Cum s-a introdus regula Under 21 în Liga 1. “Am pus un pariu, ca să-i ambiţionez”

4 oct 2018 1642 afişări Liga 1
Cum s-a introdus regula Under 21 în Liga 1. “Am pus un pariu, ca să-i ambiţionez”

Regula care obligă echipele din Liga 1 să joace cu un fotbalist român sub 21 de ani în teren a fost introdusă la insistenţele lui Cristi Dulca. Fostul selecţioner al naţionalei de tineret a povestit o întâmplare din 2016, când pregătea reprezentativa under 21, dar nu avea jucători pe care să-i urmărească în Liga I Betano.

“Mă întreba domnul Iordănescu la ce meciuri merg în week-end să văd jucători. Îi spuneam că nu am unde să merg. Erau doar vreo 2-3 jucători sub 21 de ani care jucau în Liga I. Le spuneam aproape zilnic conducătorilor de la FRF că trebuie instaurată această regulă. Am tot insistat şi până la urmă mă bucur că din următorul sezon s-a impus. Am făcut şi un pariu cu Gabriel Bodescu, de la FRF. Am pus pariu cu el că nu va fi introdusă regula. Am pierdut pariul, dar mă bucur”, a povestit Cristi Dulca la Look TV.

Din următorul sezon, echipele din Liga 1 vor fi obligate să joace, în permanenţă, cu doi fotbalişti de sub 21 de ani în teren.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.