Chindia Târgoviște – UTA Arad sau cine privește spre play-off și cine se uită cu groază în urma sa

Redactor:
Călin Mnerie
Chindia Târgoviște - UTA Arad sau cine privește spre play-off și cine se uită cu groază în urma sa
  • Publicat:

La Cluj, cu Universitatea, UTA Arad a pierdut (1-2) primul meci în deplasare din 2021. S-a întâmplat în optimile Cupei României, pe când în campionat arădenii au succese pe linie: 1-0 la Voluntari, 2-1 la Iași și 3-0 la Clinceni. Acasă, în schimb, „roș-albii” au rămas pe minus, cu 2 puncte din 12 posibile, fapt pentru care „zona play-off” a rămas la cinci lungimi de undă. Dar, cel puțin în ultimele runde și echipele din „zona roșie” au făcut puncte, așa că miza contra Chindiei (meci programat astăzi, la ora 14:30 la CNAF Buftea) crește oricum ai privi lucrurile.

La rândul ei, formația târgovișteană a luat un singur punct în ultimele patru dispute, dar are meritul că și-a valorificat statutul de favorită în Cupă, contra celor de la Farul Constanța (3-0).

Combatantele de astăzi au acumulat câte 28 de puncte după cele 22 de etape disputate, sunt pe locurile 7, respective 9, iar confruntarea poate fi un punct de cotitură al stagiunii.

Chindia Târgoviște – UTA Arad, meci de luptă pentru play-off. Arădenii se duelează cu „efectul A-B-A”

Alin Pînzaru recunoaște că UTA își face calculele ei, doar că ar trebui să renunțe la prostul obicei de a alterna rezultatele pozitive cu cele negative. Pe de altă parte „secundul” UTA-ei susține că jocul echipei e din ce în ce mai consistent. „Când am avut o etapă în care am ridicat capul și am privit cu speranță că suntem unde trebuie, ne-am revenit etapa următoare. Chiar dacă rezultatele ne clasează pe o poziție bună în momentul de față, a fost deranjant că speranțele pe care ni le-am făcut după jocurile cu puncte luate ni s-au terminat destul de repede. Am fost un fel de A-B-A, nu avem încă două victorii legate în acest an, din fericire, nici înfrângeri.

Este clar că ne-am simțit mult mai bine în jocurile de afară, de altfel și linia de clasament la jocurile disputate în deplasare ne poziționează pe locul 3, pe un loc onorant. Cert e că avem o constanță mai mare în jocuri față de prima parte a campionatului. Atunci au fost și meciuri pierdute la rând pe un fond de joc slab, să-i spunem. Anul acesta, în schimb, echipele care ne-au bătut Dinamo sau FC Argeș nu ne-au dominat, chiar din contră. Eu spun că echipa arată consistență și, pe măsură ce timpul trece, lucrurile se echilibrează.

Băieții încep să se simtă mult mai bine între ei și avem consistență pe ambele momente ale jocului. Dacă în tur am luat punct sau puncte pe o partitură defensivă foarte bună, acum am început să luăm și pe un joc ofensiv destul de consistent”, spune ajutorul lui Laszlo Balint, aflat în izolare pentru încă zece zile după ce a fost diagnosticat cu COVID.

Alin Pânzaru: „Chindia, o echipă interesantă, preocupată de joc”

UTA se află în fața unei premieri inedite. Chindia Târgoviște ar fi prima echipă pe care arădenii ar învinge-o tur-retur în sezonul revenirii, după 12 ani, în elita fotbalului românesc. În toamnă, pe „Francisc Neuman”, a decis golul lui Denis Rusu, din minutul .

„Întâlnim o echipă interesantă, o echipă care,  dacă facem o paralelă cu cea de anul trecut care s-a salvat  pe ultima sută în urma unui baraj, acum are o altă față. Cred că a fost revelația turului de campionat, e într-o scădere pe acest început de retur, dar rămâne o echipă preocupată de joc. Au o medie de vârstă scăzută, jucători tineri, preocupați de fotbal și un prim > pe care îl păstrează ori de câte ori e ocolită de problemele cu accidentările, îmbolnăvirile cu COVID sau suspendări. Chindia a arătat bine de foarte multe ori, aduceți-vă aminte meciul recent cu CFR Cluj, în care, din punctul meu de vedere și nu numai, meritau cel puțin un punct. Cred că au pierdut doar pe fondul lipsei de experiență în fața unei echipe ce are un lot mult mai echilibrat din a cest punct de vedere. Pornind de la linia de clasament identică, în care doar golaverajul face diferența în favoarea lor, cred că suntem pe o poziție de egalitate înainte de ora jocului.

Așteptăm cu interes meciul, sperăm să se desfășoare în primul rând în condiții optime. Ne-am lovit de problema terenurilor la Clinceni, dar și la meciurile de pe teren propriu. Bineînțeles că ne-am fi dorit să jucăm la Ploiești, pe un teren foarte bun, probabil și Chindia gândește la fel, dar nu ne rămâne decât să ne rugăm că și la Buftea putem face un meci bun și să câștigăm”, mai afirmă Alin Pânzaru, unul dintre „secunzii” lui Laszlo Balint, alături de Cezar Zanfir.

