Cum i-a pierdut Craiova lui Mihai Rotaru pe Tudor Băluță, Dennis Man și Adrian Petre, fotbalişti de 11.5 milioane de euro. Cine e omul acuzat că „a adus jucătorii lui, cei pe care avea tot interesul să îi promoveze!”. EXCLUSIV

Autori: Andrei Trifan, Daniel Vlad Publicat: 02 Dec. 2019, 00:15 Actualizat: 02 Dec. 2019, 19:57 Fotbal Intern

Craiova ar fi putut avea acum o echipă fantastică, în rândul căreia să se regăsească trei nume importante ale generaţiei U21 care a făcut senzaţie la Campionatul European din vară. ProSport a aflat cum i-a pierdut Mihai Rotaru pe Tudor Băluţă, Dennis Man şi Adrian Petre, fotbalişti cu o valoare de piaţă de 11.5 milioane de euro.

Cele trei nume nu au fost himere pentru clubul condus de Rotaru. Ei au fost extrem de aproape să semneze, pe vremea când erau juniori de top, cu gruparea din Bănie. Care au fost motivele care au blocat aceste transferuri? Cine este de vină pentru ratarea unor achiziţii care ar fi putut schimba destinul fotbalistic al formaţiei oltene?

Cum i-a pierdut Craiova lui Mihai Rotaru pe Tudor Băluță, Dennis Man și Adrian Petre: Silviu Bogdan, omul-cheie în toate transferurile

Fostul arbitru Silviu Bogdan a apărut din nou în peisajul fotbalistic din Bănie, după ce a fost dat afară de la CFR Cluj, la doar câteva luni de când se angajase la echipa din Gruia. Înainte de scurta sa experiență din curtea campionilor, Silviu Bogdan lucrase la CS Universitatea Craiova.

El a fost șeful centrului de copii și juniori al clubului din Bănie, dar a plecat de acolo după ce au apărut anumite neînțelegeri cu Mihai Rotaru în legătură cu procentele pe care acesta le deținea după vânzarea unor fotbaliști aduși de el.

Recent, Silviu Bogdan a declarat că Universitatea Craiova ar fi putut să îi transfere în urmă cu câțiva ani pe Tudor Băluță, Adrian Petre și Dennis Man, dar totul a picat după ce la conducere au apărut rapoarte pro și contra despre cei trei fotbaliști din partea unor antrenori de la CSU (aşa cum se numea clubul în momentul în care Bogdan activa acolo)

I-am avut în mână pe Dennis Man și Adrian Petre, când erau la Arad la juniori. Au venit chiar și pentru niște probe la Craiova. A mai fost situația lui Tudor Băluță, pentru că au fost rapoarte pro și contra din partea antrenorilor”, au fost afirmațiile făcute de Silviu Bogdan, pentru postul local Oltenia TV

Pornind de la aceste declaraţii, ProSport a aflat amănunte interesante despre cum a pierdut Mihai Rotaru trei fotbalişti importanţi, fără să aibă vreo vină. Trei jucători de echipă naţională, care ar fi putut da o forţă şi mai mare actualei formaţii pe care Craiova o are în Liga 1.

Geolgău pune tunurile pe Silviu Bogdan: „Am martori că el nu i-a dorit pe acești trei jucători!”

Declarațiile făcute de Silviu Bogdan l-au deranjat teribil pe fostul mare internațional și atacant al Craiovei „Maxima”, Gheorghiță Geolgău, cel care în perioada respectivă a fost manager general la CS Universitatea Craiova.

În rândurile următoare, ProSport vă prezintă reacțiile tuturor oamenilor care au fost implicați în tentativa perfectării transferurilor lui Adrian Petre, Dennis Man și Tudor Băluță, dar şi cum se apără fostul şef al centrului de copii şi juniori de la formaţia finanţată de Mihai Rotaru.

