CFR Cluj – Petrolul 0-1. Deac a ieșit de pe teren în lacrimi. Iertat de eliminare, Teixeira a marcat golul decisivl din penalty. Pandurii – Gaz Metan 0-1. Dan Roman a înscris în minutul 57

  • Publicat:
  • Actualizat:

CFR – Petrolul 0-1 (Teixeira 44 pen.)

CFR Cluj    Mincă – Jakolis, Larie, X Petrucci (Jazvic 79), Camora – Deac (Chanturia 18), Carp, Muniru, Păun (Lopez) – Dore, Tade
Rezerve: Amadio,  Vereș, Negruț,
Antrenor: Eugen Trică

Petrolul: Pecanha – X Alcenat, Alves ( X Ipsa 62), Satli, Peteleu – I. Filip, Al. Coman – Nepomuceno, Kronaveter (Pastorini 71), Teixeira (Mareș 46) – Astafei
Rezerve: Cobrea, Marinescu, Vasilache, Chiriță, Pastorini
Antrenor: Mircea Rednic

Pandurii – Gaz Metan 0-1 (D. Roman 57)

Pandurii: Stanca – Ungurușan, Cordoș, Vasiljevic, Momcilovic – Pintilii, Nistor – Buleică (Shalaj 68), Răduț, Nicoară (Matulevicius 58) – M. Roman ( Eric 77)
Rezerve: Gliwa, Șandru, Eric, Elton, Grecu
Antrenor: Edward Iordănescu

Gaz Metan: Pleșca – Zaharia, Abrudan, Muth, Szilagyi – Velazquez, Elton-  Llullaku (Roberto 76),  Tahar (Buzean 90), C. Petre (Curtean 69) – D. Roman
Rezerve: Greab, Vișa, Figliomeni, Târnovan
Antrenor: Dan Matei

19:54 Final de meci la Cluj. Petrolul câștigă pentru prima dată din 1972 pe terenul CFR-ului și își păstrează recordul de invincibilitate în deplasare în Liga 1. Ploieștenii ajung la 43 de puncte, rămân pe locul trei, dar reduc distanța față de ASA Târgu Mureș la doar trei lungimi. CFR rămâne ultima în clasament.

Noi ne mutăm atenția spre al treilea meci al zilei, cel dintre Steaua FCSB și Viitorul.
 


19:51 Sunt ultimele minute ale meciului și, în același timp, ultimele forțări ale CFR-ului, care încearcă să smulgă un egal.


19:36 Cu două zile în urmă, Trică surprindea atunci când anunța că dă în scris că echipa lui nu va mai pierde niciun meci până la finalul campionatului. Tehnicianul clujenilor e la 15 minute de un eșec la chiar prima partidă, iar colegul Cristi Scutariu compară situația fostului mijlocaș cu cea a lui Steven Gerrard, căpitanul lui Liverpool, care anul trecut a fost ținta unor ironii, pierzând titlul în urma unei alunecări nefericite în meciul cu Chelsea.


19:30 Încă o ocazie a aceluiași Tade. După o combinație superbă cu Dore, în care congolezul a jucat rolul pivotului, francezul a rămas singur cu Pecanha, dar portarul Petrolului a ieșit la timp, a închis unghiul de șut și a blocat execuția. CFR e într-o situație disperată, dar elevii lui Trică au și ghinion.


19:27 Tehnica bună a lui Chanturia iese în sfârșit la iveală. Gruzinul dă o centrare excelentă, care-l găsește nemarcat pe Tade în careul oaspeților, dar reluarea francezului e dezamăgitoare.


19:23 La fel ca Deac, Geraldo Alves nu mai poate continua partida. Portughezul iese, iar locul său este luat de Ipsa.


19:20 Exact ce vă spuneam. Dore și-a făcut treaba, a marcat, dar, din păcate pentru el a făcut-o din ofsaid. O poziție evidentă în afara jocului, pe care asistentul a semnalat-o foarte târziu, fapt ce a atras protestele gazdelor. Rămâne 1-0 pentru Petrolul, dar presiunea CFR-ului crește.


19:15 De la omul din imaginea de mai jos așteaptă clujenii o sclipire. Ferbory Dore, căci despre el este vorba, nu trece însă prin cea mai bună formă a carierei. La fel ca Tade, celălalt om din atacul ardelenilor, e ineficient în ultima vreme, iar acest lucru se vede din plin în jocul echipei antrenate de Eugen Trică.


19:13 Petrolul pare să fi făcut un mic pas în spate în startul reprizei. CFR deține controlul, are mingea mai mult timp, dar contraatacurile ploieștenilor se pot dovedi periculoase. Filip a șutat de la distanță, puțin pe lângă poarta lui Mincă.


19:08 Experiența lui Mircea Rednic s-a văzut la pauză. Antrenorul Petrolului l-a scos pe Teixeira, cel care a fost avertizat cu cartonaș galben, după care a fost iertat de eliminare, și l-a introdus pe tânărul George Mareș. În urma acestei mutări, Astafei va trece în flancul stâng al atacului, ocupat în prima parte de Teixeira, iar Mareș va fi vârful de atac al echipei.


18:49 GOOOOOOOOOL PETROLUL! Mincă face exact ce a făcut etapa trecută la Mediaș: îl faultează pe Astafei în careu, care trecuse ușor de Carp, iar Radu Petrescu dictează penalty și cartonaș galben. Teixeira face și el exact ce a făcut etapa trecută, adică execută un penalty. De data asta nu mai dă cu piciorul în pământ, trage sigur, iar Petrolul trece în avantaj. Golul vine cum nu se poate mai bine pentru noi, iubitorii de fotbal spectaculos.

Între timp Radu Petrescu a fluierat finalul celor 45 de minute.


18:41 Greșeală mare de arbitraj a lui Radu Petrescu. Cu un cartonaș galben primit încă din startul meciului, pentru o intrare tare la Muniru, Teixeira cade într-un duel cu Chanturia, nu primește fault, dar ia mingea în mână. Arbitrul acordă henț, dar nu și cartonașul galben, care ar fi fost al doilea al portughezului.


18:33 Când v-am invitat să urmărim împreună meciurile din Liga 1 în detrimentul El Clasico sau Liverpool – Manchester mă așteptam ca la partida dintre CFR și Petrolul să avem ceva spectacol. E minutul 30, meciul e unul tacticizat și niciuna dintre echipe nu riscă prea mult. Chiar dacă avem pe teren mulți jucători tehnici, capabili oricând să scoată adversari din joc sau să ofere faze frumoase – Teixeira, Astfafei, Dore, Tade – spectacolul lipsește.


18:26 S-au scurs primele 20 de minute ale meciului. Unul echilibrat, dar cu un ritm slab. Singurul moment notabil e accidentarea lui Deac, care a părăsit terenul în lacrimi. În locul lui a intrat gruzinul Chanturia.


18:09 Duel tare între Teixeira și Muniru. Portughezul se alege cu un cartonaș galben din partea lui Radu Petrescu.


18:05 A început meciul din Gruia.


17:35 Trecem la meciul de la Cluj, dintre CFR și Petrolul. Avem echipele de start trimise de Eugen Trică și Mircea Rednic.

CFR Cluj: Mincă – Jakolis, Larie, Petrucci, Camora – Deac, Carp, Muniru, Păun – Dore, Tade
Rezerve: Amadio, Tiago Lopez, Vereș, Chanturia, Negruț, Jazvic
Antrenor: Eugen Trică

Petrolul: Pecanha – Alcenat, Alves, Satli, Peteleu – I. Filip, Al. Coman – Nepomuceno, Kronaveter, Teixeira – Astafei
Rezerve: Cobrea, Ipsa, Marinescu, Vasilache, Chiriță, Mareș, Pastorini
Antrenor: Mircea Rednic


17:25 După 7 minute de prelungire, George Rădulescu pune capăt meciului de la Târgu Jiu. Gaz Metan se impune, scor 1-0, grație golului marcat de Dan Roman în minutul 57 și acumulează 24 de puncte, unul mai puțin decât gazdele de astăzi.