Alin Pânzaru, antrenor secund la UTA Arad, speră într-un rezultat pozitiv cu Chindia Târgoviște

Au probleme mari la fundașii laterali

Eliminată din Cupă de U. Cluj și fără Laszlo Balint pe bancă, „Bătrâna Doamnă” se află într-unul dintre cele mai complicate momente ale sezonului. La acestea se adaugă și problemele la nivel de lot, cu toate că, teoretic, arădenii ar avea acum de unde alege dintre cei 25 de jucători. După sosirea lui Adi Petre, care joi a făcut 23 de ani, UTA are acum nu mai puțin de 7 atacanți în lot, dar cel puțin pentru deplasarea de la Buftea, cu Chindia, la această oră are un singur fundaș lateral de meserie disponibil. După accidentarea lui Tomozei, diagnosticarea cu COVID a lui Bustea și Simos Roumpoulakou a aruncat prosopul. Greco-albanezul a avut frisoane joi seară, are simptome de răceală, dar – bineînțeles – stafful medical al UTA-ei i-au făcut testul PCR pentru a exclude posibilitatea infectării cu coronavirus.

Cert este că nici fundașul stânga a zburat spre capitală, ca și Voinea (accidentat) sau Vorobjovas (suspendat). În lot, în schimb, se află ultima achiziție, Andrei Peteleu, care – însă – la această oră nu este legitimat. Pe baza contractului semnat marți seara, cartea verde a fotbalistului a fost cerută rapid Federației de Fotbal a Republicii Moldova  și sunt ceva speranțe că aceasta ar putea ajunge până la ora meciul cu târgoviștenii.

Dacă acest lucru nu se întâmplă, rusul Shlyakov rămâne singurul fundaș lateral apt din lotul arădenilor, fiind posibil ca UTA să schimbe sistemul de joc: „Tot timpul luăm în calcul acest lucru. În funcție de momentele jocului și de adversar vrem să le să oferim surpriza adversarilor”, a mai transmis Pânzaru.

Iacob: „Vrem și trei puncte după succesul din Cupă”

Așadar, trupa lui Emil Săndoi nu trece prin cel mai bun moment. A pierdut acasă cu CFR și Botoșani, a pierdut la Mediaș și a luat un singur punct la Mediaș, cu Hermannstadt.

Vom avea un joc dificil, cu o formație aflată la egalitate de puncte cu noi în clasament. Suntem încrezători în forțele proprii și sperăm ca după succesul din Cupa României, de la Constanța, să câștigăm trei puncte foarte importante. O victorie ne-ar ajuta în lupta noastră pentru un loc cât mai bun la finalul primei părți a campionatului”, a declarat fundașul Paul Iacob pentru site-ul oficial al Chindiei. Târgoviștenii au și ei două absențe, fundașul Cornel Dinu (suspendat) și atacantul Mihai Costea (bolnav).

Fundașul Paul Iacob, de la Chindia Târgoviște, crede că meciul cu UTA Arad va fi unul dificil

Costreie se dă jos din pat pentru Chindia – UTA Arad

Chindia Târgoviște și UTA joacă în cadrul etapei a 23-a a Ligii 1 acasă…la arbitrul Sorin Costreie. „Centralul” de 31 de ani domicilează chiar în comuna Buftea, acolo unde este programat și meciul de astăzi, de la ora 14,30. Până acum, Costreie a mai condus doar două partide la nivelul primului eșalon, încheiate cu rezultate similare, 2-1. Pentru FC Argeș în disputa cu Voluntari și Gaz Metan, în confruntarea cu Poli Iași.

Tânărul arbitru a mai fluierat-o o singură dată pe „Bătrâna Doamnă”, în sezonul promovării în Liga 1. În noiembrie 2019, arădenii au făcut 0-0 cu FC Argeș, chiar la Pitești, acum ambele echipe evoluând în primul eșalon.

Ilfoveanul îi va mai avea oaspeți, astăzi, și pe colaboratorii săi, Sebastian Gheorghe (din Suceava) și Marius Marchidanu (din Brăila). Rezerva vine și ea din Moldova, de la Galați, în persoana lui Adrian Cojocaru. Arbitrii vor fi notați de bucureșteanul Nicoale Mavrodin.

Sorin Costreie va arbitra de la centru partida dintre Chindia și UTA Arad
Călin Mnerie / Redactor
Jurnalist sportiv din anul 1998, și-a început cariera la Ziarul Adevărul din Arad, al șaptelea cotidian din țară ca tiraj la acea vreme. Absolvent al Liceului ”Moise Nicoară” un an mai devreme, a terminat și Facultatea de Istorie și Jurnalism din cadrul Universității de Vest ”Vasile ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Aroganţa fiului românului care e coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai. Apariţie de sute de mii de euro în Bucureşti
Aroganţa fiului românului care e coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai. Apariţie de sute de mii de euro…
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup