Cifrele vorbesc de la sine. Cine "face şi desface" la Viitorul: "Trec printr-o perioadă foarte bună, sper să o ţin tot aşa"

29 oct 2018 2653 afişări Liga 1
Cifrele vorbesc de la sine. Cine "face şi desface" la Viitorul: "Trec printr-o perioadă foarte bună, sper să o ţin tot aşa"

Ianis Hagi (20 de ani) şi Ionuţ Vînă (23 de ani) sunt oameni de bază în echipa Viitorului. Au contribuit la 11 goluri ale constănţenilor şi speră ca forma bună să persiste şi în retur, dar şi după pauza de iarnă.

Viitorul este pe locul 4 în Liga 1 Betano. Trupa lui Hagi nu a început prea bine campionatul, după schimbările din lot din vară, dar situaţia a fost remediată. Micile probleme din joc au fost reglate, iar echipa a început să se exprime aşa cum a făcut-o sezonul trecut, când a bifat încă o prezenţă în Europa League.

Recent, Ianis Hagi şi Ionuţ Vînă au acordat două interviuri pentru site-ul oficial al clubului, în care au vorbit despre obiectivul stagiunii în curs.

Suntem unde ne-am dorit, pe un loc de play-off. Chiar dacă în vară a fost o perioadă grea, pentru că mulţi au pleacat şi mulţi au venit, e bine că ne-am omogenizat. La început, în Europa ne-am descurcat bine, dar în campionat nu am avut rezultatele pe care ni le-am dorit. E bine că acum am intrat pe drumul cel bun şi că am terminat turul în primele 6”, a declarat Ianis Hagi.

Suntem o echipă foarte bună, am demostrat asta şi pe teren. Cred eu că în două-trei partide nu am practicat cel mai bun fotbal, dar ne-am revenit şi am aplicat principiile noastre. Am presat şi am făcut posesie. Locul de la finalul turului este meritat”, a declarat Ionuţ Vînă.

Evoluţiile entuziasmante ale lui Ianis Hagi şi Ionuţ Vînă sunt reprezentate prin cifre. Practic, cei doi au contribuit la 11 goluri din totalul de 16 marcate de Viitorul în campionat.

În ultimele 11 meciuri oficiale (n.r. la Viitorul şi echipa naţională U21) am 7 goluri şi 3 pase de gol, deci trec printr-o perioadă foarte bună şi sper să o ţin tot aşa. Îmi ajut şi echipa de club şi colegii de la echipa naţională. Sper să o ţin tot aşa”, a încheiat Hagi jr.

Cei doi au fost ofertaţi, la nivel mediatic cel puţin, de patronul FCSB-ului, Gigi Becali.

"Dacă recuperarea lui Pintilii întârzie, vreau un mijlocaş central. Caut de mult un astfel de jucător. Nu prea există în România. Am unul în minte, dar nu sunt convins. E din Liga 1 şi e român. Vi-l spun că nu e nicio problemă. E Ionuţ Vînă de la Viitorul. Pot să spun cine e, că nu jucăm cu Viitorul", declara Gigi Becali despre Vînă, la Pro X, la începutul acestei luni.

 " Viitorul unde joacă? Eu ceream 20 de milioane pe Man când eram în Europa, dar acum nu mai întreabă nimeni. Nu-i mai interesează. Unde jucăm noi? Ca să vorbim de Ianis pe 20 de milioane, trebuie să plece de la FCSB. Ăsta-i adevărul, nu spun nicio minciună", spunea Becali despre Hagi jr., la Pro X, la începutul lunii septembrie.

Pe lângă FCSB, de Ianis s-a mai interesat Benfica Lisabona şi AS Roma.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.