dacă plecăm cu prima șansă, pentru că jucăm acasă, vom avea o partidă dificilă. Ei vin după două rezultate nefavorabile. La fel, nici la noi nu este o situație foarte bună, pentru că nu este ceea ce ne dorim. Dar suntem încrezători, pentru că am în componență jucători care vor da totul pentru acest meci. Nu e o situație ușoară, încercăm să câștigăm meciul acesta, apoi moralul jucătorilor va crește. Avem nevoie doar de un declic, de o victorie”.

S-a înscris de 340 de ori în Dinamo – Rapid

În tur, Dinamo s-a impus cu scorul de 3-0. Interesant este faptul că jucătorii din Ștefan cel Mare au marcat toate cele trei goluri în inferioritate numerică, după ce Nedelcearu a fost eliminat în minutul 6 al partidei. Până acum, în cele 109 meciuri directe între Dinamo și Rapid, s-a înscris de 340 de ori. 49 de meciuri s-au încheiat cu victoria dinamoviștilor, 37 cu cea a rapidiștilor și 23 au fost remize.

Dinamo se află pe locul șase în clasamentul Ligii 1, în timp ce Rapid pe 15, cu 22 de puncte, la cinci distanță de ultimul loc care se va salva, la finalul sezonului, de retrogradare.

