Antrenor la CS U Craiova: Mihai Rotaru ar vrea un străin, ori pe Laurențiu Reghecampf sau Mirel Rădoi! Analiză pro şi contra

Redactor:
Cosmin Staicu
  • Publicat:
  • Actualizat:
Antrenor la CS U Craiova: Mihai Rotaru ar vrea un străin, ori pe Laurențiu Reghecampf sau Mirel Rădoi!  Analiză pro şi contra

După ce Bergodi şi-a anunţat demisia, Mihai Rotaru îşi doreşte tot un tehnician de peste hotare, nu neapărat unul cu nume, dar unul care să joace ofensiv, să aibă un stil modern de pregătire şi de joc, să fie angrenat în munca la echipă cât mai mult timp, inclusiv să urmărească activitatea formaţiei-satelit şi a academiei de juniori.

Rezultatele sunt foarte importante, dar nu sunt cele mai importante, fiindcă principala preocupare a lui Rotaru este jocul echipei, care să-i impună jucătorii predispuşi să fie vânduţi, aceasta fiind principala sursă de alimentare a bugetului.

Mihai Rotaru şi-ar dori un străin, dar e greu să-l găsească imediat, iar acestuia i-ar lua ceva timp să cunoască echipa şi campionatul.

Dintre români, Reghecampf e greu de adus, pentru că e scump şi în cazul său apar complicaţii de mai multe feluri, Mirel Rădoi este încă selecţionerul României, aşa că CS U Craiova ar putea avea un antrenor care este „la îndemână” nu neapărat unul pe care şi-l doreşte: Eugen Neagoe, Cornel Papură, Edi Iordănescu sau chiar Eric Lincar sunt variante pentru banca tehnică a oltenilor.

Antrenor CS U Craiova: EUGEN NEAGOE

Pro

-Este oltean, a fost jucător și antrenor la Craiova, a spus răspicat în mai multe rânduri că pentru el echipa din Liga 1 este adevărata Știința.

– Este apreciat şi de fani, care i-au oferit și o eșarfă la meciul direct de la Sf. Gheorghe.
– A avut rezultate foarte bune la Iași, Sepsi şi Hermannstadt, dar și în Cipru, peste valoarea lotului avut la dispoziție, iar când a plecat de fiecare dată a făcut-o pentru a se lupta pentru un obiectiv superior.

-Este liber de contract şi îşi doreşte mult să antreneze, mai ales Craiova.

Contra

-N-a antrenat până acum la o echipă care să-şi propună titlul şi care să impună ritmul indiferent de adversar.

-Starea de sănătate, a trecut prin momente critice când se afla la Dinamo, suferind un infarct tocmai la un meci cu Craiova, iar la echipa din Bănie presiunea este mare, din toate direcţiile.

-N-a etalat, pe unde a lucrat, un stil de joc ofensiv, aşa cum îşi doreşte să joace Craiova mereu.

Antrenor CS U Craiova: LAURENŢIU REGHECAMPF

Pro

-Antrenor cu experienţă, cu performanţe, atât în Liga I, unde a câştigat 2 titluri, cât şi în cupele europene, dar şi în ţările arabe.

-Are autoritate, se impune în faţa jucătorilor, are un staff care pregăteşte foarte bine echipa şi din punct de vedere fizic, iar Craiova a avut probleme din aceste puncte de vedere.

-Are o situaţie financiară foarte bună, ar fi interesat în primul rând de performanţă.

-Echipele sale au un stil de joc ofensiv, agresiv, domină jocul indiferent de context.

Contra

-E greu de crezut că-şi doreşte să revină în Liga I, având probabil oferte pe bani mulţi din ţările arabe.

-Dacă ar antrena Craiova ar trebui să joace împotriva echipei soţiei, Ana Maria, preşedinte la Hermannstadt, şi a foştilor colaboratori, Neubert şi Petrea, care sunt la FCSB.

-Nici Craiova nu se dă în vânt să aducă un antrenor care ar putea veni cu jucătorii impresariaţi de soţia sa, iar în cazul unei demiteri sau demisii s-ar pune şi problema descotorosirii de acei jucători.

Antrenor CS U Craiova: MIREL RĂDOI

Pro

-Este aproape de despărţirea de echipa naţională, din cauza rezultatelor.

– Este oltean get-beget și chiar și în perioada când era căpitan al Stelei declara că a fost de mic suporter al Științei, visul său de copil fiind să joace pentru Universitatea, la ale cărei meciuri venea de la Severin, cu tatăl său, și acesta fan înfocat al alb-albaștrilor.

-Are o avere considerabilă, nu este interesat neapărat și nu se cramponează de partea financiară, este preocupat aproape exlusiv să facă performanță.

-Are personalitate, demonstrată în vestiar, în discursul public și în relația cu patronul.
-Rezultatele excelente de la naționala de tineret.

-Lucrează cu tinerii, are ochi la jucători, cunoaște arealul de selecție, iar Craiova pune accentul pe tineri, care să fie apoi vânduţi.

-Este apreciat atât de patronul Craiovei, Mihai Rotaru, dar și de Sorin Cârțu, cel care l-a debutat la 17 ani în Liga 1, la Extensiv Craiova, existând premisele unei colaborări excelente între acționariat, președinte și antrenor.

-Este un antrenor tânăr, care își dorește să fie implicat zi de zi în această meserie, având energie, entuziasm, dorință de afirmare, iar munca de selecționer nu-ți oferă implicare totală zi de zi, meciurile fiind rare.

Contra

-Nu e liber în acest moment, fiind încă selecţionerul naţionalei.

-Nu a avut rezultate pe banca tricolorilor mari, ratând cel mai important obiectiv, calificarea la Euro 2021.

-Deşi a avut un start promiţător la naţionala mare, a dezamăgit apoi, atât ca rezultate, dar şi ca joc, în meciurile cu Islanda şi Norvegia tricolorii neavând nicio ocazie.

-Nu are experienţă la nivel de echipă de club decât la FCSB, unde oricum deciziile antrenorilor sunt limitate, dar şi acolo a avut rezultate sub aşteptări.

-A făcut nişte convocări stranii în ultima vreme, începând cu Creţu de la Maribor, pe care l-a văzut închizătorul ideal în meciuri importante, şi apoi problemele cu Ianis Hagi, ceea ce aşează într-un fel dubii asupra priceperii sale.

Antrenor CS U Craiova: CORNEL PAPURĂ

Pro

-Rezultatele pe care le-a avut la Craiova au fost bune, a lăsat echipa cu şanse la titlu, jocul a fost unul ofensiv, spectaculos.

-Cunoaşte foarte bine clubul, este un om de încredere al finanţatorului, cunoaşte foarte bine şi echipa, a mai antrenat-o, a fost şi secund al lui Piţurcă, şi a făcut şi profilul jucătorilor aduşi.

– Este un fost jucător şi căpitan al Craiovei, născut şi crescut în Bănie.

-Este ieftin, este disponibil, este aproape.

Contra

– Venirea sa este condiţionată de plecarea medicului Claudiu Stamatescu, cu care a avut un conflict permanent şi care a dus la despărţire, iar finanţatorul Rotaru nu este dispus să renunţe la Stamatescu.

– Nu este agreat de fani, care l-au contestat, deşi a avut rezultate bune şi jocul era de calitate.

-Nu are charismă, declaraţiile pe care le-a făcut i-au creat o imagine proastă în rândul microbiştilor.

– Nu are un CV remarcabil, neantrenând până la Craiova vreo echipă din Liga I.

– Cu excepţia lui Rotaru, nu are alături conducerea clubului, Cârţu sau Marcel Popescu nesusţinându-l nicio clipă atunci când fanii i-au cerut demisia.

– Nu s-a impus în faţa patronului la transferuri, nu a adus niciun jucător pe care şi-l dorea, achiziţiile fiind efectuate exclusiv de Rotaru.