Cazul Adrian Petre. „A vrut să promoveze jucătorii aduşi de el” versus „A semnat două contracte şi nu am vrut să îi fac rău”

ProSport a aflat că Adrian Petre putea să fie adus în Bănie pentru doar 15.000 de euro, la vârsta de 16 ani.

De obicei eu apar mai rar prin presă cu declarații, deoarece am mult de lucru la FRF și îmi place să îmi văd de treaba mea. Dar acum trebuie să intervin pentru că m-au deranjat afirmațiile lui Silviu Bogdan, iar el vorbește de lucruri care s-au întâmplat atunci când eu lucram ca manager general la Craiova.

Dar acum vreau să fac niște precizări foarte clare pentru că eu doresc ca suporterii să afle tot adevărul. Nu îmi place că ratarea acestor trei transferuri li se pune acum oarecum în cap antrenorilor care ar fi făcut și rapoarte negative, cum ar fi de exemplu la Tudor Băluță.

Gheorghita Geolgau, fostul manager general al clubului CS Universitatea Craiova

A fost cazat la hotel în Craiova

Este falsă această informație dată de Silviu Bogdan, iar Nelu Petrișor vă poate confirma ce vă spun eu. Am martori că Silviu Bogdan a fost cel care nu a dorit transferurile acestor jucători la echipă, deoarece el dorea să își promoveze fotbaliștii adușl de el. Să fie foarte clar pentru toată lumea acest lucru.

Pe Adrian Petre chiar l-am adus la Craiova și a fost cazat la un hotel de acolo de la noi. A stat doar o săptămână, iar când a venit Silviu Bogdan la conducerea centrului, se înțelesese între timp cu Mihai Rotaru, l-a refuzat direct pe Adrian Petre„, a declarat Geolgău pentru ProSport.

Adrian Petre, în tricoul naţionalei U21 / MEDIAFAX FOTO

Reacţia lui Silviu Bogdan referitoare la transferul ratat al lui Adrian Petre aduce în discuţie o problemă întâlnită des în cazul juniorilor: „La Adrian Petre, au fost probleme care nu au avut legătură cu valoarea fotbalistică a copilului.

Sunt lucruri pe care sunt obligat să le dezvălui în acest caz. Până să ajungă la Craiova, el a fost căutat de un alt club şi el apucase să semneze un contract. A semnat şi cu noi şi am fost într-o situaţie limită. Am ales să nu îi fac rău copilului. Ce puteam să fac? Să îi distrug cariera?„, a afirmat Silviu Bogdan pentru ProSport.

Cazul Dennis Man. „Nici nu a apucat să mai vină la Craiova” versus „Au fost cluburi care l-au refuzat pe Messi, nu exista vreo garanţie că Man va ajunge la valoarea de acum”

Următorul jucător extrem de talentat care nu a ajuns în Oltenia în urma unor decizii care s-au dovedit a fi eronate este Dennis Man. Fotbalistul pe care Gigi Becali visează să încaseze peste 30 de milioane de euro a fost refuzat din start de Silviu Bogdan.

După ce am renunţat la Adrian Petre, ni s-a făcut o listă cu alți fotbaliști de top de la Arad, iar Dennis Man era pe ea. Man nici nu a mai apucat să vină la Craiova, pentru că toți jucătorii de pe lista aia au fost refuzați de Silviu Bogdan. Puteți să verificați toate cele spuse de mine, deoarece eu doresc să se afle tot adevărul„, susţine Gheorghiţă Geolgău.

Dennis Man (S), de la Romania U21, suteaza in timpul meciului de fotbal contra echipei Finlanda U21, din preliminariile EURO 2021, disputat pe stadionul Anghel Iordanescu din Voluntari, joi, 14 noiembrie 2019. ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Întrebat de ProSport de situaţia lui Man, Silviu Bogdan a avut un răspuns prin care a admis că procesul de selecţie la nivelul de juniori nu este unul perfect şi că anumite hotărâri pot fi regreate ulterior: „La Dennis Man ţin minte că am avut tot aşa, vag, informaţii contradictorii.

