Condamnatul Mihai Stoica, acuzat de nereguli contabile și la Urziceni. Consilierul lui Bucșaru: „La bilanț se vedea că se cheltuiau mai mulți bani decât scria în contracte”. Ce reacție nervoasă a avut Bucșaru

Autor: Costin Ștucan Publicat: 08 Dec. 2015, 16:39 Actualizat: 08 Dec. 2015, 17:11 Liga 1

Consilierul lui Dumitru Bucșaru din perioada în care a finanțat-o pe Unirea Urziceni susține că retragerea din fotbal a investitorului a fost cauzată de anumite practici necurate din club ale unor angajați de-ai săi. Chestorul în rezervă Mihai Stancu sugerează că Mihai Stoica, actualul manager al Stelei condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare în Dosarul Transferurilor, a umflat deconturile pe care Bucșaru trebuia să le plătească la campioana Urziceni.

În timpul unui interviu acordat ProSport pe tema implicării politicului în campionatul câștigat de Unirea Urziceni în 2009, fostul șef de la Direcția de Permise și Înmatriculări (DRPCIV) a fost întrebat dacă au existat oameni de fotbal care au încercat să profite de Dumitru Bucșaru:

„Știți cum se întâmplă, când o echipă evoluează bine și începe să câștige teren, atunci vin mulți la echipă. Îmi pare rău că s-a terminat așa, dar la urma urmei până și măsura asta, e adevărat radicală, a fost foarte binevenită și foarte bine gândită de către Mitică Bucșaru.

Să termine cu fotbalul?
Sigur că da. Știți, când la o echipă care are rezultate încep să năvălească o serie de indivizi care doar în aparență au o legătură teribilă cu fenomentul, practic ăia strică. La urma-urmei știți cum s-a întâmplat la Urziceni.

Nu.
(Râde) Mai documentați-vă. O să vedeți că la un moment (n. red. – Bucșaru) a fost pus în fața unui fapt împlinit. Deși unele erau contractele, la bilanțuri se stabilea că plătea mai mult decât se stabilise prin contracte. Când s-au făcut săpături, s-a constatat că din vina unora. Care erau pe acolo doar cu numele. Adică, veniți din cauza numelui.

Mihai Stoica?
Nu vreau să dau nume, nu discut asta. Vreau doar să precizez doar că în evoluția echipei un rol foarte important a avut Dan Petrescu. În ultima parte. El a dus echipa acolo.

A încercat cineva să profite de pe urma domnului Bucșaru?
Mă tem că au încercat degeaba, chiar dacă au fost încercări, dar nu prea au reușit pentru că el este un tip foarte atent și nu admitea amestesc din exterior în probleme lui. O dovadă stă și faptul cum s-a terminat totul. Când și-a dat seama că nu mai merită să continue s-a oprit brusc și Urziceniul s-a dus de tot. Îi spuneam tot timpul: „Bă, n-are rost să investești în fotbal. Bagi bani și i-ai pierdut”. Eu având mai mulți ani și mai multă experiență. El zicea: „Lasă, bă, că rămâne pentru noi!”.


Mihai Stoica discută cu Dan Petrescu și Dumitru Bucșaru. Imagine surprinsă la celebrarea titlului, înainte de cearta din toamna lui 2009

Mihai Stoica la prezentarea oficială ca manager general la Urziceni, în 2007

Mihai Stancu lucrează acum la Liga Profesionistă de Fotbal, ca șef al Direcției de Organizare și Securitate. Cunoaște foarte bine fotbalul românesc și are relații importante cu cei din garda veche: e prieten din tinerețe cu Mircea Sandu și Gino Iorgulescu și, potrivit lui Dumitru Dragomir, prieten la cataramă cu verii Becali.