Antrenor CS U Craiova: EDI IORDĂNESCU

Pro

– Rezultatele bune obţinute cu Pandurii, Astra şi Gaz Metan, echipe pe care le-a calificat în play-off, deşi situaţia financiară a cluburilor era prezentată ca una precară.

-Prieten cu Mihai Rotaru.

– Este un antrenor cu un discurs elaborat, are ce spune, indiferent de context, atât în faţa echipei, cât şi a presei.

-Este impus din cercuri înalte, rar au existat antrenori care să aibă prieteni aşa de sus, care să le faciliteze pătrunderea la anumite echipe.

-A crescut în fotbal, fiind fiul unui fost mare fotbalist şi fost mare antrenor.

Contra

-L-a refuzat de două ori pe Rotaru, iar orgoliul acestuia şi-ar spune cuvântul acum.

-Nu a antrenat nicio echipă mare până acum, unde să aibă presiunea suporterilor şi a presei, cu excepţia unui foarte scurt mandat la CFR, eşuat.

-Nu are o carieră remarcabilă ca jucător şi se ştie ce se spune despre antrenorii care nu au jucat fotbal la un nivel respectabil.

-Este văzut totuşi ca un stelist de suporterii olteni, chiar dacă discursul său faţă de Craiova a fost unul mai mult decât OK.

-În Oltenia  avut succes, la Pandurii, dar se spune că „a fost distrusă o echipă, pentru ca fiul lui Tata Puiu să aibă şi el succes undeva”. Deşi se vorbea de probleme financiare, în acel sezon la Pandurii se plăteau contracte şi comsioane fabuloase pentru Liga I.

– L-a „bătut” de două ori Papură, fără drept de apel, anul acesta, iar părerea lui Rotaru s-ar mai fi schimbat după aceste două meciuri în care „Papi” şi-a surclasat omologul şi duşmanul declarat.

Antrenor CS U Craiova: ERIC LINCAR

Pro

-A mai antrenat acolo, la începutul proiectului CS Universitatea Craiova, când a avut rezultate ok, ţinând cont de context, numai eliminarea prematură din Cupa României fiindu-i imputată.

– Are o relaţie bună cu Mihai Rotaru, chiar i-a recomandat anumiţi jucători sau I s-a mai cerut părerea la anumite transferuri.

-A avut rezultate bune la majoritatea echipelor, iar cu Turris a promovat în Liga a II-a şi a fost la câteva secunde de promovarea în Liga I, chiar dacă s-a oprit colaborarea printr-o demitere.

-Este un antrenor autoritar, care se impune, echipele sale sunt bine organizate, nu face compromisuri când e vorba de pregătire, cu riscul unor conflicte.

-Este liber, dar a antrenat în ultimii ani, abia de câteva zile fiind demis de la Tr. Măgurele.

Contra

-Când a început proiectul CS Universitatea a deranjat instalarea unui antrenor străin de Oltenia şi „eroarea” a fost reparată când Lincar a fost înlocuit cu Stângă. Este totuşi un stelist, iar la Craiova nici Balint n-a avut priză, chiar dacă a reuşit promovarea.

-Nu a antrenat la nivel înalt, practic nu a fost principal în Liga I, e greu să-i acorzi încredere pentru un obiectiv de titlu

 

 

 

 

 

 

