Cristian Scutariu, despre discursul lui Hanca: ”Sergiule, stai liniştit! Nu sunteţi leneşi, sunteţi doar slabi!”

9 oct 2018 8157 afişări Liga 1
Cristian Scutariu, despre discursul lui Hanca: ”Sergiule, stai liniştit! Nu sunteţi leneşi, sunteţi doar slabi!”

foto: Mediafax

Fără Steaua şi Rapid, cu Poli Iaşi şi ”U” Craiova ”discutabile”, Liga 1 se apropie de un nou moment care vorbeşte despre gloria semi-interlopilor care au condus fotbalul după Revoluţie. Dinamo este în acest moment pe locul 12 din 14 echipe şi, chiar dacă retrogradarea e încă o insulă din mijlocul Pacificului, simpla alăturare de termeni produce frisoane. 

Lucrurile merg prost pe teren, finanţatorul e invizibil, nu doar sărac, clubul e reprezentat la nivelul discursului public de nişte dubioşi fără CV şi, mai important, fără pricepere. Speranţele sunt mici şi, ca reţeta producătoare de vomă să fie completă, apar voci dinamoviste care vorbesc despre ”un nou sezon de playout în care să înceapă un alt proiect”. Baliverne sau ohavele, cum se spunea acolo unde a copilărit patronul celui mai urât hotel din Europa.

În toată această dramă televizată, în tot acest priveghi forţat la care bocitoarele n-au batic, ci chelie şi batistă-n piept, apare Sergiu Hanca. Băiat bun, probabil. Inspirat, nu prea. Auzim din gura lui Hanca după bătaia primită de la Botoşani că ruşinea e mare, dar că trebuie ca toţi fotbaliştii să pună osul la treabă. Cică, spune Hanca, în pauza asta competiţională e nevoie de muncă multă, de sacrificiu.

Sergiu! Domnule Hanca, dacă eşti preţios. Tu chiar crezi că asta e problema lui Dinamo acum? Sincer, sincer? Ţie ţi se pare că problema lui Mezague e lipsa de sacrificiu? Crezi că Popovici (părerea autorului, des exprimată, e că fotbalistul Popovici e unul dintre cei mai slabi oameni care au jucat vreodată în Liga 1) nu rupe gazonul pentru că e leneş? Crezi că Penedo e sită pentru că nu se concentrează? 

Nu, Sergiu! Voi sunteţi unde sunteţi pentru că sunteţi slabi. Ştiu, nu eşti obişnuit să auzi asta. Dar e real! Tu, de bine de rău, ai arătat acum vreo două sezoane că poţi juca fotbal. Dar cei mai mulţi dintre colegii tăi sunt la Dinamo pentru că alţii n-au venit. Da, da! Pentru că au acceptat salarii pentru care nici la Sepsi nu se merge. Pentru că au apărut căpuşele-impresar care au adus ”puşcării” de fotbalişti, aşa cum ziceţi voi. Pentru că voi îl aveţi titular în atac pe unul, sărmanul, pe care l-aţi luat de bun deşi a avut, acum ceva vreme, şansa să ne arate că e slab la alte echipe din Liga 1. Uită-te în jur, Sergiule! Nu la Nistor şi la încă vreo doi-trei care mai ştiu pe ce lume sunt. Uită-te la ăia pe care i-am menţionat şi o să vezi că munciţi degeaba. 

Ne auzim în primăvară, Sergiule! Acum rămâne să vedem cum. Dacă vă pregătiţi de playoff sau dacă vă pregătiţi să vă întâlniţi mai repede cu Steaua şi Rapid prin ligile mici.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.