CFR – Rapid 2-1. Giuleștenii au retrogradat matematic. Mincă, cel mai bun om de pe teren. Deac și Pancu au fost eliminați

CFR - Rapid 2-1. Giuleștenii au retrogradat matematic. Mincă, cel mai bun om de pe teren. Deac și Pancu au fost eliminați
  • Publicat:
  • Actualizat:

CFR – Rapid 2-1 (Petrucci 60, Tade pen. 75 / Daniel Niculae 89)

  • CFR:   Mincă –   Tînc, Larie, Carp, Camora –   Jakolis (Chanturia 80),   Muniru,   Petrucci,    Deac – Dore (Al. Păun 66), Tade
  • Rapid: Buchta –   Săpunaru, Sapina,   Cmovs,   J. Oriol – Gecov, Garai (Ricardo Alves 82) – Kikas (   Pancu 59),   Rui Miguel, Edu Oriol – Daniel Niculae


22:51 Final de meci la Cluj, nu înainte ca Daniel Pancu să vadă și el cartonașul roșu. CFR se impune cu 2-1, după golurile marcate de Petrucci și Tade, respectiv Daniel Niculae, și trimite Rapidul în Liga 2. Clujenii au jucat în inferioritate numerică încă din minutul 30, când Deac a fost trimis mai repede la cabine de Alexandru Tudor, dar, chiar și așa, au controlat repriza secundă, în care au marcat de două ori și au ratat o șansă mare prin Camora.

Pentru Rapid, urmează meciul de pe teren propriu cu Pandurii, din ultima etapă, apoi un nou sezon în eșalonul secund al fotbalului din România.


22:48 GOOOOOOOOOOOL RAPID (Daniel Niculae 89). Giuleștenii reduc din diferență, prin omul care poate ar fi trebuit să marcheze cu mult mai devreme. Daniel Niculae înscrie după un șut al lui Edu Oriol respins în față de Mincă. Patru minute de prelungire.


22:41 Sunt momentele de final ale unui meci care trimite Rapidul în Liga 2. Publicul clujean scandează ironic la revedere, fotbaliștii lui Bergodi sunt căzuți fizic și psihic. Mai sunt șapte minute până la ultimul fluier al lui Tudor.


22:33 GOOOOOOOOOOOOOL CFR (Tade 75). Cam asta a fost pentru Rapid. Sapina face un fault inutil în careu, unde îl trage de tricou pe Larie și Tudor dictează penalty. Transformă Tade, fără nicio emoție, care ajunge la 18 goluri marcate în acest sezon și trimite echipa lui Bergodi în Liga 2.


22:29 Ocazie imensă pentru CFR! Trei clujeni scapă pe contraatac contra unui singur adversar. Camora alege să dribleze, își pune mingea pe dreptul, dar șutează slab și îi dă șansa lui Buchta să-și răscumpere greșeala de la gol. Putea fi 2-0, dacă fundașul stânga ar fi fost mai atent sau ar fi pasat pentru unul dintre cei doi coechipieri liberi.


22:28 Rapid reacționează, dar o face abia după nouă minute de la primirea golului. Niculae șutează de la distanță, același Mincă respinge.


22:24 El este jucătorul care poate retrograda Rapidul, prin golul din minutul 60. Italian, mijlocaș central, cândva la Manchester, Petrucci (foto, stânga) nu a fost păstrat pe Old Trafford și nu a impresionat nici în România în acest sezon.


22:20 GOOOOOOOOOOL CFR (Petrucci 60). Clujenii deschid scorul în minutul 60 și condamnă, practic, Rapidul la un nou sezon de Liga 2. Pancu pierde o minge în jumătatea adversă, la câteva zeci de secunde de la intrarea pe teren, CFR-iștii duc repede mingea în careu, Tade scoate pentru Petrucci, care șutează de la 16 metri, la colțul scurt. Buchta nu intervine, iar mingea se oprește în vinclul porții. O reușită superbă, la care portarul ceh are o mare parte din vină. E minutul 62, Rapid e retrogradată la acest scor.


22:17 Logic, Kikas părăsește terenul după încă 59 de minute slabe. Intră Pancu.


22:09 Au trecut șase minute și din repriza secundă. Kikas e cel mai slab om din linia ofensivă a Rapidului. Cu siguranță, dacă nu apar accidentări, prima schimbare a lui Bergodi îl va viza pe portughez. Pancu, Coimbra, Cerlincă și Ricardo Alves sunt opțiunile antrenorului italian pentru acel post.


22:03 A început repriza secundă, o luptă contra cronometru a Rapidului. Nu sunt schimbări.


