Cristi Iancu face acuzaţii dure: "Răzvan Burleanu minte, manipulează şi abuzează de funcţie!". De ce vorbeşte despre "un cinism fără margini"

20 mar 2018 3940 afişări Liga 1
Cristi Iancu face acuzaţii dure: "Răzvan Burleanu minte, manipulează şi abuzează de funcţie!". De ce vorbeşte despre "un cinism fără margini"
  • Cristi Iancu, deţinătorul companiei Sport Evolution Group, de care preşedintele FRF Răzvan Burleanu susţine că Ionuţ Lupescu s-a ajutat pentru a scurge bani din Federaţie, îl acuză pe actualul şef de la Casa Fotbalului că "minte, manipulează şi abuzează de funcţie" pentru a-şi asigura un nou mandat.

Burleanu pretinde, prin intermediul unui material publicat luni pe blogul personal, că SEG a încasat un milion de euro din partea FRF, în timp Ionuţ Lupescu ocupa funcţia de director general al forului. Firma este deţinută de Cristi Iancu, prieten al lui Ionuţ Lupescu, şi banii ar fi fost daţi pentru servicii de marketing, dar şi pentru "servicii de izolare fonică, băuturi alcoolice, servicii de telefonie şi eşarfe".

Cristi Iancu susţine, la rândul său, că Federaţia Română de Fotbal colaborează şi acum cu SEG, parteneriat de care forul condus de Burleanu s-a declarat întotdeauna mulţumit: "Mai întâi de toate trebuie spus că, în timp ce domnia sa ne calomniază, Federaţia pe care o prezidează prelungeşte contracte cu SEG. În această lună, aşa cum se poate vedea în facsimile, FRF a prelungit o anexă a unui contract pe care compania SEG îl derulează cu Federaţia Română de Fotbal. De altfel, aceasta nu este prima dovadă a aprecierii şi încrederii pe care FRF şi Răzvan Burleanu ni le-au arătat de-a lungul timpului. La începutul mandatului său, atunci când nu mima justiţiarismul, Răzvan Burleanu ne-a adresat în scris o scrisoare de mulţumire, pe care am prezentat-o deja opiniei publice".

Proprietarul firmei SEG a încercat să identifice motivele din spatele dezvăluirilor lui Burleanu: "Toate acestea arată că ori Răzvan Burleanu nu ştie ce se întâmplă în forul pe care ar trebui să-l conducă, deci, ar fi încă o dovadă a incompetenţei sale, ori a dezvoltat un sindrom electoral bipolar. Mai există şi o treia variantă, cea care este probabil cea mai aproape de adevăr: pe actualul preşedinte nu-l interesează absolut deloc performanţa SEG, faptul că a adus atâţia bani şi că a gestionat cu profesionalism toate obligaţiile contractuale. Pe Răzvan Burleanu îl interesează doar să îşi atace contracandidatul, iar pentru îndeplinirea acestui obiectiv face orice: minte, manipulează şi abuzează de funcţia pe care o are.

Tot episodul este o înşiruire de minciuni cu frânturi de adevăr, amestecate pentru a da credibilitatea neadevărurilor. În plus, complet nedemn pentru un om care ocupă o astfel de funcţie, Răzvan Burleanu alege să ilustreze unul dintre atacuri cu un accident în care a fost implicat un autoturism al SEG. Acest fapt este de un cinism fără margini. Să te bucuri că un om, oricare ar fi el, face un accident auto, care putea avea un deznodământ mai puţin fericit, denotă lipsa de umanitate".

La alegerile din 18 aprilie pentru preşedinţia FRF şi-au anunţat candidatura Răzvan Burleanu, Ionuţ Lupescu şi fostul fotbalist Marcel Puşcaş.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.