Cum a fost mâncat Zicu de Balauru

26 apr 2011 2557 afişări Liga 1
Cum a fost mâncat Zicu de Balauru no title

Dragoş Balauru se declară rapidist şi fan al lui Bogdan Lobonţ.A fost două luni portar la futsal, unde spune că şi-a format joculde picior. Portarul de la Târgu Mureş explică modul în care l-apăcălit pe Ianis Zicu la penalty-ul ratat de timişorean în ultimaetapă.

Fotbalul românesc propune un nou nume de portar. La doar 21 de ani,Dragoş Balauru a reuşit să facă minuni în meciul Poli - Târgu Mureş0-0, obligându-i pe timişoreni să mai facă un pas greşit în luptapentru titlu. Puţină lume ştie însă povestea noului goal-keeper alechipei mureşene. Balauru a evoluat mulţi ani în ligile inferioare,iar acum un an a practicat timp de două luni şi fotbalul în sală."M-a rugat un prieten de la Universitatea Alexandria să îi ajut săpromoveze, deoarece nu mai aveau portar. Am acceptat fără să staupe gânduri. Am evoluat două luni la fotbal în sală, timp în care amjucat cinci meciuri. M-a ajutat foarte mult să îmi dezvolt jocul depicior. Goluri multe nu am luat, dar îmi aduc aminte că de multeori ieşeam cu mingea la picior şi mergeam cu ea până în poartaadversă", îşi aminteşte Balauru, care a jucat în tur la FC Snagov(Liga a II-a).

"Toţispuneau dreapta, eu am sărit în stânga"

Balauru a reuşit să apere pe finalul partidei cu Poli penalty-ulexecutat de Ianis Zicu. "Toţi colegii mi-au spus să sar îndreapta. După ce am observat că şi Zicu se uita insistent în aceaparte, am zis să las impresia că voi plonja acolo. Zicu s-a prinstârziu că e un truc al meu. Am plonjat în stânga. El a încercat săschimbe colţul, dar era prea târziu şi toată lumea a văzut ce aieşit", mai spune Balauru, care îl are ca model pe BogdanLobonţ. "Are un stil anume, pe care l-am studiat foartemult. Am «furat» multe de la el. Îmi place mult cum se poziţioneazăşi ce joc de picior are", conchide portarul lui FCM, carese declară rapidist de mic. În iarnă a fost dorit şi de Rimini, dara acceptat în cele din urmă să semneze cu FCM Târgu Mureş.

Fotbalistul lui FCM Tg. Mureş a jucat fotbal în salăşi a refuzat în iarnă o ofertă din Italia, de laRimini

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.