În timpul discuției, Stancu a discutat și despre posibila întoarcere a lui Dumitru Bușcaru. Dialogul a ajuns, însă, la un episod necunoscut din istoria Unirii Urziceni: o ceartă violentă care l-a făcut pe finanțator să nu se mai urce în avionul care ducea echipa la meciul din Champions League cu Glasgow Rangers:

„Bucșaru nu mai vrea să intre în fotbal. Niciodată. Nu a avut de câștigat, a avut de pierdut. E greu să duci singur o echipă de fotbal. Momentul cheie care a dus la ieșirea lui din fotbal cred că este plecarea la meciul din Champions League de la Glasgow, cu Rangers, când Mitică (n.red. – Bucșaru) nu s-a mai urcat în avion. Noi stăteam în avion și așteptam să plecăm și Mitică nu mai venea. La un moment dat, anunță crainicul aeroportului că președintele Unirii nu mai vine și că se poate pleca. Și am plecat. Știu că fusese o discuție înainte pe tema unor cheltuieli în plus care se constataseră la echipă. Atunci l-am întrebat pe mâna dreaptă a lui Mitică, prietenul lui din copilărie și cel care luase echipa (n.red. – Gheorghe Babagianu, prietenul lui Bucșaru și vicepreședintele onorific al Unirii) ca viceprimar, și el mi-a zis: „Uite, umblă niște chestii că în clauzele nu știu care, în contracte, e o clauză că joacă, nu joacă, e accidentat, dă gol, nu dă gol, primește 1.000 de euro la fiecare meci. Atunci cred că s-a întâmplat ceva. Cine o făcuse știți prea bine. Nu mă bag eu. De acolo, a plecat oarecum repulsia lui față de fenomen, față de fotbal. Și-a dat seama că e cam singur în lupta cu toți ăia și atunci a zis să renunțe”.

Bucșaru era singur. Jucătorii costă mult, antrenorii costă mult. Cățelușii din zonă încearcă să rupă cât mai mult din halcă, să mănânce și ei. Ce să vă zic? Asta a fost
Mihai Stancu, consilierul lui Dumitru Bucșaru

Unirea Urziceni a învins-o pe Rangers, la Glasgow, cu 4-1 și a adunat 17,72 milioane de euro din participarea în grupele Champions League în sezonul 2009-2010.

5 milioane de euro a fost bugetul Unirii Urziceni în anul în care a câștigat titlul de campioană

Stancu mai are o poveste: „O altă chestie a fost în ianuarie-februarie anul următor, înainte să plecăm la Liverpool, cred. Mă cheamă Mitică și mă duc la o cafenea în București. Acolo, cine erau? Brandan, Galamaz, MM, Ronnie Levy. Ce s-a întâmplat? Brandan voia să plece, ăla nu știu ce, ăla nu știu ce. Mi-am dat seama că e o dispută și mi-am dat seama că nu mai are viață lungă echipa. Mitică îmi spunea apoi: „Cred că o să renunț”. A mai mers anul ăla șchiopătând și după aia s-a retras”.

Căderea Urziceniului a venit în momentul cînd a plecat Mihai Stoica. A fost îndepărtat ca să se poată alege praful de Unirea
Dumitru Dragomir, august 2010


Mihai Stoica și Dan Petrescu, un cuplu care a luat titlul în 2009. Rednic acuză că au primit cadou titlul de la Dinamo

Chestorul Mihai Stancu (stânga) pe vremea când îl consilia pe Dumitru Bucșaru. Stancu a fost trecut în rezervă în 2009, după scandalul permiselor de la Pitești

 

Stoica a venit la Unirea în 2007, după ce a fost îndepărat de la Steaua de George Becali. Finanțatorul l-a acuzat de practici necurate în contabilitatea clubului prin intermediul unui off-shore: „850.000 a costat Elton, 500.000 am mai dat la o firmă de consultanță, care ar trebui să mai primească încă 800.000 în iunie. Nu mai vreau consultanță, nu-i mai dau pe ăia 800.000 și dă-i și pe ăia 500.000, că serviciile pentru Elton nu prea îmi convin. De-aia l-am dat afară, normal că are legătură cu plecarea lui MM. Bă, ești nebun, să dai 1,3 milioane că mă consulta pe mine ăștia?”.

Mehmedovic, Giedrius Arlauskis, Davidas Arlauskis, Apostol, Jacob Burns, Zakula, Brandan, Brunos Fernandes, Frunză, Tiberiu Bălan, Varga,  Dănălache, Maftei, Paraschiv și Semedo sunt cele mai importante transferuri făcute de Unirea în perioada în care Mihai Stoica a fost manager

Mihai Stoica a demisionat din funcția de manager al Unirii în august 2010. În perioada în care a activat ca manager, Urziceni a câștigat campionatul, iar oficialul și-a rotunjit veniturile devenind primul oficial de club din istoria fotbalului românesc care a lucrat și ca analist TV. Potrivit unor informații din interior, Stoica încasa 5.000 de euro pe lună de la trustul Intact. „Astăzi, cel mai frumos capitol din cariera mea a luat sfârșit. A fost o despărțire tristă, dar simplă, fără reproșuri, neobișnuită pentru fotbalul românesc. Era normal să se întâmple așa, pentru că această echipă a fost, este, și să sperăm că va rămâne, și fără mine, o echipă neobișnuită”, a postat Stoica pe blogul personal la plecarea de la Urziceni.

În noiembrie 2010, la două luni după plecarea de la Unirea, Stoica a fost reangajat la Steaua. În martie 2014, a fost încarcerat pentru „două infracțiuni de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave” comise în perioada în care era managerul altui club, Oțelul Galați.

CITEȘTE MAI JOS ȘI SERIALUL DESCHIS DE ACUZELE LUI REDNIC CONFORM CĂ‚RORA DINAMO A CEDAT DELIBERAT TITLUL UNIRII ÎN 2009

 