21:48 E pauză în Gruia, după 45 de minute cu de toate. 0-0, în mare parte datorită lui Mincă, portarul clujean care face o partidă senzațională. De patru ori s-a opus golului giuleștean: prima dată în fața lui Niculae, de două ori în fața lui Rui Miguel și o dată în poziție de unu la unu cu Joan Oriol. CFR joacă în 10 din minutul 30, după ce Deac a fost eliminat de Tudor. La acest scor, Rapid e retrogradată, dar mai are 45 de minute de superioritate numerică pentru a găsi golul care să o mențină cu șanse la salvare.


21:44 Mihai Mincă e, de departe, omul primei reprize. Rui Miguel, probabil cel mai bun om al Rapidului reia de la 16 metri, din foarfecă, dar portarul CFR-ului respinge mingea care se ducea în vinclu. Edu Oriol dă și el pe lângă minge din câțiva metri, Săpunaru prelungește o minge la colțul lung, același Miguel reia spre poartă, dar tot Mincă se opune incredibil. E un adevărat asalt la poarta clujenilor în acest final de repriză.


21:40 Reluările televiziunii nu ne ajută prea mult. Dacă l-a eliminat pe Deac pentru „lovitura” dată lui Rui Miguel, iar mijlocașul clujean nu a făcut și alt gest nesportiv, atunci Tudor a greșit, pentru că portughezul a fost primul care a lovit în primă fază, cu o intensitate mult mai mare. Totuși, la cum îl cunoaștem pe Tudor, nu putem spune că suntem neapărat surprinși.


21:31 Ciprian Deac este eliminat! Minutul 28 aduce prima fază controversată a meciului. Rui Miguel îl lovește pe Deac la un duel în tușă, mijlocașul CFR-ului ripostează și îi dă o palmă adversarului său, care accentuează căderea. Tudor nu vede, e ajutat de asistentul Urzică și, după câteva zeci de secunde, împarte dreptatea: roșu pentru Deac, galben pentru Rui Miguel, galben și pentru Săpunaru, care s-a implicat în meleul provocat de Deac și Rui Miguel. Decizie cam drastică, părerea mea. O oră 10 vs. 11, asta urmează pentru CFR.


21:26 CFR pare că s-a trezit, după un început modest de meci. Centrările curg în careul lui Buchta, care e salvat de o intervenție superbă a lui Cmovs în fața lui Dore. Imediat, gemenii Oriol combină superb, Joan rămâne în poziție de 1 vs. 1 cu Mincă, încearcă șutul la colțul lung, dar goalkeeperul clujean stă bine pe picioare și respinge din nou.


21:24 Vine și prima șansă a CFR-ului. Deac bate bine o lovitură liberă de pe partea dreaptă, dar Buchta respinge în corner, de sub transversală.


21:20 19 minute. De atât a avut nevoie Alexandru Tudor pentru a arăta primul cartonaș galben al partidei, lui Petrucci, pentru o intrare cu talpa la Gecov.


21:12 Ocazie imensă a Rapidului! Edu Oriol aduce mingea perfect în fața porții. Din șase metri, Daniel Niculae șutează, dar îl nimerește pe Mincă. E una dintre cele mai mari ratări ale acestui campionat și a doua mare șansă irosită de atacantul Rapidului în doar 12 minute trecute de la primul fluier al lui Alexandru Tudor.


21:09 Imediat, Rui Miguel centrează bine din partea dreaptă, Niculae reia cu capul din mijlocul careului, dar Mincă se întinde și respinge în corner. Început bun pentru Rapid, să vedem continuarea.


21:05 O primă ocazie pentru Rapid. Mincă a degajat greșit o minge, care a ajuns la Gecov. La 30 de metri, cu goalkeeper-ul advers mult ieșit din poartă, cehul nu și-a asumat responsabilitatea unui șut, o execuție grea, ci a pasat în dreapta la Daniel Niculae, iar pericolul s-a risipit.


21:02 A început partida, nu înainte ca șefii CFR-ului să-și facă apariția pe teren. Iuliu Mureșan, zâmbitor, cu un fular la gât, a coborât din tribune pentru a-i înmâna lui Camora titlul de cel mai bun om al echipei în acest sezon. Ne întrebăm unde au fost astfel de momente în vremea în care CFR-ul era pe ultimul loc. La fel, ne întrebăm unde erau suporterii, mulți la număr azi în Gruia, când echipa lor era lanterna roșie. Sunt întrebări, retorice, evident.


20:53 Dănuț Perjă, managerul echipei din Grant, vorbește la Digi Sport despre greșelile de arbitraj împotriva Rapidului din acest retur, dar, mai important cred eu, despre lipsa unui președinte care să-și apere jucătorii și să facă puțină „gălăgie”. Dacă tot am ajuns la capitolul arbitraj, el va împărți dreptatea în meciul care va începe în 10 minute. Să curgă cartonașele și întreruperile, zic!