17:11 Dacă fotbalul e la un nivel scăzut, măcar nervi să fie. Szilagyi a rămas întins pe gazon, echipa medicală a oaspeților i-a venit în ajutor, iar Pintilii, jucător de echipă națională, l-a împins pe unul dintre medicii Gazului.


17:05 Ultima schimbare la Pandurii. Eric primește 15 minute din partea lui Edi Iordănescu. A ieșit Mihai Roman.


16:56 Probabil cel mai bun rezumat al meciului este șutul lui Llullaku, la metri buni de poarta lui Stanca. Cristi Scutariu, colegul meu, a rămas și el impresionat de execuție.


16:53 Edi Iordănescu reacționează după primirea golului, așa cum e normal. Matulevicius intră pe teren în locul lui Nicoară. Între timp, Roman reia cu capul spre poartă, dar Pleșca respinge.

 


16:49 GOOOOOOOOL GAZ METAN! Dan Roman deschide scorul în minutul 57, după o centrare a lui Ciprian Petre din lovitură libere. Stanca a ieșit complet greșit pe centrare, iar vârful oaspeților a trimis cu capul în poarta rămasă goală. Este 1-0 pentru Gaz Metan, iar situația se complică pentru Pandurii.


16:44 A fost nevoie de 55 de minute pentru a vedea primul șut periculos pe una dintre cele două porți. Llullaku e omul care a șutat de la 25 de metri, cu dreptul, dar Stanca a plonjat și a respins.


16:35 A început repriza secundă. Ritmul jocului nu s-a schimbat prea mult față de primele 45 de minute.


16:18 E pauză la Târgu Jiu, unde, din păcate, primele 45 de minute nu au adus nimic notabil. Pandurii domină teritorial, dar nu e capabilă să-și creeze ocazii, în timp ce oaspeții nu au contat prea mult pe faza ofensivă. Ne recitim după 15 minute cu speranța că a doua parte va fi mai spectaculoasă.


16:01 Mai avem un sfert de oră până la pauză. Din păcate, perspectivele nu sunt foarte bune nici pentru a doua parte. Pandurii încearcă să construiască, dar majoritatea fazelor se lovesc de linia de mijloc bine organizată a oaspeților. Roman nu a avut nici el prea multe mingi, fiind bine marcat de stoperii Mediașului, Muth și Abrudan.


15:54 Flancul stâng e zona terenului în care Pandurii pune cea mai mare presiune. S-a întâmplat și în minutul 22, când Nicoară a centrat, dar lovitura de cap a lui Mihai Roman a trecut pe lângă poarta lui Pleșca


15:48 Au trecut 15 minute din meci. Așa cum era oarecum normal, Pandurii e echipa care domină. Până acum, însă, fotbaliștii antrenați de Edi Iordănescu nu și-au creat ocazii mari.


15:38 La nivel tactic, va fi interesant cum se va descurca Pandurii fără Paul Anton, omul care dă echilibru la mijlocul terenului. Totuși, datele problemei nu se schimbă prea mult pentru Edi Iordănescu, care îi are pe Nistor și Pintilii, cu primul coborât pe poziția lui Anton. Locul lui Nistor în linia de trei din spatele lui Roman a fost luat de Răduț, un jucător la fel de tehnic, în timp ce flancurile sunt asigurate de Buleică și Nicoară, doi fotbaliști rapizi, aflați într-o formă bună. Shalaj, marcator în meciul cu Steaua, e doar pe bancă.


15:32 A început meciul din Oltenia.


15:13 Mai sunt aproximativ 20 de minute începe meciul de la Târgu Jiu, așa că ar fi bine să ne uităm peste echipele de start. Așadar, formulele alese de Edward Iordănescu și Dan Matei.