Autor: Costin Ștucan Publicat: 08 Dec. 2015, 16:39 Actualizat: 08 Dec. 2015, 17:11 Liga 1
Pe aceeași temă
TOP 30 - Vedetele noastre cu
TOP 30 - Vedetele noastre cu "rușinea" pe afară. Unele nici măcar nu au lenjerie intimă
„Bitanu'“: fabuloasa poveste a baronului PNL de Teleorman - huligan, agitator şi primar incompatibil, avansat ca demnitar
„Bitanu'“: fabuloasa poveste a baronului PNL de Teleorman - huligan, agitator şi primar incompatibil, avansat ca demnitar
DOLIU in politica din Romania! A MURIT! Dancila il PLANGE...
DOLIU in politica din Romania! A MURIT! Dancila il PLANGE...
A murit Marie Fredriksson, solista trupei Roxette
A murit Marie Fredriksson, solista trupei Roxette
Era „fratele geaman” al lui Gardos si mai talentat decat Bicfalvi, dar acum lucreaza intr-o fabrica din Germania
Era „fratele geaman” al lui Gardos si mai talentat decat Bicfalvi, dar acum lucreaza intr-o fabrica din Germania
Imagini de la cea mai exclusivistă orgie din lume! Așa arată femeile care satisfac cei mai bogați oameni ai planetei
Imagini de la cea mai exclusivistă orgie din lume! Așa arată femeile care satisfac cei mai bogați oameni ai planetei
Mașină cu un kilometraj record. Care este SINGURA piesă înlocuită la aproape UN MILION de km parcurși?
Mașină cu un kilometraj record. Care este SINGURA piesă înlocuită la aproape UN MILION de km parcurși?
Spionul MI6 Christopher Steele avea o relaţie „personală” cu Ivanka Trump
Spionul MI6 Christopher Steele avea o relaţie „personală” cu Ivanka Trump
ULTIMĂ ORĂ: Unul dintre cei mai cunoscuţi şi puternici bancheri a MURIT. Ce s-a întâmplat
ULTIMĂ ORĂ: Unul dintre cei mai cunoscuţi şi puternici bancheri a MURIT. Ce s-a întâmplat
ATENŢIE, bărbaţi! Dacă FEMEIA ta face asta frecvent este CLAR că te înşală cu altul
ATENŢIE, bărbaţi! Dacă FEMEIA ta face asta frecvent este CLAR că te înşală cu altul
Alimentul folosit de toţi românii al cărui preţ a EXPLODAT total peste noapte, fix înainte de Crăciun
Alimentul folosit de toţi românii al cărui preţ a EXPLODAT total peste noapte, fix înainte de Crăciun
VIDEO | Moment ŞOCANT în direct la TV. Camerele au surprins totul:
VIDEO | Moment ŞOCANT în direct la TV. Camerele au surprins totul: "M-ai violat, m-ai făcut de ruşine!"
Decizie fără precedent a premierului Orban! Lovitură pentru Dragnea: Va fi desfiinţat
Decizie fără precedent a premierului Orban! Lovitură pentru Dragnea: Va fi desfiinţat
Cum a apărut soția lui Pepe, pe o stradă în Barcelona! FOTO Oamenii au crezut că nu văd bine
Cum a apărut soția lui Pepe, pe o stradă în Barcelona! FOTO Oamenii au crezut că nu văd bine
Tricou revoltător, retras de pe un site de shopping. Mesajul de neimaginat te face să chemi poliţia pe loc!
Tricou revoltător, retras de pe un site de shopping. Mesajul de neimaginat te face să chemi poliţia pe loc!
Catalin Botezatu e RAU! RAVASITOR: Doar Dumnezeu ma poate SALVA! Oamenii au inceput sa planga...
Catalin Botezatu e RAU! RAVASITOR: Doar Dumnezeu ma poate SALVA! Oamenii au inceput sa planga...
Răspunsul genial dat de un taximetrist din București după ce un client i-a cerut o șaorma pe aplicație
Răspunsul genial dat de un taximetrist din București după ce un client i-a cerut o șaorma pe aplicație
Detaliul BIZAR care apare într-un clip video cu Mike Tyson din 1995. Este aceasta dovada clară că este posibilă călătoria în timp? [VIDEO]
Detaliul BIZAR care apare într-un clip video cu Mike Tyson din 1995. Este aceasta dovada clară că este posibilă călătoria ...
Locatarii unui bloc au simţit miros, iar când au ieşit la balcon au rămas perplecşi. Este ULUITOR ce făcea un vecin, în spate | FOTO
Locatarii unui bloc au simţit miros, iar când au ieşit la balcon au rămas perplecşi. Este ULUITOR ce făcea un vecin, ...
Becali, dezlănţuit! Discurs umilitor la adresa lui Dan Petrescu şi a CFR-ului.
Becali, dezlănţuit! Discurs umilitor la adresa lui Dan Petrescu şi a CFR-ului. "Eu l-am sunat şi i-am zis asta..." Cum ...
Carmen de la Sălciua este însărcinată! Culiță Sterp a dat-o de gol
Carmen de la Sălciua este însărcinată! Culiță Sterp a dat-o de gol
Doliu enorm in lumea muzicala! S-a stins din viata dupa lupta cu o boala crunta
Doliu enorm in lumea muzicala! S-a stins din viata dupa lupta cu o boala crunta
A spart toate audientele! A pozat in sanii goi, la 45 de ani! Vedeta a avut curaj mult. Arata fenomenal
A spart toate audientele! A pozat in sanii goi, la 45 de ani! Vedeta a avut curaj mult. Arata fenomenal
ATUNCI ŞI ACUM | Cât de mult s-a transformat fetiţa care a ridicat România în picioare. O mai recunoşti? Cum arăta acum 20 de ani
ATUNCI ŞI ACUM | Cât de mult s-a transformat fetiţa care a ridicat România în picioare. O mai recunoşti? Cum arăta ...
Concept SUV ARO CARPATIC: off-roaderul românesc n-a arătat niciodată atât de bine – GALERIE FOTO
Concept SUV ARO CARPATIC: off-roaderul românesc n-a arătat niciodată atât de bine – GALERIE FOTO
FOTO HOT. Cum arată corpul Andreei Bălan, la 35 de ani, după două sarcini! În trecut poza goală complet în Playboy, acum s-a lăsat fotografiată aşa
FOTO HOT. Cum arată corpul Andreei Bălan, la 35 de ani, după două sarcini! În trecut poza goală complet în Playboy, ...
Corina Bud încinge internetul! S-a lăsat fotografiată goală-pușcă. Arată fenomenal la 39 de ani FOTO
Corina Bud încinge internetul! S-a lăsat fotografiată goală-pușcă. Arată fenomenal la 39 de ani FOTO
HOROSCOP RUNE pentru săptămâna 9-15 decembrie, cu Mihai Voropchievici. Gemenii se vor bucura foarte mult
HOROSCOP RUNE pentru săptămâna 9-15 decembrie, cu Mihai Voropchievici. Gemenii se vor bucura foarte mult
Horoscop Zodia Pești 12 Decembrie 2019
Horoscop Zodia Pești 12 Decembrie 2019
Motivul real pentru care femeile trimit partenerilor fotografii nud
Motivul real pentru care femeile trimit partenerilor fotografii nud