20:46 De unde plecăm? Pandurii 39, Gaz Metan 38, Concordia 38, FC Brașov 35, Rapid 33. Mâine se joacă Pandurii – CSMS Iași, meci în care echipa lui Edi Iordănescu poate scăpa de retrogradare. Etapa viitoare avem Chiajna – Petrolul, FC Brașov – Gaz Metan și Rapid – Pandurii.

Calculele sunt complicate pentru Rapid, care, pentru a se salva, are nevoie de:

  • Victorie la Cluj cu CFR
  • Victorie pe Giulești cu Pandurii
  • Egal sau victorie a Petrolului la Chiajna
  • Egal sau victorie a Brașovului pe teren propriu cu Gaz Metan

20:42 Punctele primite de la TAS au schimbat starea de spirit din Gruia. După mai bine de un an, Arpat Paszkany a revenit la un meci al CFR-ului pe teren propriu, însoțit de câțiva investitori care ar dori să preia clubul, ne informează Vlad Măcicășan, reporterul ProSport aflat pe arena din Cluj.


20:34 În tur, Rapid a acumulat 11 puncte, contraperformanță pe care o plătește și astăzi. În iarnă, Dinu Gheorghe a dat afară un lot întreg de jucători. Printre fotbaliștii plecați din Giulești se numără și Andrei Tînc, fundașul ajuns între timp la CFR Cluj. Astăzi, Tînc e titular pe flancul drept al apărării lui Dican și are misiunea de a-l bloca pe Edu Oriol, unul dintre fotbaliștii în formă ai oaspeților de astăzi.


20:18 Vin și vești bune pentru Rapid. FC Brașov tocmai a câștigat pe terenul Viitorului, scor 2-0, și a acumulat 35 de puncte, ceea ce înseamnă că stegarii mai păstrează șanse, cel puțin teoretice, la salvarea de la retrogradare. Cum ajută lucrul acesta echipa antrenată de Bergodi? Simplu, în ultima etapă Brașovul va juca pe teren propriu cu Gaz Metan, într-un meci în care giuleștenii au nevoie ca medieșenii să nu se impună. Cu victoria de azi, ardelenii au o șansă mică și vor fi motivați în meciul de runda viitoare.


20:11 Avem echipele de start trimise în teren de cei doi antrenori, Feri Dican și Cristiano Bergodi. Nu sunt mari surprize.


20:00 Bună seara! Sunt Cristian Voicu, iar în următoarele ore vă voi ține la curent cu tot ceea ce se întâmplă la Cluj, în ultimul meci al zilei, dintre CFR și Rapid. E partida care poate aduce retrogradarea matematică a giuleștenilor, în cazul în care echipa antrenată de Cristiano Bergodi nu se impune în Gruia. Chiar și în cazul unei victorii, rapidiștii au șanse mici la rămânerea pe prima scenă a fotbalului românesc, dar cel puțin mai pot spera până în ultimul minut al etapei a 34-a.


CFR și Rapid se întâlnesc la Cluj, de la ora 21:00, într-un meci pe care formația antrenată de Cristiano Bergodi trebuie să se impună pentru a păstra șanse matematice la rămânerea în Liga 1 și din sezonul următor.

După decizia TAS care i-a înapoiat cele 24 de puncte pierdute în luna februarie, clujenii stau liniștiți. Pe locul al treilea, cu 54 de puncte, două mai multe decât Petrolul, echipa de pe locul 4, elevii antrenați de Francis Dican au ca obiectiv, pentru ultimele două etape ale sezonului, rămânerea pe ultima treaptă a podiumului, miza fiind o sumă mai mare din drepturile de televizare.

De partea cealaltă, în Giulești situația este critic. Decizia TAS i-a afectat în mod direct pe giuleșteni, care în acest moment au nevoie de o adevărată minune pentru a se salva de la retrogradare. Săpunaru și compania  au strâns 33 de puncte, cu care se clasează pe locul 14 după 32 de etape și au nevoie de trei puncte la Cluj, de o victorie pe teren propriu în ultima rundă, contra Pandurilor, dar și ca Gaz Metan și Concordia să nu câștige meciurile din etapa 34, cu FC Brașov, respective Petrolul.

Echipe probabile:

CFR Cluj: Mincă – Tiago Lopes, Larie, Carp, Camora – Jakolis, Muniru, Al. Păun, Deac – Tade, Guima

Rapid: Buchta – Săpunaru, Sapina, Cmovs, J.Oriol – Gecov, Garai – Kikas, Rui Miguel, E.Oriol – D.Niculae

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup