Copos și-a luat adio de la Rapid: „Rămas bun, „Vișinii” și sper să aud despre voi numai de bine!”

Copos și-a luat adio de la Rapid:
  • Publicat:
  • Actualizat:

Omul de afaceri George Copos a postat, luni seară, pe blogul său, un mesaj după ce a cedat pachetul de acțiuni deținut la FC Rapid, în care își ia rămas bun de la gruparea pe care a condus-o timp de 20 de ani, exprimându-și convingerea că noua echipă de finanțatori va realiza mai mult decât el.

(…) Mă bucur că am reușit astăzi să semnăm actele care consfințesc venirea la Rapid a unei noi echipe de finanțatori. Sunt convins că noua echipă va face mult mai mult decât am făcut eu. Toate condițiile sunt create în acest sens. Trebuie doar muncă, voință și înțelepciune. (…) Timp de 20 de ani am mers împreună, urmărind țeluri comune. Acum am ajuns la răspântie. Drumurile noastre se despart. Așa e în viață, se întâmplă. Mai departe avem de realizat obiective diferite. Rapid are de CÂȘTIGAT, eu am de EDIFICAT. Despărțindu-ne, vom putea fi mai performanți, fiecare dintre noi. Rămas bun, ‘Vișinii’ și sper să aud despre voi numai de bine! Liga Campionilor vă așteaptă!”, se arată în mesajul publicat de Copos.

Omul de afaceri trece în revistă palmaresul echipei giuleștene în perioada în care aceasta a fost finanțată de el, își reamintește momentul în care s-a întâlnit cu Rapidul – „îngropat până la glezne în glodul de pe baza Pasteur, glod pe care îl spălau cu apa de la cișmea” – și rezumă astfel cei „20 de ani tumultuoși” petrecuți alături de clubul pe care l-a numit „Farmecul Vieții”: „Au fost de toate: campionate, cupe și supercupe câștigate, eșecuri inexplicabile, Europa, necazuri, drame, lacrimi, TAS, zâmbete, veselie, durere, fericire, împliniri, deziluzii, nume consacrate, ‘lupi tineri’ care au confirmat, alții care nu au confirmat, Galerie, brichete, petarde, arbitri, jandarmi, trofee, aclamații, huiduieli, sărutări, îmbrățișări, steaguri, imnuri, în concluzie ‘Farmecul Vieții’!”.

Copos afirmă că a fost o onoare pentru el să lucreze cu antrenorii Mircea Lucescu și Mircea Rednic, care au adus cele două titluri din mandatul său de finanțator.

„Acum, pentru mine e deja istorie. O istorie împărtășită cu mulți prieteni, parteneri și mari specialiști. Acum mă gândesc doar la cei doi Mircea, Lucescu și Rednic, mari antrenori, care au câștigat fiecare câte un campionat cu Rapid. A fost o onoare să lucrez cu ei și vreau să le mulțumesc pentru toate bucuriile pe care le-am trăit împreună”, a scris Copos.

Fostul patron regretă faptul că nu a fost mai aproape de suporterii rapidiști și consideră că galeria echipei, care a fost de asemenea implicată în negocierile pentru cedarea clubului, este obligată să susțină noua conducere.

„Oameni extraordinari sunt cei care au susținut Rapidul cu cântece, tobe, coregrafie și mult, mult suflet: Galeria. Mă încearcă regretul că nu am fost mai aproape de ei – ne-am fi cunoscut și înțeles, probabil, mai bine unii pe alții. (…) Mă bucur de asemenea că Galeria a fost, și ea, implicată în negocieri și în procedurile de ‘transfer de proprietate’. Această poziție, nouă pentru ea, o obligă acum să fie și mai aproape de echipă și de noua conducere”, a adăugat el.

Geroge Copos este convins că Rapidul va rămâne în prima ligă fotbalistică și îi cere atacantului Daniel Pancu, pe care îl consideră un „simbol al Giuleștiului”, să lupte pentru ca echipa să obțină calificarea în Liga I: „Mă bucur că Rapidul rămâne în Prima Ligă (observați că nu am nicio îndoială în acest sens). Istoria sa de 90 de ani obligă echipa la aceasta. (…) În fine, mă bucur că simboluri ale Giuleștiului au decis să continue la Rapid. Pancone, tu nu trebuie să stai în genunchi în fața nimănui. Ridică-te și luptă! Califică echipa în Prima Ligă. Asta e menirea ta acum! Și a voastră, a tuturor Rapidiștilor – la fel!”.

