Coronavirusul îi afectează pe italienii de la Dinamo: „Ne e frică de ce se poate întâmpla!”

Autor: Bogdan Savin Publicat: 25 Feb. 2020, 10:09 Liga 1
Coronavirusul îi afectează pe italienii de la Dinamo: „Ne e frică de ce se poate întâmpla!”

În Italia s-a anunţat al şaptelea deces de coronavirus, iar numărul cazurilor de contaminare a crescut de la 6 la 229 în patru zile în ţară. E cea mai afectată țară din spațiul UE de această epidemie și mai multe evenimente, cum ar fi meciurile de fotbal, au fost amânate sau disputate fără spectatori.

Portarul roș-albilor Riccardo Piscitelli, atacantul Mattia Montini și mijlocașul Diego Fabbrini au vorbit despre modul în care coronavirusul le-a afectat familiile aflate în Italia.

„Familia mea este bine pentru moment, deoarece se află în nordul Lombardiei la o oră, oră și jumătate distanță de epicentru. Părinții mei sunt ok în acest moment, dar se află în carantină”, a declarat portarul dinamovist Riccardo Piscitelli pentru fanatik.ro.

Goalkeeperul roș-albilor a continuat: „Totuși, ne e frică de ce se poate întâmpla. Școlile, universitățile sau locurile unde se adună mulți oameni sunt închise. E un lucru normal în astfel de condiții”.

De asemenea, atacantul celor din „Ștefan cel Mare”, Mattia Montini, a anunțat: „Familia mea este bine, orașul nostru nu a fost afectat. La noi nu există nicio restricție, doar în nordul Italiei”.

Mijlocașul Diego Fabbrini, al treilea italian din lotul lui Uhrin, a declarat. „Tot ce știu este că sunt 150 de persoane infectate în Italia și e o oarecare stare de panică. Dar în orașul unde locuiește familia mea e totul ok. Sper că totul va fi bine”, a spus acesta pentru sursa citată.

În Italia, speculanții profită de existența situației de criză. Un pachet de măşti chirurgicale cu trei straturi, care în mod obișnuit se vinde cu opt euro, a ajuns să coste, pe siteuri de vânzări, 69 de euro. Poliția a demarat o anchetă, specula fiind sancționată cu închisoarea de la șase luni la trei ani şi o amendă de până la 26.000 de euro.

Autor: Bogdan Savin Publicat: 25 Feb. 2020, 10:09 Liga 1
Pe aceeași temă