CFR – Dinamo 1-0. Omrani aduce victoria din penalty, cu opt minute înainte de final! „Câinii”, în colaps: pe ultimul loc, fără punct și fără gol marcat

CFR - Dinamo 1-0. Omrani aduce victoria din penalty, cu opt minute înainte de final!
  • Publicat:
  • Actualizat:

CFR – Dinamo 1-0 (Omrani 82)

Echipele de start:

  • CFR: Arlauskis – Butean, Mureșan, Cestor, Peteleu – Hoban, Itu, L. Aurelio – M. Pereira, Costache, Al. Păun
  • Rezerve: Vâtcă – Susic, Burcă, Sylla, Petrila, Mailat, Omrani
  • Dinamo: Piscitelli – Moura, Bejan, Grigore, Sin – Mrzljak, Răuță, Filip – Sorescu, Montini, Moldoveanu
  • Rezerve: Straton, Klimavicius, Ciobotariu, Bru, Crețu, Mihaiu, D. Popa

Minutul 90+5: Final de meci în Gruia! CFR câștigă, la Dinamo continuă colapsul. „Câinii” sunt pe ultimul loc, fără punct, fără gol marcat și cu opt primite.


Minutul 88: Mailat e eliminat! Fotbalistul CFR-ului e trimis la vestiare mai repede, după ce a luat două cartonașe galbene în 15 minute.


Minutul 82: GOOOOOOOOOOOOLLLLLLL CFR! Billel Omrani înscrie cu emoții din penalty. Portarul italian a fost aproape să respingă, dar totuși balonul a scuturat plasa porții sale. CFR sparge gheața, după multe ocazii ratate.


Minutul 80: Penalty pentru CFR! Cestor e faultat în careu de Filip, din spate, iar arbitrul Andrei Chivulete nu stă pe gânduri și dictează lovitură de la 11 metri pentru campioana României!


Minutul 65: Ocazie IMENSĂ‚ pentru CFR! Mailat, abia intrat pe teren, îl întinde pe Piscitelli cu un șut puternic de la distanță, italianul respinge în față, iar Costache nu poate să prindă cadrul porții și să înscrie, liber.


Minutul 63: Ocazie CFR! Hoban trimite o minge în careul lui Dinamo, Cestor face un paravan pentru Andrei Mureșan, care reia cu capul spre poarta lui Piscitelli, dar balonul trece pe lângă buturile italianului, fără a-i da emoții.


Minutul 49: Ocazie uriașă de gol! Peteleu centrează în careul lui Dinamo, din stânga, după o minge respinsă de apărarea „câinilor”, iar Omrani a profitat de pasul în față făcut de fundași, i-a prins pe contre-pied și a tras puternic, dar Piscitelli s-a opus cu un reflex fantastic.


Minutul 46: A început repriza a doua în Gruia.


Minutul 45+4: S-a terminat prima repriză în Gruia! Primele 45 de minute i-au aparținut campioanei României, care a ratat mai multe ocazii importante de a marca.


Minutul 31: O nouă șansă irosită de CFR! Piscitelli a ieșit greșit la o centrare, iar balonul respins în față de el a ajuns la Alexandru Păun, care a încercat o reluare din prima, cu capul, dar mingea a căzut pe plasa porții dinamoviste.


Minutul 26: CFR, serie importană de ocazii! Cestor, reluare puțin pe lângă poartă, cu capul, după o centare din corner! Ratare importantă. Bejan l-a pierdut din marcaj pe Mike Cestor.


Minutul 22: Ocazie mare CFR! Sin și Piscitelli nu se înțeleg la o minge trimisă înapoi spre portarul lui Dinamo, cei doi bâlbâie mingea, care ajunge la Luis Aurelio, aflate în careul dinamovist, dar șutul acestuia trece peste poarta goalkeeperului italian.


Minutul 16: Prima ocazie a meciului! Valentin Costache, fostul fotbalist al lui Dinamo, a rămas la minge, după o luptă cu fundașii centrali ai lui Dinamo, a intrat în unghi și a încercat o finalizare cu efect, pe lângă Piscitelli, însă goalkeeperul dinamovist a fost atent și a respins.


Minutul 1: A început meciul!


20:04 Avem echipele de start!


Dinamo va fi condusă de Sebastian Moga, secundul lui Eugen Neagoe, antrenorul principal al roș-albilor suferind un infarct la meciul cu Dinamo din etapa trecută. „Cel mai important este că Eugen se simte bine, o să aibă o perioadă de două-trei săptămâni, o lună, în care o să-și ia o vacanță, probabil. Ne-a transmis să fim alături de echipă, să facem tot ce e posibil, tot ce depinde de noi în continuare și el are încredere în jucători. Îmbucurător este faptul că Eugen e bine. Am discutat cu el, am discutat despre antrenamente, pentru că el nu poate să stea departe de echipă, de ceea ce înseamnă fotbal. Încă nu știm ce se întâmplă la Dinamo, până la meciul cu CFR de echipă o să mă ocup eu cu stafful meu, cu preparatorul fizic, cu antrenorul cu portarii. După meciul cu CFR o să vedem ce decizie o să ia conducerea clubului. Este o responsabilitate, dar am încredere că băieții o să arate altceva, o să aibă altă atitudine începând cu meciul acesta. O să fie un meci dificil, a fost greu pentru noi, startul acesta de campionat, cu cele mai bune echipe, am avut ceva probleme.