Omul de afaceri Nicolae Cristescu a anunțat, luni seară, că a semnat contractul de vânzare-cumpărare cu acționarul majoritar al FC Rapid, George Copos, și a devenit împreună cu asociatul său, Adrian Zamfir, noii proprietari ai grupării giuleștene.

George Copos a preluat clubul FC Rapid în anul 1993, cu suma de 800.000 de dolari. În cei 20 de ani în care el a fost acționarul majoritar al grupării giuleștene, echipa a cucerit două titluri de campioană (1999 și 2003), de patru ori Cupa României (1998, 2002, 2006 și 2007) și de patru ori Supercupa României (1999, 2002, 2003 și 2007).

În sezonul 2005/2006, Rapidul, cu Răzvan Lucescu la conducerea tehnică, a avut cel mai lung parcurs european din istoria sa, atingând sferturile de finală ale Cupei UEFA, fază în care formația giuleșteană a fost eliminată de Steaua, după 1-1 pe teren propriu și 0-0 în deplasare.

George Copos a mai încercat în trei rânduri să vândă gruparea giuleșteană, în 2008, 2009 și 2013, dar negocierile cu oamenii de afaceri Fathi Taher, Lutz Stache și Gruia Stoica au eșuat.

Clubul Rapid traversează de la sfârșitul anului 2012 o gravă criză financiară, care a culminat cu retrogradarea în Liga a II-a după ce Administrația de Licențiere din cadrul FRF a refuzat să îi acorde licența pentru ediția 2013-2014 a Ligii I din cauza datoriilor. Totuși, Rapidul are șanse de a continua în Liga I, după ce Comitetul Executiv al FRF a stabilit, sâmbătă, disputarea unui meci de baraj pentru menținerea în primul eșalon, între echipa antrenată de Marian Rada, care nu a îndeplinit criteriul financiar din manualul de licențiere, și Concordia Chiajna, formația retrogradată sportiv cel mai bine clasată (locul 15 în sezonul precedent). Echipa câștigătoare a barajului programat la 13 iulie va completa tabloul de 18 formații din Liga I.

La 7 decembrie 2012, Tribunalul București a admis cererea SC FC Rapid SA și a deschis procedura de insolvență a clubului condus de George Copos.

SC FC Rapid SA, societatea care administrează gruparea giuleșteană, are de achitat datorii în valoare de 148.029.085 lei (aproximativ 34 milioane de euro), conform tabelului preliminar de creanțe admis de adminstratorul judiciar în dosarul de insolvență.

La masa credală au fost înscriși 163 de creditori care au solicitat creanțe în valoare de 210.838.992 lei (aproximativ 48 de milioane de euro), însă administratorul judiciar a admis doar 148 de milioane de lei.

La 17 mai, Tribunalul București a decis ca termen pentru confirmarea planului de reorganizare a SC FC Rapid SA data de 13 septembrie, în cadrul dosarului de insolvență al societății care administrază gruparea giuleșteană de fotbal.

Mediafax

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului său
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului…
Surprinzător! A văzut cine s-a calificat în semifinalele UCL și a spus clar ce echipă va câștiga trofeul
Surprinzător! A văzut cine s-a calificat în semifinalele UCL și a spus clar ce echipă va câștiga trofeul
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Câți bani li s-a promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-a promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui și pe mine la noapte? Plătesc bine
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui și pe mine la noapte?…
"Uşa a zburat către mine!" Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră să fie salvați. Filmul exploziei care a…
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
Momente dramatice la priveghiul lui Costel Corduneanu! Mama Stăpânului Moldovei a căzut din picioare!
Momente dramatice la priveghiul lui Costel Corduneanu! Mama Stăpânului Moldovei a căzut din picioare!
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de Wales va fi mai aproape de copiii săi
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de Wales va fi mai aproape…
Șeful Casei de Pensii a spus ADEVĂRUL. Cel mai important detaliu despre RECALCULAREA PENSIILOR
Șeful Casei de Pensii a spus ADEVĂRUL. Cel mai important detaliu despre RECALCULAREA PENSIILOR
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Noi parteneriate cu țările din Orientul Mijlociu: România caută investitori pentru Tarom
Noi parteneriate cu țările din Orientul Mijlociu: România caută investitori pentru Tarom
Cum puteţi să luaţi 40.000 de euro direct pe Revolut să vă plătiţi instant creditele de la alte bănci. Cât veţi da înapoi pe lună
Cum puteţi să luaţi 40.000 de euro direct pe Revolut să vă plătiţi instant creditele de la alte bănci. Cât…
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki. Ei au primit tunica roz
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki. Ei au primit tunica roz