Pandurii: Stanca – Ungurușan, Cordoș, Vasiljevic, Momcilovic – Pintilii, Nistor – Buleică, Răduț, Nicoară, M. Roman
Rezerve: Gliwa, Șandru, Eric, Elton, Matulevicius, Shalaj, Grecu
Antrenor: Edward Iordănescu

Gaz Metan: Pleșca – Zaharia, Abrudan, Muth, Szilagyi – Velazquez, Elton, Tahar – Llullaku, D. Roman, C. Petre
Rezerve: Greab, Curtean, Buzean, Visa, Figliomeni, Târnovan, Roberto
Antrenor: Dan Matei


15:11 Bună ziua, numele meu este Cristian Voicu, iar în următoarele ore vom comenta împreună primele două meciuri ale zilei în Liga 1, Pandurii – Gaz Metan și CFR Cluj – Petrolul. Știu, astfel de meciuri pălesc în fața unor derby-uri precum Liverpool – Manchester sau Barcelona – Real Madrid, dar și fotbalul românesc poate oferi momente spectaculoase pe care nu am vrea să le pierdem.Pandurii și Gaz Metan se întâlnesc, de la ora 15:30 la Târgu Jiu, într-o partidă importantă pentru a doua parte a clasamentului.

După un început bun al părții secunde a sezonului, în care a obținut calificarea în finala Cupei Ligii, Pandurii a pierdut de manieră clară, 0-4 pe terenul Viitorului, rezultat care o aduce pe echipa lui Edward Iordănescu aproape de locurile retrogradabile. Cu 25 de puncte, gorjenii au doar trei peste Rapid, ocupanta locului 13, iar un rezultat negative pe teren propriu în fața medieșenilor ar însemna apropierea de zona periculoasă a clasamentului.

De cealaltă parte, Gaz Metan Mediaș are 21 de puncte, ocupă locul 14 și vine după un rezultat de egalitate la mijlocul săptămânii, 0-0 pe teren propriu cu CFR Cluj, într-un meci în care Tahar a ratat un penalty în minutul 61. De altfel, medieșenii nu au niciun succes în primele cinci etape ale returului, interval în care au acumulat doar trei puncte.

Edi Iordănescu nu se va putea baza pe unul dintre cei mai importanți oameni de la mijlocul terenului, Paul Anton fiind suspendat.

Echipele probabile

Pandurii (4-2-3-1): Gliwa – Ungurușan, Cordoș, Vasiljevic, Momcilovic – Pintilii, Nistor – Shalaj, Răduț, Nicoară – M. Roman

Antrenor: Edi Iordănescu

Gaz Metan (4-2-3-1): Pleșca – R. Zaharia, Abrudan, Muth, Szilagyi – Velazquez, Lexandro – Curtean, Tahar, C. Petre – D. Roman

Antrenor: Dan Matei

CFR CLUJ – PETROLUL, de la 18:00

De la ora 18:00, CFR Cluj continuă misiunea imposibilă de a se salva de la retrogradare, începută în momentul în care echipa antrenată de Eugen Trică a fost penalizată cu 24 de puncte.

Fără victorie de la startul returului și un singur gol marcat în primele 5 meciuri, clujenii întâlnesc pe teren propriu Petrolul Ploiești, singura echipă din Liga 1 neînvinsă în deplasare în această ediție de campionat. Petrolul, care a pierdut etapa trecută meciul cu CS U Craiova, 1-2 pe teren propriu, a ajuns la șase puncte de ASA Târgu Mureș, astfel că doar o victorie în Gruia i-ar menține pe elevii lui Mircea Rednic în lupta pentru locul secund.

Echipele probabile

CFR: Mincă – Jakolis, Ene, Larie, Camora – Muniru, Petrucci – Deac, Chanturia, Păun – Tade
Antrenor: Eugen Trică

Petrolul: Pecanha – Alcenat, Geraldo, Ipsa, Satli – Marinescu, Filip – Nepomuceno, Kronaveter, Teixeira – Astafei
Antrenor: Mircea Rednic