Autor: Sorina Oprițescu Publicat: 11 Apr. 2015, 20:56 Actualizat: 12 Apr. 2015, 03:55 Liga 1
Pe aceeași temă
"Coastele sunt organele care..." Alex Velea s-a făcut de râs, încercând să ajute la teme un elev din Filipine
Cum a învins un şofer Poliţia Rutieră: lăsat fără permis în urma unui blocaj în trafic
Cum a învins un şofer Poliţia Rutieră: lăsat fără permis în urma unui blocaj în trafic
Autoritatile, in ALERTA MAXIMA. Era inevitabil! CORONAVIRUSUL face RAVAGII
Autoritatile, in ALERTA MAXIMA. Era inevitabil! CORONAVIRUSUL face RAVAGII
Efectul pozitiv neaşteptat pe care îl are, pentru întreaga lume, epidemia de coronavirus din China
Efectul pozitiv neaşteptat pe care îl are, pentru întreaga lume, epidemia de coronavirus din China
Becali a ajuns in TOATA PRESA MONDIALA dupa ce a vorbit in direct! Declaratia lui face inconjurul lumii
Becali a ajuns in TOATA PRESA MONDIALA dupa ce a vorbit in direct! Declaratia lui face inconjurul lumii
Ce provizii să îţi faci în cazul unei situaţii de urgenţă
Ce provizii să îţi faci în cazul unei situaţii de urgenţă
ATAC la Mercedes și BMW! Noul model FRANȚUZESC le fură clienții nemților
ATAC la Mercedes și BMW! Noul model FRANȚUZESC le fură clienții nemților
Top 80 cele mai bombate fundulețe din showbizul românesc! Galerie FOTO incendiară
Top 80 cele mai bombate fundulețe din showbizul românesc! Galerie FOTO incendiară
FOTO Cum arată acum perla litoralului românesc. Celebrul complex turistic din Olimp va fi redeschis în vara anului 2020
FOTO Cum arată acum perla litoralului românesc. Celebrul complex turistic din Olimp va fi redeschis în vara anului 2020
ULTIMELE detalii despre situaţia coronavirusului din România
ULTIMELE detalii despre situaţia coronavirusului din România
VIDEO. Un alt CĂLĂTOR ÎN TIMP a prezentat o FOTOGRAFIE cu Pământul din anul 5000. ''Veştile nu sunt bune pentru umanitate''
VIDEO. Un alt CĂLĂTOR ÎN TIMP a prezentat o FOTOGRAFIE cu Pământul din anul 5000. ''Veştile nu sunt bune pentru umanitate''
"Îmi pare rău că iubitul tău se uită ..." Incredibil cum a ieşit pe stradă această tânără. Ce le transmite femeilor
BREAKING | Hagi a prins transferul cel mare. Anunţ-BOMBĂ. Pentru ce echipa va juca din vară:
BREAKING | Hagi a prins transferul cel mare. Anunţ-BOMBĂ. Pentru ce echipa va juca din vară: "Decizia e luată"
Bomba zilei: A refuzat să fie prim-ministru! Era cel mai vehiculat nume din ultimele zile (surse)
Bomba zilei: A refuzat să fie prim-ministru! Era cel mai vehiculat nume din ultimele zile (surse)
Andreea Bălan rupe tăcerea în sfârșit! Ce a spus despre George Burcea: 'Adevărul...'
Andreea Bălan rupe tăcerea în sfârșit! Ce a spus despre George Burcea: 'Adevărul...'
Doctorul Adrian Streinu Cercel, anunt de ULTIMA ORA despre CORONAVIRUS! Ce se intampla ACUM in Romania
Doctorul Adrian Streinu Cercel, anunt de ULTIMA ORA despre CORONAVIRUS! Ce se intampla ACUM in Romania
Este OFICIAL: Coronavirusul acaparează Europa. Încă o ţară confirmă primele cazuri
Este OFICIAL: Coronavirusul acaparează Europa. Încă o ţară confirmă primele cazuri
"Vă doresc o.." Keo, prima reacție după ce s-a aflat că Andreea Bălan divorțează de George Burcea
O nouă GAFĂ jenantă la televiziunea de stat. Regia nu a putut face nimic, iar telespectatorii sunt mâniaţi. „Cât vom mai suporta astfel de lucruri pe banii noştri?” [VIDEO]
O nouă GAFĂ jenantă la televiziunea de stat. Regia nu a putut face nimic, iar telespectatorii sunt mâniaţi. „Cât ...
Unul dintre cele mai mari fluvii din lume este în pericol de a seca. Zeci de milioane de oameni ar putea rămâne fără sursă de apă
Unul dintre cele mai mari fluvii din lume este în pericol de a seca. Zeci de milioane de oameni ar putea rămâne fără ...
Ce a făcut George Burcea când l-au oprit polițiștii. Oamenii legii au rămas încremeniți
Ce a făcut George Burcea când l-au oprit polițiștii. Oamenii legii au rămas încremeniți
Ce studii are, de fapt, Andreea Marin. Puțini știu asta!
Ce studii are, de fapt, Andreea Marin. Puțini știu asta!
DECLARAȚII EXCLUSIVE! Roxana Ionescu ne-a dezvaluit cât de mult își dorește un copil
DECLARAȚII EXCLUSIVE! Roxana Ionescu ne-a dezvaluit cât de mult își dorește un copil
Lili Sandu trăiește momente inedite! Vedeta a postat PRIMELE IMAGINI cu burtica de gravidă
Lili Sandu trăiește momente inedite! Vedeta a postat PRIMELE IMAGINI cu burtica de gravidă
Stare de alertă! Un pacient bolnav cu Coronavirus a fugit dintr-un spital din BUCUREȘTI
Stare de alertă! Un pacient bolnav cu Coronavirus a fugit dintr-un spital din BUCUREȘTI
Ce înseamnă 10:10, 9:15 sau 69 pe înțelesul tuturor?
Ce înseamnă 10:10, 9:15 sau 69 pe înțelesul tuturor?
Loredana Groza, apariție indecentă la o emisiune TV! Fanii au turbat când au văzut-o: 'Îi crește decolteul și îi crapă egării!'
Loredana Groza, apariție indecentă la o emisiune TV! Fanii au turbat când au văzut-o: 'Îi crește decolteul și îi ...
Daniela Crudu, UMILITĂ GRAV, după ce s-a întors la iubitul care a călcat-o în picioare: "Aşa trebuie, bătute!"
Daniela Crudu, UMILITĂ GRAV, după ce s-a întors la iubitul care a călcat-o în picioare: "Aşa trebuie, bătute!"
Cum să construieşti o relaţie sănătoasă cu partenerul
Cum să construieşti o relaţie sănătoasă cu partenerul
×