CFR, pe linie moartă. Liderul a remizat, 0-0, cu FC Botoşani, după un meci în care jocul echipei lui Dan Petrescu n-a funcţionat mai deloc

15 oct 2017 4979 afişări Comentează şi tu Liga 1
CFR, pe linie moartă. Liderul a remizat, 0-0, cu FC Botoşani, după un meci în care jocul echipei lui Dan Petrescu n-a funcţionat mai deloc MEDIAFAX Foto/Dan Tăuţan

Fazele fixe au fost cele mai periculoase momente pentru poarta lui Cobrea, în cel mai slab meci făcut de CFR, pe teren propriu, în actualul campionat.

Cu CFR în postura de lider al toamnei şi FC Botoşani pe locul 5, meciul direct se anunţa un derby al etapei. Cu toate acestea n-au fost foarte mulţi spectatori la stadion, semn că rezultatele bune ale lui Dan Petrescu nu sunt aducătoare de oameni la meci, dacă nu vin la pachet cu un joc care să bucure ochiul. Iar cei care nu se aşteptau la un meci-spectacol au avut intuiţie bună. Între două echipe care stăpânesc contraatacul, dar au lacune la construcţie, era nevoie de una care să ia iniţiativa. Obligată a fost CFR să facă asta, văzând că botoşănenii n-au absolut nicio intenţie de a ataca în valuri. Aşa că echipa lui Petrescu s-a pus pe construit faze. Greoi însă, fără “strălucire”, mai mult un joc mecanic. Cu Nistor mai mult absent şi Deac cu o mai puţină disponibilitate la efort, CFR n-a fost periculoasă pe flancuri, a jucat mai mult cu mingi lungi spre Urko Vera şi a fost periculoasă doar din faze fixe, în faţa defensivei totale a Botoşaniului. Djokovic a reluat cu capul, dar pe lângă poartă, după un aut (21), iar Popa putea produce surpriza, din centrarea lui Serediuc, dar nu a nimerit nici el ţinta (28). Pe măsură ce timpul trecea, se reduceau şi ieşirile din apărare ale moldovenilor, iar CFR mai încerca poarta, din când în când, dar vizibil deranjată de jocul adversarilor. Deac a trimis o lovitură liberă, care n-avea cum să-l suprindă pe Cobrea (32), iar finalul de repriză a fost al lui Culio. Care însă şi-a arătat inexactitatea doar, la reluările spre poartă din minutele 37 şi 45.

Criză de idei, atacuri disperate

Repriză a doua a început tot cu o ratare a CFR-ului şi tot după o fază fixă. Cornerul lui Deac s-a dus prin faţa porţii lui Cobrea, spre supărarea lui Djokovic, care n-a ajuns la minge, la bara “a doua” (48). După o oră de meci deloc spectaculos, CFR a intrat în criză şi a apelat inclusiv la şuturile de la distanţă. Aşa s-a întâmplat şi la şutul lui Hoban, reţinut însă cu ceva emoţii de Cobrea (65) şi, mai apoi, mingea aceluiaşi jucător a ocolit poarta (79). Finalul a adus mingi disperate în careul lui Cobrea, o succesiune de cornere şi lovituri libere, dar fără finalizare. Petrescu s-a uitat pe banda de rezerve, dar nu l-a văzut pe golgheterul Balde, nepăstrat în lot de “Bursuc”. Au intrat Coman, Păun şi Omrani, dar fără succes, iar cel mai slab meci făcut de CFR pe teren propriu s-a terminat 0-0. Un meci la care liderul a arătat slăbiciuni în atac şi în care nu s-a putut distanţa de FCSB în clasament.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.