CS U Craiova – Steaua 0-0. Baza e autobaza. Oltenii lui Cârțu au obținut un rezultat mare. Steaua a jucat mai bine, dar fără claritate la finalizare

CS U Craiova - Steaua 0-0. Baza e autobaza. Oltenii lui Cârțu au obținut un rezultat mare. Steaua a jucat mai bine, dar fără claritate la finalizare
  • Publicat:
  • Actualizat:

CSU Craiova – Steaua 0-0 (0-0)

  • CSU Craiova: Bălgrădean – Achim, Acka, Frăsinescu, Vătăjelu – Tîrnăcop, Madson, Brandan, Briceag (Herghelegiu 72)- Bawab (Kay 84), N. Rocha (Mateiu 68)
  • Steaua: Cojocaru – Râpă, Papp, Varela, Guilherme – Prepeliță (cpt), Bourceanu (Țucudean 64) – Popa, Stanciu (Iancu 75), Chipciu – Rusescu (Tamas 80)

17:28 Meciul s-a terminat cu o avalanșă de ocazii la poarta lui Bălgrădean. Oltenii au tras de timp cum au putut mai bine și au reușit să obțină maximum dintr-un meci pe care, după raportul ocaziilor, l-ar fi putut pierde fără probleme. Steaua este la al doilea joc consecutiv din retur fără victorie, motiv serios de îngrijorare pentru Gâlcă.


17:17 Cârțu s-a săturat de indolența lui Bawab și l-a scos pe iordanian de pe teren, introducându-l pe Kay. Imediat după, Tamaș a centrat excelent în careu, Adi Popa a preluat și, singur cu poarta, a tras mult, mult pe lângă.


17:13 Se pare că Gâlcă e mulțumit de rezultat și vrea să îl conserve, altfel e foarte greu de explica de ce în minutul 80 l-a introdus pe Tamaș în locul lui Rusescu.


17:05 Inestetic contra impotent. Cam așa se poate rezuma jocul celor două echipe până acum. Dacă cei de la CSU Craiova se apără cu aceeași determinare cu care au făcut-o și etapa trecută, Steaua nu este în stare să desfacă. În lipsa unui coordonator, campioana încearcă pe benzi, însă Adi Popa și Chipciu sunt ieșiți din ritm.


16:56 Costel Gâlcă face o mutare care trădează intențiile ofensive. Îl scoate de pe teren pe Alexandru Bourceanu și îl introduce pe George Țucudean.


16:51 Pentru că în ultimele minute jocul a fost slab, lipsit de faze de poartă, haideți să ne uităm un pic la echipamentele de rezervă ale Stelei. Exemplul din imaginea de mai jos, Cornel Râpă, poartă un tricou pe care noua siglă a fost lipită într-un mod neglijent, diferențele de culoare fiind evidente. 


16:41 Eliminare pentru Pablo Brandan. Argentinianul face un fault prostesc la mijlocul terenului, îl agață cu piciorul pe Nicușor Stanciu și primește al doilea cartonaș galben. Craiova trebuie să reziste 40 de minute cu un om în minus. 


16:37 A început repriza a doua fără ca cei doi antrenori să facă modificări în echipele cu care au început partida. 


16:20 Pauză! Am avut parte de 45 de minute în care Steaua a dominat autoritar și a ratat deschiderea scorului din vina arbirajului. Mai întăi, așa cum puteți vedea în imaginea de mai jos, Adi Popa a fost oprit greșit din drumul spre poartă, iar mai apoi Varela a fost tras în careu, însă Avram nu a acordat penalty și eliminare pentru Brandan.

La fel ca în partida de etapa trecută, CSU Craiova are un joc inestetic, bazat pe o apărare ermetică și pe specularea situațiilor de contraatac.


16:13 O nouă fază importantă s-a petrecut în minutul 40. Adi Popa a scăpat singur spre poarta gazdelor, l-a depășit în dribling pe Bălgrădean, dar nu a mai apucat să trimită mingea în poartă pentru că tușierul a semnalizat ofsaid. O decizie proastă, așa cum se poate vedea mai jos. La faza imediat următoare, steliștii au cerut penalty la o fază la care Brandan îl trage în careu pe Varela. Comentatorul DigiSport spune că e fault clar, deci penalty.


16:06 Așa cum s-a întâmplat și în prima etapă, atunci când a jucat la Tg. Jiu cu Pandurii, echipa lui Sorin Cârțu refuză jocul și preferă să aștepte apărându-se și speculând greșeala adversarilor. Așa cum se poate vedea și în imaginea de mai jos, e aglomerație mare de tricouri alb-albastre în careul gazdelor. 


16:02 Steaua ratează de puțin deschiderea scorului. În minutul 30, Adi Popa scapă singur, lateral stânga, spre poarta lui Bălgrădean, ciupește mingea pe lângă portarul lui CSU, însă balonul trece de puțin pe lângă poartă.


15:55 Imediat avem și prima ocazie pentru Steaua. Chipciu trage dintr-o poziție centrală, de la marginea careului, însă mingea vine pe centru și este reținută ușor de Bălgrădean. Brandan s-a mai remarcat printr-o intrare deosebit de dură la Râpă. Conform colegului de la fața locului, fotbalistul Stelei are o tăietură urâtă în zona genunchiului, acolo unde a fost lovit de Brandan.


15:52 Prima „chestie” pe care dacă suntem generoși o putem numi ocazie s-a petrecut în minutul 20. Briceag a scăpat pe banda stângă, l-a depășit în viteză pe Papp, însă șutul său a trecut mult pe lângă poarta lui Cojocaru. De la Craiova, colegul Costeiu spune că meciul e echilibrat, noi, în redacție, spunem că e slab.


15:45 Au trecut mai bine de 12 minute de la startul partidei și nu am avut parte nici măcar de o ocazie importantă. Ambele echipe par foarte nervoase, sunt multe intrări la limită, iar gazonul prost contribuie la impresia generală slabă. Steaua pare să fie cea care are inițiativa, în timp ce echipa lui Cârțu se apără organizat și așteaptă oportunități de contraatac.


15:40 Vă spuneam mai devreme că gazonul este extrem de prost. Ei bine, lucrul ăsta pare să dezavantajeze până acum ambele echipe. Calitatea execrabilă a covorului de iarbă se poate vedea și de pe transmisia DigiSport.


15:35 Încă din primele minute de joc se poate observa faptul că gazonul este sub orice critică. Acolo unde nu lipsește cu desăvârșire, iarba este în smocuri și pot apărea accidentări serioase. În primele 2 minute au fost făcute trei faulturi deosebit de tari.


15:33 A început partida! Craiova joacă în alb-albastru, Steaua este în echipamentul de rezervă, cel galben. Emil Săndoi a dat lovitura de începe a jocului, este sărbătoritul zilei, antrenorul lui CSU împlinește 50 de ani.


15:25 Mai avem foarte puțin timp până la startul jocului și atmosfera din tribune pare una demnă de un derby.


15:00 Grație celor de la transfermarkt avem o comparație între cei mai valoroși fotbaliști ai celor două echipe care se vor întâlni în 30 de minute, pe stadionul Extensiv. 


14:55 Casele de pariuri o văd pe Steaua favorită împotriva Craiovei. Meciul va fi arbitrat de o bridagă care îl va avea la centru pe Marius Avram, iar la cele două linii pe Ovidiu Artene și pe Vladimir Urzică.


14:40 Discutăm și echipa pregătită de cuplul Săndoi – Cârțu? Briceag își face loc într-un prim „11” cu o forță ofensivă de invidiat: Craiova atacă cu Bawab și cu Nuno Rocha. Așa cum ProSport scria încă de la finalul lunii ianuarie, noul transfer al Craiovei, Andrei Dumitraș, are de suferit de pe urma convocării la lotul național divizionar. Dumitraș nu a apucat să fie testat suficient de Cârțu, astfel că nu primește șanse contra Stelei.


14:30 Steaua a dat publicității echipa de start, iar Costel Gâlcă continuă să surprindă. Prepeliță, cel exclus din lot etapa trecută, a revenit direct căpitan de echipă. Țucudean a fost scos și el din primul „11”, în locul său fiind preferat Raul Rusescu, în spatele fotbalistului împrumutat de la Sevilla fiind preferat Nicușor Stanciu. O altă surpriză este intrarea în lot a lui Gabi Tamaș, fundaș ce va fi rezervă în această seară.


14:21 Gabi Tamaș poate să bifeze azi prima apariție în tricoul Stelei, așa cum ne informează colegul Costeiu de la Craiova.


14:15 Bună ziua! Sunt Cristian Scutariu și vom comenta împreună poate cel mai important meci al etapei a 19-a, CSU Craiova – Steaua. Cu amănunte va veni Adrian Costeiu, trimisul ProSport la Craiova.


14:07 În acest moment avem circa 500 de spectatori la Craiova, acolo unde Steaua a ieșit să inspecteze gazonul.


13:15 CSU Craiova – Steaua. Dacă problemele cu starea gazonului nu erau suficiente, la Craiova a început să plouă mărunt.


13:00 CSU Craiova – Steaua. Reporterii ProSport au ajuns la stadionul Extensiv, dar nu au parte de o priveliște prea plăcută. Și suntem siguri că nici jucătorii Stelei nu au fost prea fericiți când au văzut care e starea gazonlui.

Sunt zone din care iarba lipsește, iar organizatorii au apelat la o soluție pur românească pentru a „rezolva” problema: au vopsit în verde zonele din care gazonul lipsește.

Imagini surprinse cu câteva ore înainte de startul partidei. Zonele din care iarba lipsește pot fi observate cu ochiul liber, chiar dacă organizatorii au încercat să le „acopere” cu vopsea. FOTO PROSPORT

CSU Craiova – Steaua. Cel mai important meci al etapei a 19-a se va consuma în această după-amiază la Craiova, de la ora 15:30, pe stadionul celor de la Extensiv, acolo unde CSU va juca împotriva Stelei.

Gazdele vin după o victorie pe terenul celor de la Pandurii și sunt încrezătoare că pot face un meci mare împotriva campioanei, care etapa trecută a fost învinsă pe teren propriu de Rapid, scor 0-1.

Așa cum ProSport a anunțat în exclusivitate, Costel Gâlcă s-a confruntat cu mai multe probleme în această săptămână, iar după mai multe discuții cu Gigi Becali a primit acceptul acestuia ca pentru acest meci să-i folosească pe Prepeliță și Arlauskis, jucători care alături de Iasmin Latovlevici au fost excluși din lotul echipei pentru că nu și-au prelungit contractele scadente în vară. Cel mai probabil, doar Prepeliță va fi folosit titular, iar lituanianul urmează să stea pe bancă, Gigi Becali dorind să-i acorde o șansă lui Cojocaru.

În acest meci ar putea debuta la Steaua și Gabi Tamaș, fundașul fiind apt de joc după ce a suferit o ruptură a ligamentelor încrucișate combinată cu o dislocare a meniscului.

Steaua nu își mai permite încă un pas greșit, mai ales că cei de la Petrolul s-au apropiat la doar patru puncte de campioană după victoria de la Botoșani, iar o eventuală înfrângere a echipei din Ghencea ar putea relansa campionatul, mai ales că și echipe precum ASA Tg. Mureș și CSU Craiova stau la pândă.

Astăzi, antrenorul principal al Craiovei, Emil Săndoi și golgheterul Thaer Bawab își vor serba ziua de naștere, ambii schimbând prefixul, tehnicianul împlinind 50 de ani, iar vârful iordanian 30 de ani. „Nu ținem să ne cânte fanii „La mulți ani”, ne-am dori ca la final toți să scandeze Știința, Știința și să sărbătorim victoria”, a spus Săndoi la conferința de presă de dinaintea partidei.

Derby-ul dintre CS Universitatea Craiova și Steaua va fi arbitrat de o brigadă cu Marius Avram la centru, ajutat la cele două linii de Ovidiu Artene și Vladimir Urzică.

Echipele probabile

CSU Craiova: Bălgrădean – S. Achim, Acka, Frăsinescu, Vătăjelu – Mateiu, Madson, Brandan, Târnăcop – Bawab, Nuno Rocha
Antrenor principal: Emil Săndoi
Director tehnic: Sorin Cârțu

Steaua: Cojocaru –  Papp, Tamaș, Varela, Guilherme – Prepeliță, Breeveld – Ad. Popa, Rusescu, Chipciu – Țucudean
Antrenor: Costel Gâlcă

Adrian Costeiu / Redactor
Cristian Scutariu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul de acolo, după 14 ani:
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul de acolo, după 14 ani:…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Cum arată noul Hyundai Tuscon? SUV asiatic cu mulți fani în România - GALERIE FOTO
Cum arată noul Hyundai Tuscon? SUV asiatic cu mulți fani în România - GALERIE FOTO
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură îngrijise, de fapt
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură…