CFR face transferul verii! UPDATE: Lacina Traore a primit acceptul lui Ujpest. Actele se semnează săptămâna viitoare

19 iul 2019 11458 afişări Liga 1
CFR face transferul verii! UPDATE: Lacina Traore a primit acceptul lui Ujpest. Actele se semnează săptămâna viitoare

UDPATE Maghiarii sunt în confuzie. Traore are acceptul lui Ujpest să se transfere la CFR. Echipa ardeleană nu-şi face probleme că ar putea avea de suferit de pe urma sosirii lui Lacina Traore la Cluj, aşa cum sugerează presa maghiară. Jucătorul a părăsit Ungaria cu un acord din partea conducerii lui Ujpest, în care maghiarii îşi dau acordul pentru ca Lacina Traore să efectueze testele medicale şi de efort pentru CFR. Dacă va trece testele, Ujpest i-a oferit jucătorului o hârtie oficială conform căreia se obligă să-i permită transferul în anumite condiţii financiare, agreate deja verbal de către conducerea celor de la CFR. Transferul lui Lacina Traore va fi rezolvat săptămâna viitoare, după ce Dan Petrescu se va întoarce din deplasarea pe care CFR o are la Academica Clinceni.


CFR negociază cu Lacina Traore, dar atacantul a fost reclamat de Ujpest, echipa unde a evoluat ultima dată, la UEFA.

"Cazul Lacina Traore - Ujpest va ajunge în curând pe masa FIFA. Atacantul nu s-a întors la club, în ciuda tuturor eforturilor făcute de gruparea maghiară", arată nemzetisport.hu. Csaba Berta, directorul sportiv al lui Ujpest a comentat: "Am urmat procedurile legale în cazul lui Traore. Mai întâi am încercat să luăm legătura cu jucătorul şi cu agentul lui. Nu ne-au răspuns, astfel că le-am trimis scirsori oficiale, inclusiv pe mail. În engleză şi franceză. Cum şi acest demers a fost sortit eşecului, am cerut ajutorul FIFA".

Ujpest e de acord să se despartă de ivorian, dar în schimbul unei sume consistente, în timp ce CFR dorea să-l aducă gratis.

Atacantul ivorian de 29 de ani a rămas cel mai scump fotbalist vândut vreodată de CFR, el fiind transferat în 2011 pentru 6 milioane de euro, la Kuban Krasnodar, unde a lucrat chiar cu Dan Petrescu. Kuban l-a vândut la Anzhi pentru 18 milioane de euro, pentru ca apoi Traore să ajungă la AS Monaco. După evoluţiile din Ligue 1, Everton l-a achiziţionat pe fotbalistul ivorian descoperit de CFR, dar a jucat doar două partide la clubul din Liverpool, înainte să fie împrumutat înapoi la Monaco. CSKA Moscova şi Sporting Gijon au fost alte echipe bifate de Traore, înainte să ajungă în Ungaria.

  • În România, Lacina Traore a jucat în 63 de meciuri pentru CFR, reuşind să marcheze 19 goluri. Cele mai bune sezoane le-a avut în Rusia, unde a înscris 36 de goluri pentru Kuban şi Anzhi.
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.