Dar o să avem o altă mentalitate, altă atitudine. Toate problemele care au fost și în interior au dus la situația aceasta, nici nu am avut toți jucătorii de la început în pregătire, nu au avut timp să se integreze, avem nevoie de timp. Am pus problemele la punct din acest punctde vedere, probabil o să mai dureze ceva timp, nu prea mult, sper, și să arătăm altceva decât am arătat până acum, pentru că într-adevăr nu am început cum speram. Am venit cu încredere și au fost și mai mulți factori care au contat în sens negativ. Nu ar fi o minune (n.r. – ca Dinamo să câștige cu CFR), de ce să fie o minune? În fotbal se poate întâmpla orice. Ținând cont că jucăm acasă la echipa campioană, un egal ar fi mulțumitor, dar noi mergem să câștigăm, pentru că am încredere, jucătorii au arătat și la antrenamente altceva, au înțeles ce înseamnă Dinamo și spirtul lui Dinamo. Erau toți concentrați și vor să arate că sunt jucători valororși. Am tras niște concluzii după primele etape și mergem mai departe”, a declarat Moga, într-o conferință de presă.

La rândul său, Dan Petrescu a anunțat: „Trebuie să găsesc soluții pentru sâmbătă. Vreau să câștig și cu Dinamo, intâlnim o echipă rănită. Dacă băgăm toată echipa, nu avem nicio șansă marți (n.red. – returul cu Maccabi Tel Aviv). Va fi greu să îi băgăm sâmbătă și marti. Va fi la fel ca la Clinceni, unde am schimbat 8 jucători. E posibil să schimb mai mulți”.

Galeria lui Dinamo nu ține cont de ultima decizie luată! Nu are voie la meciurile din deplasare, dar intră pe stadion la meciul cu CFR. Planul pus la cale: „Toată lumea la Cluj, dar atenție!”

CFR – Dinamo, în cifre:

  • CFR Cluj vs Dinamo în Liga 1: 48 de jocuri – 20 victorii CFR Cluj – 8 remize – 20 succese Dinamo;
  •  
  • Palmares cu CFR gazdă: 24 de jocuri – 11 victorii CFR – 6 remize – 7 succese Dinamo.
  • – Primul meci a avut loc pe 28 noiembrie 1948, Dinamo – CFR 1-0, gol Marin Apostol. Antrenorii celor două echipe erau Rudolf Wetzer, respectiv Nicolae Munteanu.
  • – Cele mai multe goluri s-au marcat în returul ediției 1948/1949, cu CFR gazdă, scor 2-5 (Candrea dublă / Bartha dublă, Ozon dublă, Naciu). Insuccesul ardelenilor a fost urmat de un 0-9 cu Metalochimic București, rezultate în urma cărora formația „vișinie” a luat drumul ligii secunde.
  • – Prima victorie din contul trupei din Gruia s-a consemnat în al patrulea duel direct,  pe 15 iulie 1970, CFR – Dinamo 2-1. Succesul a contribuit decisiv la salvarea de la retrogradare, „ceferiștii”  terminând campionatul cu un punct peste Crișul Oradea, prima echipă de sub linie. Punctul victoriei a fost un autogol al debutantului Petrică, fotbalist aflat la singurul meci în tricoul bucureștenilor în campionat.
  • – Două partide s-au încheiat fără gol, dintre care doar una singură pe terenul gazdelor din această rundă, pe 8 august 2016.
  • – Cea mai mare diferență de scor: 15 octombrie 2005, Dinamo – CFR 5-0. Interesant faptul că, Dorinel Munteanu a folosit atunci un prim 11 format numai din jucători autohtoni, singurii străini utilizați intrând după pauză, Bruncevic și Zoran Milosevic. Pe banca gazdelor s-a aflat Ioan Andone.
  • – 5 noiembrie 2006, CFR Cluj – Dinamo 2-1 (dublă Surdu / Radu Ștefan), clujenii au oprit o serie de 13 victorii consecutive realizate de trupa antrenată la vremea respectivă de Mircea Rednic.
  • – Un singur succes au reușit bucureștenii în ultimele șapte deplasări în Gruia, 3-0 pe 6 mai 2017, în rest s-au înregistrat patru victorii ale CFR și două remize.
  • – Cea mai recentă întâlnire directă: 4 decembrie 2018, Dinamo – CFR Cluj 0-3, marcatori Alexandru Păun, Emmanuel Culio și George Țucudean.
  • Mediile de vârstă ale celor două loturi: CFR Cluj – 28 ani și 3 luni, cea mai mare din campionat; Dinamo – 24 ani și 9 luni.
  • – 18 jucători a folosit CFR Cluj în primele două etape, dintre care 10 străini.
  • – Dinamo s-a bazat pe 19 fotbaliști, însă doar cinci dintre ei au început ambele meciuri din primul minut. (sursa lpf.ro)
Bogdan Savin / Autor
Activează de peste 17 în presa sportivă. La început a fost colaborator al departamentului care se ocupa de ligile inferioare, a „făcut practica” la meciuri din Liga 2 sau a treia și treptat a ajuns la secția „Fotbal Intern” a ProSport. A acumulat experiență și după patru ani a acceptat ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă,…
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după 18 luni, a aflat cine e iubitul ei, de fapt
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după…
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”.…