Convocaţi la DNA!

21 feb 2009 17 afişări Liga 1
Convocaţi la DNA! Sandu, Lupescu, Prunea şi Kassai vor fi audiaţi pentru abuz în serviciu, după ce Florea a spus că aceştia i-au impus să dicteze suspendarea Stelei în cazul „Valiza de la Cluj“

Disputa dintre Daniel Florea, fostul şef al Curţii de Arbitraj pentru Fotbal (CAF), şi conducerea FRF reapare în discuţie. De data asta, scena s-a mutat din ziare în încăperile DNA. „Naşul“ şi ceilalţi ar putea fi anchetaţi pentru abuz în serviciu.

Istoricul deciziilor în cazul „Valiza“


Totul a început în iulie anul trecut, atunci când Comisia de Disciplină a FRF a decis ca, în urma scandalului de la Cluj, Steaua să fie depunctată cu şapte puncte, iar „U“ Cluj cu şase puncte. De asemenea, patronul Stelei a fost suspendat pentru doi ani, interzis pe stadioane pe aceeaşi perioadă şi obligat să plătească o amendă de 200.000 de lei. Toni Doboş a primit aceeaşi pedeapsă ca şi Becali, iar Petre Marin şi Mirel Rădoi au fost suspendaţi şase luni şi amendaţi cu 180.000 de lei. Comisia de Apel a păstrat aceleaşi sancţiuni, însă CAF, organismul unde decidea Florea, a anulat deciziile de mai înainte. Becali a rămas suspendat, dar doar pentru şase luni, şi fără interdicţia privind accesul pe stadioane. Aici începe rolul lui Florea. Acuzat ulterior de FRF că a făcut jocurile lui Becali, acesta a dat o declarație la DNA.

Dosar pentru abuz în serviciu

Sursele ProSport susţin că DNA a trimis ieri o înştiinţare la FRF, prin care le aducea la cunoştinţă lui Mircea Sandu, Ionuţ Lupescu, Florin Prunea şi Adalbert Kassai că sunt convocaţi la discuţii. Dacă oficial nu au primit nicio motivare a acestei acţiuni, se pare că DNA a deschis un dosar pentru abuz în serviciu, după ce Florea a făcut şi în faţa procurorilor o declaraţie în acest sens. „Dacă eu am făcut declaraţia anul trecut, în iulie, nu înţeleg de ce abia acum i-au chemat. Probabil că procurorii au nişte înregistrări cu cei de la FRF!”, le-a dezvăluit Florea unor prieteni. Cei patru federali au fost convocaţi la discuţii pentru săptămâna viitoare.

Kassai a încercat să cadă la pace?


Surse apropiate lui Florea susţin că acesta a fost sunat în urmă cu ceva timp de către Adalbert Kassai. „L-a sunat să-i spună că s-au înşelat în privinţa lui! Că nu sunt atât de siguri că a fost în combinaţie cu Becali! Atunci el le-a cerut să-şi ceară scuze public, pentru a-şi retrage orice fel de acţiune. Cum răspunsul a fost negativ, acum s-a ajuns la DNA!”, a precizat o sursă. Secretarul general al FRF a recunoscut aseară că a discutat cu Florea în urmă cu trei luni, dar nu pe acest subiect.„Sandu şi Lupescu au făcut presiuni”


La vremea respectivă, decizia CAF a provocat indignare la FRF. Şefii de la Casa Fotbalului i-au reproşat lui Daniel Florea (foto) atât public, cât şi în particular, că a procedat greşit atunci când a decis anularea pedepselor Stelei. Mai mult decât atât, prin federaţie s-a vorbit de un aranjament între Florea şi Becali, ultimul dorind în primul rând să-i fie ridicată pedeapsa cu interzicerea accesului pe stadion. „Florea şi ceilalţi membri au luat 500.000 de euro ca să dea decizia asta”, a fost, în culise, acuza federalilor. Încolţit din toate părţile, fostul şef al CAF a declarat public că Mircea Sandu şi Ionuţ Lupescu au încercat să-l influenţeze în luarea deciziilor.

„Sandu şi Lupescu mi-au spus că sancţiunile trebuie să rămână, pentru că altfel ne facem de râs. Preşedintele mi-a mai spus că trebuie găsită o soluţie ca Gigi Becali să meargă din nou pe stadion, dar să păstrăm suspendarea Stelei”, a precizat Florea la vremea respectivă. La scurt timp, o comisie de anchetă a FRF, formată din Dumitru Costin şi Constantin Anghelache, a concluzionat că în decizia CAF au existat vicii de procedură, în consecinţă membrii Curţii fiind puşi pe liber. Interesant este faptul că şefii FRF au intervenit la indicaţiile UEFA, pentru ca Steaua să nu rişte nimic pe  plan european.

"O să mă duc la DNA să le spun poezii procurorilor. Eu n-am mai vorbit cu Florea de trei luni şi nici atunci pe această temă. N-are ce să-mi facă el mie!" - Adalbert Kassai, secretar general FRF

"Am vorbit la UEFA pentru ca Steaua să nu păţească nimic" - Mircea Sandu, preşedinte FRF

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.