CULISE | Dică e abia A3! Cine sunt cei doi ”tehnicieni” alături de care Gigi Becali face echipa FCSB-ului. Unul dintre ei i-a făcut toate schimbările lui Dică într-un meci din Liga 1

6 dec 2018 24962 afişări Liga 1
CULISE | Dică e abia A3! Cine sunt cei doi ”tehnicieni” alături de care Gigi Becali face echipa FCSB-ului. Unul dintre ei i-a făcut toate schimbările lui Dică într-un meci din Liga 1

foto: Mediafax

FCSB a pierdut dur în deplasarea de la Sepsi, 4-2, motiv pentru Gigi Becali să pornească un nou şir de critici aspre la adresa jucătorilor. De data asta, nici Nicolae Dică nu a scăpat, autoritatea antrenorului fiind din nou subminată cu replici prin care finanţatorul lasă de înţeles că nu Dică ia toate deciziile. ”Dacă ştiam că joacă aşa, îl mai băgam eu pe Man pe teren? Eu nu pot sa iau banii pe Man daca nu joc în Liga Campionilor”, a tunat Becali la finalul partidei.

Voită sau nu, reacţia lui Becali trădează ceea ce la FCSB nu mai este un secret de multă vreme. Finanţatorul îi transmite antrenorului, la fiecare meci, detalii cu privire la numele fotbaliştilor care trebuie să joace din primul minut. Însă, potrivit surselor ProSport din apropierea clubului, implicarea lui Becali nu se opreşte doar la asta. Finanţatorul se implică inclusiv la detalii tehnico-tactice, unele pe care le obţine din discuţiile periodice cu doi dintre apropiaţii lui.

Managerul general al lui FC Voluntari, Ioan Andone, dar şi analistul DigiSport, Ilie Dumitrescu, sunt oamenii de fotbal care controlează, practic, din umbră ostilităţile la FCSB. ”Toate modificările pe care le-aţi văzut în ultimii ani la echipă, lucrurile pe care nu le puteaţi explica, vin fie de la Andone, fie de la Ilie. Ei nu prea sună, dar Gigi pune mâna pe telefon şi discută zeci de minute, aproape zilnic, cu fiecare. Şi dacă unul îi spune că Nedelcu nu e în formă, Nedelcu zboară din prima echipă”, spun sursele ProSport.

A făcut Ilie Dumitrescu toate schimbările FCSB-ului?

Un alt episod povestit de sursele ProSport ilustrează influenţa pe care analistul DigiSport o are asupra finanţatorului FCSB: ”În sezonul trecut, la un meci cu Iaşul, Gigi Becali a auzit la pauză de la Ilie Dumitrescu că a criticat abordarea tactică a lui Dică. Toate schimbările pe care le-a pomenit Ilie atunci la TV, dar toate, au fost făcute în repriza a doua. În epoca Internetului, drumul Ilie - Gigi - Dică e foarte scurt”. Statistica partidei din aprilie 2018, dar şi declaraţiile lui Dumitrescu de la acel moment confirmă ipoteza.

La pauza meciului de pe Naţional Arena, când scorul era doar 0-0, Dumitrescu spunea la DigiSport: ”Părerea mea e că e foarte complicat ca FCSB să aibă o exprimare cât timp joacă şi cu Ovidiu Popescu, dar şi cu Dragoş Nedelcu. Dică trebuie să renunţe la un mijlocaş defensiv, are soluţii pe bancă, pot intra Bizonul, Coman şi Teixeira”. Coincidenţă sau nu, prima schimbare a lui Dică a fost scoaterea lui Nedelcu şi introducerea lui Gnohere. Apoi, în a doua repriză a partidei câştigate de FCSB cu 1-0, Dică i-a introdus pe teren şi pe Gnohere, dar şi pe Coman, fix fotbaliştii nominalizaţi de Ilie Dumitrescu.

Dacă Ilie Dumitrescu este ”folosit” de Becali în special pentru sfaturi legate de formula de joc, Ioan Andone este sfătuitorul finanţatorului FCSB atunci când vine vorba despre transferuri. ”Au spus şi ei, cu gura lor, că au discutat despre transferuri, despre jucătorii care trebuie să vină. Ce nu au spus public e faptul că Andone îi indică lui Gigi şi mâinile moarte din lot, jucătorii care nu mai au ce căuta în echipă. Întrebaţi-l pe Alibec ce păţea din cauza lui Andone. Sau vedeţi cazul Nistor, cine credeţi că l-a făcut pe Becali să-l descopere, dintr-odată, pe marele Nistor abia la 30 de ani?”, spun sursele ProSport.

Dică, avertizat de Mirel Rădoi

Situaţia ingrată în care se află Nicolae Dică nu este o premieră. Şi restul antrenorilor pe care i-a schimbat Becali în ultimii ani la FCSB au suferit din acelaşi motiv. Mirel Rădoi, cel care a antrenat echipa în 2016, i-a atras atenţia lui Dică: ”Eu nu am plecat doar din cauza rezultatelor, simţeam că se implică la echipă, că intervine peste mine”. Pe parcursul acestui sezon, în faţa evidenţelor, Nicolae Dică a avut o singură reacţie clară. La finalul meciului pierdut cu CSU Craiova, Dică a cerut public ”o libertate mai mare” din partea patronului.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.