CNI face precizări după ultimele nemulţumiri apărute la stadionul "Ion Oblemenco"

8 mar 2018 6142 afişări Comentează şi tu Liga 1
CNI face precizări după ultimele nemulţumiri apărute la stadionul "Ion Oblemenco" Starea gazonului arenei din Craiova îi nemulţumeşte pe jucătorii Universităţii. Foto: Remus BADEA (Mediafax foto)

După ce terenul noii arene din Bănie a fost criticat de toată lumea, în special de jucătorii Universităţii şi de antrenorul Devis Mangia, Compania Naţională de Investiţii (CNI) a emis un comunicat prin care anunţă că a făcut toate demersurile pentru ca suprafaţa de joc să se prezinte în condiţii bune.

„Având în vedere numeroasele articole apărute în presă privind situaţia gazonului pe stadionul "Ion Oblemenco", facem următoarele precizări:

- Gazonul a fost montat în toamna anului 2017. Ulterior instalării acestuia, suprafaţa de joc a întrunit, în urma testării cu aparatură omologată FIFA/UEFA, un punctaj suficient încât să ajungă la categoria D, categoria E fiind maximul posibil.
- Structura constructivă a suprafeţei de joc din gazon natural respectă proiectul şi standardele europene FIFA/UEFA pentru terenuri de iarbă naturală şi condiţiile EURO 2020, conform specificaţiilor contractuale asumate.
- În scopul asigurării mentenanţei, cât şi a utilizării optime a instalaţiei de fotosinteză, constructorul a încheiat un contract de asistenţă tehnică, cu societatea SGL B.V. din Olanda, mentenanţă asigurată printr-un soft specializat. Precizăm faptul că acestă societate are sub supraveghere stadioane de renume din Europa, ca de exemplu: Allianz Arena, Borusia Dortmund, Paris Saint Germain, Menchester City, şi nu numai.
- Pentru monitorizarea gazonului de pe stadion sunt montaţi senzori şi camere de supraveghere, care urmăresc temperatura, umiditatea, expunerea la razele solare ale gazonului. Pe baza informaţiilor primite se stabileşte un program de mentenanţă inclusiv a utilizării optime a lămpilor de fotosinteză.

Astfel, utilizarea acestora se face profesionist, după un program bine stabilit rezultat atât din informaţiile colectate din senzori cât şi funcţie de condiţiile meteo. Săptămânal se primesc de la societatea din Olanda rapoarte cu parametrii agro-tehnici care sunt variabili în condiţiile de exploatare a oricărei suprafeţe de joc din gazon natural.

Menţionăm că în ultima perioadă de pauză competiţională au fost efectuate şi alte operaţiuni legate de mentenanţa gazonului”, anunţă CNI.


Gazonul de pe "Ion Oblemenco" a cedat la meciul de marţi dintre Craiova şi Dinamo. Foto: Remus Badea (Mediafax foto)

CNI nu a precizat însă nimic despre fisura din acoperişul arenei "Ion Oblemenco", apărută săptămâna trecută, după ninsorile masive.

În schimb, CNI se mândreşte cu faptul că stadionul Craiovei a fost votat de un juriu de arhitecţi pe locul 4 în clasamentul celor mai bune arene inaugurate în 2017 în lume.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.