"Cum adică Steaua e aia pe care o vrea Talpan!?". Olăroiu fără secrete. De ce-l apără pe Becali, comparaţia cu Conte şi ce a furat din box

5 iul 2017 11174 afişări Liga 1
"Cum adică Steaua e aia pe care o vrea Talpan!?". Olăroiu fără secrete. De ce-l apără pe Becali, comparaţia cu Conte şi ce a furat din box

Potrivit unui reportaj realizat la Casa Fotbalului de jurnalistul Amir Kiarash în Adevărul, antrenorul Cosmin Olăroiu şi-a dezvăluit filosofia despre antrenorat, a vorbit despre oamenii care i-au marcat cariera, a susţinut că celebrul Emerich Ienei e omul de la care a avut cel mai mult de învăţat şi a comentat subiectele fierbinţi din fotbalul românesc. Bucureşteanul care a făcut junioratul la Steaua, în prezent antrenor la Al Ahli Dubai, a vorbit în faţa cursanţilor Pro şi despre războiul dintre George Becali şi Florin Talpan. Iată mai jos ce a scris www.adevarul.ro.

"Le acord mai mare atenţie jucătorilor de rezervă decât titularilor. Vorbesc mai mult cu ei. Îmi place 4-3-3, dar, probabil, n-am să-l joc niciodată, fiindcă n-am jucătorii necesari. E sistemul care acoperă cel mai bine terenul. M-am inspirat din baschet pentru eliberarea unui om la fazele fixe. Din box, m-am inspirat la pregătirea fizică.

Nu înţeleg cum poţi să planifici ca jucătorii să atingă forma maximă într-un moment anume? Aşa ceva e posibil la sporturile individuale şi pentru o cursă sau un meci, nu la fotbal unde sunt 20 de inşi. Aş antrena în Europa, dacă mă ia cineva. În Asia, am o cotă, aici e altceva, e diferenţă mare. Trebuie să fii realist.

Rădoi e foarte bine pregătit şi va ajunge un mare antrenor. Are nevoie doar de linişte la echipa la care va lucra. Pentru mine, Viitorul e campioană! Ce a făcut Hagi ar trebui să le dea de gândit celorlalţi. E un exemplu de urmat.

Poate că nu sunt de acord cu 90 din 100 de lucruri pe care le face Gigi Becali. Dar în privinţa identităţii echipei are 200% dreptate! Cum adică Steaua e aia pe care o vrea Talpan? Nu poţi să stai într-o casă 20 de ani şi apoi să vină cineva şi să te dea afară pe motiv că n-ar fi casa ta".

Despre antrenorii care l-au marcat "N-am un model, încerc să învăţ de la toţi. Au fost însă doi antrenori care m-au marcat, cât am fost jucător: unul cu care am lucrat în Coreea de Sud şi Emeric Ienei. Mi-aş fi dorit să învăţ mai mult de la Nea Imi. N-am reuşit însă, fiindcă am alt temperament şi mai fac şi greşeli. Despre discuţiile cu jucătorii lui"

Despre greşeli: "Vorbesc cu ei doar între patru ochi. Conte, în schimb, arată greşelile în faţa colectivului. Ştiţi de ce el poate să facă asta la Chelsea, iar eu nu? Diferenţă de personalitate. Jucătorii din zona arabă sunt emotivi. Dacă îi zici unuia de faţă cu toţi că a greşit de trei ori într-un meci, nici nu mai iese la antrenament sau face greşeli şi mai mari în meciul următor. Pe când, la Chelsea, când ai jucător cu 50 de selecţii la echipa naţională, el nu va fi afectat, dacă îi atragi atenţia la şedinţa video că a greşit. Una e să vorbeşti cu Evra, alta e să discuţi cu un jucător arab sau cu un copil"

Despre rolul psihologului: "Fotbalul de azi e mai mult decât ce faci pe teren, la antrenament. Trebuie să ai cunoştinţe şi din alte domenii. Eu sunt şi psiholog la echipă"

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.