Știri despre
Pe aceeași temă
O cunoscută prezentatoare TV din România a divorțat! CANCAN.RO are primele declarații. „Da, este adevărat! Eu…”
O cunoscută prezentatoare TV din România a divorțat! CANCAN.RO are primele declarații. „Da, este adevărat! Eu…”
Un vânător de trofee, care omora animale pe cale de dispariţie, a fost împuşcat în cap
Un vânător de trofee, care omora animale pe cale de dispariţie, a fost împuşcat în cap
Paula Badosa, după înfrângerea în faţa Simonei Halep: „Nu sunt Rafa Nadal şi nici nu voi fi
Paula Badosa, după înfrângerea în faţa Simonei Halep: „Nu sunt Rafa Nadal şi nici nu voi fi"
Reacție incredibilă a lui Gigi Becali după primul gol al lui Dawa la FCSB: „A dat gol? E bun!”
Reacție incredibilă a lui Gigi Becali după primul gol al lui Dawa la FCSB: „A dat gol? E bun!”
Detaliul CUTREMURĂTOR care a dus-o pe Roxana în fălcile rechinului. Ți se face părul măciucă!
Detaliul CUTREMURĂTOR care a dus-o pe Roxana în fălcile rechinului. Ți se face părul măciucă!
Obiceiul care îți VA SCHIMBA viața pentru TOTDEAUNA! Imediat după ce tragi APA, nu uita să...
Obiceiul care îți VA SCHIMBA viața pentru TOTDEAUNA! Imediat după ce tragi APA, nu uita să...
Imagini INCENDIARE! S-au iubit pe plajă fără nicio JENĂ. Sângele a dat în clocot pe litoral
Imagini INCENDIARE! S-au iubit pe plajă fără nicio JENĂ. Sângele a dat în clocot pe litoral
NU mai pot avea PERMIS de conducere! Vestea momentului pentru milioane de șoferi din România
NU mai pot avea PERMIS de conducere! Vestea momentului pentru milioane de șoferi din România
Turiștii români rup tăcerea! Ce s-a întâmplat pe plaja din Egipt, după ce trupul Roxanei a fost găsit
Turiștii români rup tăcerea! Ce s-a întâmplat pe plaja din Egipt, după ce trupul Roxanei a fost găsit
Cele mai scunde vedete din România. Ce înălțime au Irina Rimes sau Andreea Esca
Cele mai scunde vedete din România. Ce înălțime au Irina Rimes sau Andreea Esca
Anunțul uluitor făcut de BMW. Germanii, exasperați de șoferii care conduc mașinile lor?
Anunțul uluitor făcut de BMW. Germanii, exasperați de șoferii care conduc mașinile lor?
MAE român salută semnarea Protocoalelor de aderare la NATO de către Finlanda şi Suedia
MAE român salută semnarea Protocoalelor de aderare la NATO de către Finlanda şi Suedia
BANCUL ZILEI: Un tip își spiona vecinul când făcea dragoste cu nevasta: “Îți fac cadou un binoclu”
BANCUL ZILEI: Un tip își spiona vecinul când făcea dragoste cu nevasta: “Îți fac cadou un binoclu”
Fotografia care a pus pe jar Poliţia din Timişoara. Glumele pe această temă curg în avalanşă pe internet
Fotografia care a pus pe jar Poliţia din Timişoara. Glumele pe această temă curg în avalanşă pe internet
S-a „iubit” cu Elvis și Marlon Brando, dar ceva a șocat-o. Din divă a devenit călugăriță!
S-a „iubit” cu Elvis și Marlon Brando, dar ceva a șocat-o. Din divă a devenit călugăriță!
Topul vedetelor care au arătat TOTUL prin chiloțeii mulați și transparenți! Imaginile vor face istorie!
Topul vedetelor care au arătat TOTUL prin chiloțeii mulați și transparenți! Imaginile vor face istorie!
Modelul Volvo care a uimit pe toată lumea. ”Pedal to the metal” pe Autobahn - VIDEO
Modelul Volvo care a uimit pe toată lumea. ”Pedal to the metal” pe Autobahn - VIDEO
FOTO. Ana Baniciu, imagini interzise cardiacilor în costum de baie!
FOTO. Ana Baniciu, imagini interzise cardiacilor în costum de baie!
FOTO. Vica, în costum de baie animal print! Cum arată la 47 de ani fosta balerină
FOTO. Vica, în costum de baie animal print! Cum arată la 47 de ani fosta balerină