Culisele discuţiilor dintre Olăroiu şi şefii FRF. "Dar Cosmin Olăroiu era şi înainte! Nu era mort înainte!'. Condiţia pusă de Oli pentru a ajunge pe banca naţionalei

21 iul 2017 11219 afişări Liga 1
Culisele discuţiilor dintre Olăroiu şi şefii FRF. "Dar Cosmin Olăroiu era şi înainte! Nu era mort înainte!'. Condiţia pusă de Oli pentru a ajunge pe banca naţionalei

Într-un interviu eveniment oferit în exclusivitate jurnalistului Amir Kiarash de la Adevărul, Cosmin Olăroiu a discutat despre cauzele picajului fotbalului românesc la nivel de club şi de naţională, despre cariera sa din Emirate, dar şi despre mult comentata venire a sa pe banca naţionalei. În vârstă de 48 de ani, fostul antrenor de la FC Naţional şi Steaua lasă o portiţă deschisă pentru conducerea FRF. Bucureşteanul care şi-a făcut junioratul în Ghnecea antrenează în prezent pe Al Ahli Dubai din Emiratele Arabe Unite şi are, conform www.adevarul.ro, un salariu de cinci milioane de dolari.

Iată finalul interviului din www.adevarul.ro.

Rămâne naţionala un target pentru dumneavoastră? Vă gândiţi să ajungeţi, cândva, selecţioner?
Sincer, cred că am vorbit despre echipa naţională mai mult decât despre activitatea mea la nivel de club de când m-am apucat de meseria asta. Dar vorbim numai despre acum. Dar Cosmin Olăroiu era şi înainte! Nu era mort înainte. Exista şi înainte. Cred că era acelaşi antrenor. Dar nu s-a vorbit la fel de mult. OK. Au existat anumite încercări, dar acum, când e momentul cel mai dificil şi cel mai delicat, oriunde merg, oamenii mă întreabă de naţională. Lumea mă tot întreabă: de ce nu vii la echipa naţională? Pentru că nu depinde de mine. Sau nu depinde numai de mine.

Dar nu v-aţi dori să ajungeţi la naţională?
Ba da! Sunt român. Dacă ai văzut, la decernarea tuturor titlurilor pe care le-am câştigat ca antrenor în zona arabă, am purtat drapelul românesc. Iar asta în ciuda unor riscuri care existau! Eu sunt mândru că sunt român. Am purtat drapelul românesc. Recunosc că sunt român şi sunt mândru de acest lucru şi de cum suntem noi. Venirea la naţională nu depinde însă doar de mine. Iar posibilitatea nu există nici acum, în acest moment. Dacă discut cu cei de la club, şi am discutat, ei mi-au spus: nu pleci nicăieri! Deşi am avut oferte mult mai bune decât am la Al-Ahli în momentul de faţă. Şi din punct de vedere profesional, şi material.

Dar partea financiară, oricum, n-a reprezentat vreodată un impediment ca să veniţi la naţională...
Dar nici nu s-a discutat vreodată aşa ceva! Toată lumea mă înnebuneşte cu treaba asta. Nu s-a pus niciodată problema banilor. Niciodată nu m-am interesat dacă echipa naţională îmi dă un leu, trei lei sau 100 de milioane. Niciodată! Am discutat, într-adevăr, cu preşedinţii FRF, şi cu Mircea Sandu, dar şi cu Răzvan Burleanu. Dar niciodată despre vreun leu. Au fost numai discuţii despre aspectul profesional. Când am fost eu disponibil şi am renunţat la un contract pentru a veni la echipa naţională, nu s-a putut. Dar nici atunci nu s-au discutat elementele financiare, nu s-a pus problema asta. La fel acum, când s-a discutat, nu s-a discutat despre bani, fiindcă eram sub contract şi clauzele de reziliere sunt destul de mari.

Ca să concluzionăm: dacă, la un moment dat, oferta FRF s-ar potrivi cu situaţia dumneavoastră contractuală, aţi veni la naţională?
Bineînţeles că ar exista disponibilitate din partea mea, cât timp n-am angajament. Sau, dacă aş avea un angajament la care aş putea să renunţ. Dacă pe viitor s-ar ivi ocazia, n-am nicio problemă nici în a antrena prima echipă, nici echipa naţională de tineret, nici pe cea de juniori. N-am nicio problemă. Să muncesc, am toată disponibilitatea! Dar trebuie să fie şi posibilitatea, iar la mine n-a existat.
 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.