Se mai pot face şi greşeli. Cine e în acest domeniu, al fotbaliştilor foarte tineri, ştie la ce mă refer. În Argentina, au existat cluburi care l-au refuzat pe Messi şi el a ajuns la FC Barcelona. Nu exista vreo garanţie că Man va ajunge la valoarea de acum.

Cu siguranţă, dacă semna cu Craiova, nu ar fi avut acelaşi parcurs. Nu ar fi putut debuta atât de tânăr la cel mai înalt nivel, pentru că pretenţiile erau altele pe postul său, şi nu se ştie dacă mai ajungea la fel de sus„, spune Silviu Bogdan.

Cazul Tudor Băluţă. Ar fi costat doar 250 de milioane de lei vechi, Hagi l-a luat după 15 minute! „Ne-a ignorat rapoartele!” versus „Au fost discuţii pro şi contra”

Al treilea star de la U21 ratat de Craiova este Tudor Băluță. Din informaţiile ProSport, el ar fi putut fi cumpărat pentru maximum 250 de milioane de lei vechi de la Şcoala de Fotbal Gică Popescu.

Paul Răducanu, managerul Școlii de Fotbal a lui Gică Popescu, ne-a vorbit despre negocierile cu Craiova pentru Băluță, dar și cum a ajuns acesta la Viitorul Constanța.

„La vremea aia, Gică Popescu era în închisoare. Noi le-am pus la dispoziţie celor de la CSU Craiova, așa se numea clubul atunci, tot catalogul de jucători de la școala noastră de fotbal cu recomandările de rigoare. Craiova s-a oprit la 10 fotbaliști, cei care au şi plecat către ei, în două tranșe.

Am rămas mască când am văzut că ei nu l-au oprit pe acea listă pe Tudor Băluță. Noi știam că el este dorit foarte tare acolo de Ghiţă Geolgău. În mod sigur au fost niște discuții interne pe acolo, dar nu ne priveau pe noi.

Apoi, noi i l-am propus pe Tudor Băluță lui Gică Hagi. Hagi ne-a spus să organizăm un meci amical în care el să îl vadă la lucru pe Tudor. După 15 minute, Hagi ne-a transmis din tribune să îl scoatem din teren, pentru că este suficient ce a văzut. Iar Băluță s-a transferat apoi la Viitorul”, a dezvăluit Paul Răducanu pentru ProSport.

Tudor Baluta (S), de la Romania U21, se bucura dupa inscrierea unui gol, in meciul de fotbal contra selectionatei Irlandei de Nord U21 din preliminariile EURO 2021, disputat pe stadionul Anghel Iordanescu din Voluntari, luni, 14 octombrie 2019. ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Ce spune Geolgău, omul care insista pentru aducerea lui Băluţă la Craiova? „Auzisem lucruri foarte bune despre el, aşa că l-am mandatat pe Nelu Petrișor  (n.r. antrenor la juniorii formaţiei lui Mihai Rotaru) să îmi facă niște rapoarte. El îl cunoștea foarte bine pe Tudor Băluță, pentru că lucrase și la școala de fotbal a lui Gică Popescu, acolo unde activa copilul”, povesteşte Geolgău.

„Domnul Silviu Bogdan nu l-a vrut pe Tudor Băluță”

Tehnicianul Nelu Petrişor, care face încă parte din corpul de antrenori de la clubul patronat de Mihai Rotaru, a încercat să clarifice cazul Băluţă şi a aruncat vina exclusiv pe Silviu Bogdan:

„În meseria noastră trebuie să fim bărbați și să ne asumăm deciziile. Este adevărat tot ce v-a spus domnul Geolgău. Eu am făcut un raport, dar și colegul meu Alin Dobrotescu. Ambii ne-am dat acceptul pentru venirea lui Tudor Băluță la Craiova.

