CFR - Steaua 1-3! Pe bune, a fost distracţie

21 mai 2011 16088 afişări Comentează şi tu Liga 1
CFR - Steaua 1-3! Pe bune, a fost distracţie CFR - Steaua 1-3! Pe bune, a fost distracţie 72 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7946/8277298/5/z9c0360.jpg

Derby-ul dintre CFR şi Steaua şi-a păstrat culoarea de altădată.Parţial, şi doar în tribune. 16.000 de fani au fost prezenţi înGruia, pentru a trage cortina celui mai plictisitor spectacol"feroviar" din ultimii cinci ani. Peluza oaspeţilor, altădatăneîncăpătoare, ieri a fost pustie. Steliştii ardeleni s-audispersat prin tribune. Mai au puterea să viseze.

CLICK AICI PENTRU LIVETEXT

Pe teren, iarba foşnea a umilnţă în faţa determinării cu carecele două combatante se luptau pentru titlu în urmă cu trei ani.Sâmbătă a fost un mix paradoxal ce conţinea blazare, erorimonumentale şi execuţii rafinate. O aromă cu tentă de orgoliuîntr-o reprezentaţie de amical. Surdu nu a uitat anii petrecuţi înGruia, dar i-a taxat, totuşi, pe clujeni.

Cadu, căzând, şi Panin, luftând, l-au ajutat să deshidă scorul,ca nişte vrednici foşti colegi de vestiar (5). Schema s-a repetatşi la golul doi al Stelei, când Nicoliţă şi-a cadrat şutul directîn vinclu, după un fuleu solitar de 30 de metri (18). CFR şi-agăsit motivaţia în tinereţea juniorului Buş, care a împins în plasăcentrarea din bandă a lui Veloso (43).

Venirea lui Oli la vestiare şi huiduielile fanilor, de cealaltăparte, i-a stimulat pe jucători. Bud s-a străduit să-l impresionezepe Costa, aflat la oficială, dar, respectând algoritmul din acestsezon, a ratat în două rânduri (61) şi (63). Răduţ şi Bilaşco auîncercat să dea lovitura de graţie, dar au trimis milimetric de ladistanţă (64) şi (70). Cadu, un căpitan fără soldaţi în acestsezon, s-a auto-motivat, dar voleul său din întoarcere a tunstransversala (68).

Poate prea hotărât, îl lasă lat pe Bicfalvi şi vede al doileagalben (72). Cu liderul vestiarului răpus, CFR a dezertat, iarSteaua a aşteptat fluierul final şi un loc 6 ca back-up pentruEuropa, în cazul unui eşec în Cupă. Dar Mincă nu a fost de acord. Ascăpat mingea la picioarele lui Bilaşco, care trimis în poartagoală. 1-3, şi Dorinel rămâne singurul fost "feroviar" care aînvins Steaua în "era Paszkany". Au trecut cinci ani deatunci...

CFR: Nuno Claro -Panin, Cadu, Rada, Veloso - Kone, Dică, Mureşan, Hora - Bastos,Buş

Rezerve: Mincă, Piccolo, Kivuvu, Sare, Diogo, Bud, Batin

Steaua: Tătăruşanu -Emeghara, Gardoş, Galamaz, Latovlevici - Brandan, Bicfalvi -Nicoliţă, Dică, Surdu - Bilaşco

Rezerve: Stanca, Szekely, Răduţ, Tănase, Onofraş, Matei, Maicon

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.