Craiova se întoarce acasă! Dragomir: "Cu Timişoara vor juca pe 'Ion Oblemenco'!"

3 aug 2010 65 afişări Comentează şi tu Liga 1
Craiova se întoarce acasă! Dragomir: "Cu Timişoara vor juca pe 'Ion Oblemenco'!" Dragomir anunţă: "Craiova va juca în următoare etapă de pe teren propriu pe stadionul 'Oblemenco'!"

Formaţia Universitatea Craiova va reveni pe stadionul IonOblemenco începând cu etapa a patra a Ligii I, după ce în returulsezonului trecut a disputat meciurile la Turnu Severin, a declaratpreşedintele LPF, Dumitru Dragomir.

"Universitatea va juca în următoarea etapă de pe terenpropriu, de la ora 22.00, pe stadionul Ion Oblemenco, cu FCTimişoara. Le-a venit în sfârşit mintea la cap edililor de laCraiova şi au ajuns la un acord cu oficialii Universităţii. Normalcă e bine pentru Universitatea, nici nu trebuia să joace în altăparte decât la Craiova. Nu ştiu, dar bănuiesc că noile condiţiicontractuale de închiriere a stadionului sunt avantajoase pentruclub", a declarat pentru MEDIAFAX, preşedintele LigiiProfesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir.

Conducerea clubului Universitatea Craiova a discutat cuoficialităţile din cadrul Primăriei Craiova revenirea pe stadionulIon Oblemenco şi cu o săptămână înaintea începerii sezonului, darnegocierile au eşuat. Oficialii primăriei nu au putut garantaatunci faptul că în următoarea perioadă vor monta 25.000 de scaunepe stadionul Ion Oblemenco şi că vor achiziţiona o tabelă de marcajpână anul viitor. Conducerea grupării Universitatea Craiovasolicitase, de asemenea, stabilirea unei date pentru un referendum,prin care populaţia oraşului urma să fie consultată pentruconstruirea unui nou stadion în următorii trei ani.

La începutul anului, conducerea clubului Universitatea Craiova afost somată de primărie să părăsească arena "Ion Oblemenco"începând cu 31 ianuarie, când expira contractul ce are ca obiectconcesionarea spaţiilor de antrenament şi competiţii din aceststadion.

Universitatea revine astfel la Craiova după ce a jucat înreturul sezonului trecut şi în prima etapă a actualei ediţii aLigii I pe arena Municipal din Turnu Severin.

Vorreveni şi suporterii

Decizia ar urma să readucă la stadion şi fanii care părăsiserăechipa după ce conflictul dintre patronul Adrian Mititelu şiprimarul Antonie Solomon a escaladat, iar echipa a fost nevoită săjoace meciurile de pe teren propriu la Turnu Severin. O mare partedintre suporterii Ştiinţei a refuzat să facă deplasarea la TurnuSeverin, motivând că echipa nu-i mai reprezintă o dată cu părăsireaarenei pe care a cunoscut conscrarea.

Nici fostele glorii ale "Craiovei Maxima" nu au privit cu ochibuni plecarea echipei de pe "Ion Oblemenco". Sorin Cârţu, fost marejucător al formaţiei oltene, s-a arătat indignat de mutareaechipei.

"Locul Universităţii e la Craiova, iar mutarea e cel maimare rău care s-a întâmplat, mai rău decât o retrogradare. S-arputea gasi cineva care sa faca o mobilizare ca la Steaua dacaechipa revine, dar Mititelu trebuie sa fie doar finantator, sa steala locul lui si altcineva sa faca treaba in ceea ce privestefotbalul. Pai Geolgau de ce a plecat? El voia sa-si spuna nistepuncte de vedere in momentul in care a fost investit intr-ofunctie, in baza experientei si scolii pe care o are si vine sa ilcontrazice Rosca sau ceilalti pe care Mititelu ii are langa el. SiSteaua poate in viitor nu o sa mearga din trei in trei puncte, darstarea de spirit va fi la fel pentru ca se vede ca e o altaseriozitate. Cam asta trebuie sa se intample si la Universitatea,pana nu se va realiza acest lucru nu-l va ierta nimeni peMititelu"

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.