Nu am discutat personal cu domnul Rotaru, pentru că noi aveam șefi și am considerat că are cine să îl informeze corect pe patron despre rapoartele noastre. Eu îl cunoșteam foarte bine pe Tudor Băluță de la școala lui Gică Popescu.

Domnul Silviu Bogdan nu l-a vrut pe Tudor Băluță și nici măcar nu ne-a băgat în seamă rapoartele. El a refuzat și alți jucători și nu este corect să spună acum, după ce acești copii au ajuns fotbaliști foarte buni, că nu au venit la noi din cauza unor rapoarte pro și contra. Nu au venit la noi pentru că el singur i-a refuzat”, a declarat Nelu Petrișor pentru ProSport.

Pe de altă parte, Silviu Bogdan susţine în continuare că Tudor Băluţă nu a ajuns în Bănie pentru că părerile specialiştilor la nivel tehnic au fost împărţite: „Nu ştiu de ce mă acuză unii pe mine că nu a ajuns Tudor Băluţă la Craiova. Adevărul este că, în discuţiile pe care le-am avut între noi, au fost persoane care au făcut rapoarte favorabile şi persoane care au făcut rapoarte negative. 

Nu am luat decizia aceea de capul meu. M-am consultat cu antrenorii şi aşa am stabilit. Când nu eşti sigur de potenţialul unui transfer, nu poţi risca să arunci sume de bani. Situaţia financiară la nivel de juniori este precară şi nimeni nu poate să plătească atunci când părerile sunt pro şi contra.

E drept, însă, că în alte cazuri am făcut aşa cum am considerat şi am trecut peste cei care se opuneau unor transferuri, dar asta pentru că am simţit că nu pot să dau greş. La Băluţă, din păcate, nu a fost aşa„, a încheiat fostul şef al centrului de copii şi juniori de la Craiova.

Silviu Bogdan este cel care i-a adus pe Andrei Vlad, Vladimir Screciu şi Valentin Mihăilă

Transferurile ratate ale lui Adrian Petre, Dennis Man şi Tudor Băluţă la Craiova sunt o realitate tristă pentru fanii olteni, dar există şi exemple fericite, opuse, în care Silviu Bogdan a insistat pentru jucători tineri care au ajuns fotbaalişti importanţi la nivelul Ligii 1 şi pe care Mihai Rotaru a încasat sau poate încasa sume importante.

Cei vizaţi sunt Andrei Vlad, Vladimir Screciu şi Valentin Mihăilă.

„Silviu Bogdan a avut merite importante în aducerea la Craiova a multor fotbaliști, în mare parte dintre cei care proveneau de la școala lui de fotbal.

Trebuie să recunoștem că Andrei Vlad și Screciu au fost jucătorii dânsului, aduși de el în Bănie, iar clubul a încasat bani de pe urma transferurilor acestor jucători. Cum și la Valentin Mihăilă tot Silviu Bogdan are un mare merit”, a declarat Gheorghiţă Geolgău pentru ProSport.

Valentin Mihaila, de la Romania U21, reactioneaza dupa ce inscrie un gol, in timpul meciului de fotbal contra echipei Finlanda U21, din preliminariile EURO 2021, disputat pe stadionul Anghel Iordanescu din Voluntari, joi, 14 noiembrie 2019. GEORGE FILIP / MEDIAFAX FOTO

Fostul conducător al departamentului de juniori de la gruparea finanţată de Rotaru a vorbit şi el despre aceste mutări excelente, comparându-le cu cele ratate: „Pe Andrei Vlad l-am luat, practic, de la Viitorul. Pe Screciu, la fel, l-am suflat exact când putea ajunge la clubul lui Gică Hagi.

Aşa este în viaţa celor care urmăresc jucători foarte tineri, uneori câştigă, alteori pierd. Despre Valentin Mihăilă cred că nu mai este cazul să vorbesc eu. E cu siguranţă fotbalistul cu cea mai importantă creştere din fotbalul românesc„, a punctat Silviu Bogdan.

Silviu Bogdan, fostul şef al centrului de copii şi juniori de la CS Universitatea Craiova. Sursa foto: UCV1948,ro

5.500.000 de euro este cota pe transfermarkt a lui Dennis Man

4.500.000 de euro este cota pe transfermarkt a lui Tudor Băluță

1.500.000 de euro este cota pe transfermarkt a lui Adrian Petre

 

Autori: Andrei Trifan, Daniel Vlad Publicat: 02 Dec. 2019, 00:15 Actualizat: 02 Dec. 2019, 19:57 Fotbal Intern
Pe aceeași temă
Scandal la iUmor după de l-au anunțat pe Mukinka drept câștigător. Ce NU s-a văzut la TV
Scandal la iUmor după de l-au anunțat pe Mukinka drept câștigător. Ce NU s-a văzut la TV
Pacienţi oripilaţi de ţinuta unei doctoriţe la Urgenţe: „Are hainele murdare, rupte şi miroase a urină. Copilului meu i s-a făcut rău şi a vomat“
Pacienţi oripilaţi de ţinuta unei doctoriţe la Urgenţe: „Are hainele murdare, rupte şi miroase a urină. Copilului ...
Adi Minune RUPE TACEREA dupa ce fata sa a fost ELIMINATA de la Vocea Romaniei! Ce a putut sa spuna despre jurati
Adi Minune RUPE TACEREA dupa ce fata sa a fost ELIMINATA de la Vocea Romaniei! Ce a putut sa spuna despre jurati
Tânăra, inginer la uzina Dacia, care i-a impresionat pe români cu vocea ei
Tânăra, inginer la uzina Dacia, care i-a impresionat pe români cu vocea ei
Ar fi surpriza anului in Liga 1! OFERTA NEASTEPTATA pentru Nistor dupa ce a anuntat ca pleaca de la Dinamo: merge sa se lupte la titlu
Ar fi surpriza anului in Liga 1! OFERTA NEASTEPTATA pentru Nistor dupa ce a anuntat ca pleaca de la Dinamo: merge sa se lupte ...
Ea este regina stretching-ului sexy! Are cel mai apetisant posterior de pe Instagram
Ea este regina stretching-ului sexy! Are cel mai apetisant posterior de pe Instagram
Un şofer a filmat SCENA vieţii. FEMEIA din maşina din faţă avea să-i arate ceva de NEUITAT. VIDEO
Un şofer a filmat SCENA vieţii. FEMEIA din maşina din faţă avea să-i arate ceva de NEUITAT. VIDEO
Firea, lovită de tramvaiele turceşti. Licitaţia Primăriei Capitalei, anulată după contestaţia Astra Vagoane Călători
Firea, lovită de tramvaiele turceşti. Licitaţia Primăriei Capitalei, anulată după contestaţia Astra Vagoane Călători
LOVITURĂ ŞOC! Unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri a intrat la ÎNCHISOARE în România
LOVITURĂ ŞOC! Unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri a intrat la ÎNCHISOARE în România
ALERTĂ mondială din CAUZA sexului. ''Nu o mai faceţi, este foarte periculos!''. Ce nu trebuie să faci niciodată atunci când faci SEX
ALERTĂ mondială din CAUZA sexului. ''Nu o mai faceţi, este foarte periculos!''. Ce nu trebuie să faci niciodată atunci ...
De necrezut! FOTO | Ea e vedeta Disney devenită între timp starletă porno. Cum arată acum
De necrezut! FOTO | Ea e vedeta Disney devenită între timp starletă porno. Cum arată acum
GOL puşcă la prostituate! Bărbatul CELEBRU, filmat în acţiune şi arestat. Imagini BOMBĂ
GOL puşcă la prostituate! Bărbatul CELEBRU, filmat în acţiune şi arestat. Imagini BOMBĂ
Un virus face ravagii în România. Zeci de îmbolnăviri în câteva zile: E prăpăd
Un virus face ravagii în România. Zeci de îmbolnăviri în câteva zile: E prăpăd
Gestul lui Adi Minune pentru fiica lui, Adriana. Cum a vrut să o ajute să câștige Vocea României
Gestul lui Adi Minune pentru fiica lui, Adriana. Cum a vrut să o ajute să câștige Vocea României
Picioare transpirate - de ce miros urât de fapt?
Picioare transpirate - de ce miros urât de fapt?
Dezvaluire BOMBA! Oana Roman si-a prins sotul cand... IPOSTAZA e INCREDIBILA
Dezvaluire BOMBA! Oana Roman si-a prins sotul cand... IPOSTAZA e INCREDIBILA
S-A AFLAT! Cine este, de fapt, Mukinka Chibanga, câștigătorul iUmor. Câți bani a primit de la Antena 1
S-A AFLAT! Cine este, de fapt, Mukinka Chibanga, câștigătorul iUmor. Câți bani a primit de la Antena 1
Care sunt cele mai căutate clipuri de ROMÂNI pe PORN HUB. Cine este cea mai populară actriţă
Care sunt cele mai căutate clipuri de ROMÂNI pe PORN HUB. Cine este cea mai populară actriţă
Pedeapsa primită de cinci angajaţi ai unui hotel, care au violat o turistă aflată în vacanţă
Pedeapsa primită de cinci angajaţi ai unui hotel, care au violat o turistă aflată în vacanţă
Rămâi fără cuvinte! Cea mai emoţionantă imagine surprinsă la Revoluţie, explicată 30 de ani distanţă de americanul care a făcut-o! Ce i-a spus bărbatul din prim-plan
Rămâi fără cuvinte! Cea mai emoţionantă imagine surprinsă la Revoluţie, explicată 30 de ani distanţă de americanul ...
Horoscop Nicoleta Svarlefus 2020 un an GROZAV de BANOS pentru 3 zodii, pentru alte 4 DEZASTRUL
Horoscop Nicoleta Svarlefus 2020 un an GROZAV de BANOS pentru 3 zodii, pentru alte 4 DEZASTRUL
Oana Roman, detalii socante despre divortul de Marius Elisei! Mesajul cutremurator al vedetei a bulversat pe toata lumea. A rupt tacerea. Ce s-a intamplat intre ei
Oana Roman, detalii socante despre divortul de Marius Elisei! Mesajul cutremurator al vedetei a bulversat pe toata lumea. ...
Anunțul momentului: s-a aflat! Se retrage sau nu Lidia Buble din muzică. Totul despre planurile artistei
Anunțul momentului: s-a aflat! Se retrage sau nu Lidia Buble din muzică. Totul despre planurile artistei
Cel mai sexy inginer de la DACIA a uimit o țară întreagă!
Cel mai sexy inginer de la DACIA a uimit o țară întreagă!
FOTO. Cum a ajuns să arate acum iubita lui Dorian Popa! Transformarea radicală a Claudiei
FOTO. Cum a ajuns să arate acum iubita lui Dorian Popa! Transformarea radicală a Claudiei
FOTO. TRANSFORMARE SPECTACULOSĂ! Cum a ajuns să arate Monica, soția lui Leonard Doroftei, la 45 de ani!
FOTO. TRANSFORMARE SPECTACULOSĂ! Cum a ajuns să arate Monica, soția lui Leonard Doroftei, la 45 de ani!
Horoscop zilnic 12 decembrie 2019 – De joi este Lună Nouă în gemeni
Horoscop zilnic 12 decembrie 2019 – De joi este Lună Nouă în gemeni
Horoscop Zodia Pești 15 Decembrie 2019
Horoscop Zodia Pești 15 Decembrie 2019
Sezonul răcelilor: obiecte ce trebuie dezinfectate
Sezonul răcelilor: obiecte ce trebuie dezinfectate