Pe aceeași temă
Avem imaginile incriminatoare! Zmărăndescu a încălcat regulamentul Survivor și ar putea fi eliminat
Avem imaginile incriminatoare! Zmărăndescu a încălcat regulamentul Survivor și ar putea fi eliminat
Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep: Scutirea cu care a venit Novak Djokovici în Australia a fost o mizerie
Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep: Scutirea cu care a venit Novak Djokovici în Australia a fost o mizerie
Djokovic vrea să dea în judecată guvernul australian. Câţi bani cere
Djokovic vrea să dea în judecată guvernul australian. Câţi bani cere
Suma uriașă pe care trebuie să o plătească Barcelona pentru starul dorit cu insistență de Xavi
Suma uriașă pe care trebuie să o plătească Barcelona pentru starul dorit cu insistență de Xavi
Prodanca i-a dat NUCLEARA lui Reghe! Block total înainte de divorţ
Prodanca i-a dat NUCLEARA lui Reghe! Block total înainte de divorţ
Mesajul sfâșietor de adio al Adelei pentru soțul ei. Ce suferință ascundea polițista
Mesajul sfâșietor de adio al Adelei pentru soțul ei. Ce suferință ascundea polițista
Alimente care cresc glicemia. Ferește-te de ele dacă ai diabet!
Alimente care cresc glicemia. Ferește-te de ele dacă ai diabet!
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Activitate „paranormală”, înregistrată de senzorii de pe o mașină Tesla (VIDEO)
Activitate „paranormală”, înregistrată de senzorii de pe o mașină Tesla (VIDEO)
'Ce porți, mă?" Teo, umilită de Florin Călinescu la o petrecere
'Ce porți, mă?" Teo, umilită de Florin Călinescu la o petrecere
Anunţul teribil care zguduie România! E cea mai proastă veste. Nu mai putem ţine pasul
Anunţul teribil care zguduie România! E cea mai proastă veste. Nu mai putem ţine pasul
Veşti bune pentru milioane de salariaţi din România. Metoda legală prin care puteţi câştiga mai mulţi bani din salariu
Veşti bune pentru milioane de salariaţi din România. Metoda legală prin care puteţi câştiga mai mulţi bani din salariu
„Bărbații se tem de mine pentru că sunt prea frumoasă”. Cum arată una dintre cele mai sexy femei
„Bărbații se tem de mine pentru că sunt prea frumoasă”. Cum arată una dintre cele mai sexy femei
Cât câștigă în fiecare lună un șofer de la STB:
Cât câștigă în fiecare lună un șofer de la STB: "Dacă ăsta este un salariu foarte mare, atunci aşa o…
Greșeala de 2 milioane de dolari făcută de „Așii Amanetului”
Greșeala de 2 milioane de dolari făcută de „Așii Amanetului”
Motivarea instanţei în cazul în cazul anulării vizei lui Djokovic: Ar fi inspirat un sentiment anti-vaccin
Motivarea instanţei în cazul în cazul anulării vizei lui Djokovic: Ar fi inspirat un sentiment anti-vaccin
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o dată…
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o dată…
Micul paradis turistic din zona unde s-a prăbuşit avionul pilotat de Adrian Iovan. Peisaje spectaculoase la cota 1600 FOTO
Micul paradis turistic din zona unde s-a prăbuşit avionul pilotat de Adrian Iovan. Peisaje spectaculoase la cota 1600 FOTO
Războiul bate la graniţa României. Anunţ fulger făcut aseara: Rusia va INVADA. SUA şi Franţa trimit trupe în România
Războiul bate la graniţa României. Anunţ fulger făcut aseara: Rusia va INVADA. SUA şi Franţa trimit trupe în România
Cei mai buni actori, aflați în viață, care nu au primit încă un Oscar
Cei mai buni actori, aflați în viață, care nu au primit încă un Oscar
Principalul suspect al dublei crime din Iași, mărturie șocantă: ''Nu mă întorc acolo, e un câine rău!”
Principalul suspect al dublei crime din Iași, mărturie șocantă: ''Nu mă întorc acolo, e un câine rău!”
Au lăsat acasă finețea! Vedetele și-au scos mâncarea din pungi și au înfulecat pe stradă
Au lăsat acasă finețea! Vedetele și-au scos mâncarea din pungi și au înfulecat pe stradă
Acest VOLKSWAGEN este INTERZIS în Europa și nimeni nu înțelege de ce
Acest VOLKSWAGEN este INTERZIS în Europa și nimeni nu înțelege de ce
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
FOTO. Cum arată fiica lui Virgil Ianțu în costum de baie! Adolescenta este de o frumusețe aparte
FOTO. Cum arată fiica lui Virgil Ianțu în costum de baie! Adolescenta este de o frumusețe aparte