CFR, atac fără precedent asupra arbitrului Ovidiu Hațegan: „Malpraxis în formă continuată! 19 operații reușite – pacientul mort”

Redactor:
Bogdan Savin
  • Publicat:
  • Actualizat:

Reprezentanții CFR Cluj au emis un comunicat în care-l distrug pe arbitrul Ovidiu Hațegan: „Malpraxis în formă continuată! 19 operații reușite – pacientul mort”.

CFR Cluj a trimis un memoriu către Comisia Centrală a Arbitrilor, însoțit de imagini relevante, din care rezultă clar „malpraxisul” voit și executat în formă continuată al „doctorului” Hațegan, se arată în postarea de pe pagina de facebook a echipei campioane.

CFR contestă mai ales maniera de arbitraj din derby-ul cu Universitatea Craiova, meci în care oltenii au câștigat cu 2-1. CFR a reclamat că Ovidiu Hațegan nu a dictat penalty în minutul 42 după un duel Alexandru Chipciu și Nicușor Bancu.

CFR, despre arbitrul Ovidiu Hațegan: „Malpraxis în formă continuată! 19 operații reușite – pacientul mort”

„În urma declarațiilor, comentariilor și interpretărilor apărute în spațiul public, referitoare la ultima prestație a arbitrului Ovidiu Hațegan din meciul CFR Cluj – Universitatea Craiova, clubul nostru se simte obligat să aducă în fața dirigenților fotbalului românesc și a opiniei publice, doritoare de adevăr, câteva elemente suplimentare care să completeze întregul tablou al evenimentelor.

RUGĂMINTE CĂTRE MEDIA: HAIDEȚI, SĂ ANALIZĂM ÎMPREUNĂ TOT CONTEXTUL!

Este poate firesc pentru oricare altă persoană care dorește să comenteze fazele incriminate de noi la această ultimă partidă, să judece strict ceea ce s-a putut vedea pe stadion sau din reluările TV și să considere exagerate luările noastre de poziție.

Ca persoane implicate zi de zi în viața clubului, cu siguranță că atenția noastră asupra detaliilor a fost și va fi cu totul alta decât a celor care privesc detașat și, dorim să credem, neutru, fiecare moment al meciului” începe comunicatul CFR despre arbitrul Ovidiu Hațegan.

„CIFRELE NU MINT! Hațegan: Nicio decizie pro-CFR în ultimul an și jumătate!”

Oficialii clujeni continuă în aceeași notă: „Privite izolat, cele două momente din ultimul meci, CFR Cluj – Universitatea Craiova, scor 1-2, în care considerăm că se impunea acordarea loviturii de la 11 m pentru echipa noastră (min. 42, la faultul lui Nicușor Bancu asupra lui Alexandru Chipciu; min. 51 – la faultul lui Stephane Acka asupra lui Gabriel Debeliuh), pot genera dezbateri.

Probabil că și noi am fi acceptat argumente pro-decizie, dacă acestea erau cazuri izolate în îndelungata relație profesională între echipa noastră și Ovidiu Hațegan.

Numai că evenimentele despre care discutăm se adaugă unui șir lung de decizii defavorabile pe care arbitrul numărul 1 din România le-a luat împotriva echipei CFR Cluj.

CIFRELE NU MINT! Hațegan: Nicio decizie pro-CFR în ultimul an și jumătate!

Pentru a îndepărta factorul emoțional, inerent în cazul nostru, ca suporteri și conducători ai echipei, să lăsăm cifrele seci să construiască întregul tablou. Urmează trei clipuri video cu faze clare, faze discutabile, precum și decizii în oglindă, toate luate de Ovidiu Hațegan împotriva CFR Cluj.

Ovidiu Hațegan a avut de interpretat 11 faze-cheie (penalty-uri, eliminări) clare în meciurile echipei noastre, în ultimul an și jumătate. De tot atâtea ori deciziile sale au fost îndreptate împotriva CFR și de fiecare dată au fost greșite. NICIODATĂ o decizie greșită nu a fost pro-CFR!

Ovidiu Hațegan a avut de interpretat 6 faze extrem de importante (penalty-uri, eliminări) discutabile în meciurile echipei noastre în ultimul an și jumătate. Și aici, deciziile sale au fost îndreptate împotriva CFR.

După niciunul dintre cele 8 meciuri în care a făcut greșeli majore evidente, Ovidiu Hațegan nu a fost reținut de la delegări.

În perioada menționată, CFR a fost arbitrată de alți peste 20 de „cavaleri ai fluierului”, pentru care am făcut analize similare. La niciunul dintre ei, procentul erorilor majore pro/contra CFR nu a depășit într-un sens sau altul 60%.”

„Ne dorim VAR! Dar la Hațegan nu era nevoie de VAR!”

„Clubul CFR Cluj este susținătorul puternic al introducerii sistemului VAR în Liga 1. El ar elimina multe dintre greșelile omenești ale colegilor domnului Hațegan.

Ale sale însă, îndreptate împotriva CFR-ului, ne e greu să credem. Pentru că, privind toate imaginile, puteți observa plasamentul EXCELENT al arbitrului la fiecare fază invocată. Problema lui în raport cu noi nu e VAR, ci „RAV”. De la ravagiul decizional la care s-a pretat!

Cu siguranță că toate aceste cifre, reci și nemiloase, vor fi avut darul să schimbe percepția generală și să definească un context complex și complet, în funcție de care să fie analizate deciziile domnului Ovidiu Hațegan din ultimul meci CFR Cluj – Universitatea Craiova.

Dar dacă, prin absurd, nici aceste elemente strict statistice nu au avut darul de a vă lămuri pe de-a întregul, vă supunem atenției situații comparabile din interiorul aceluiași meci.

„Bisturiul doctorului” are canturi diferite: la CFR „taie”, la adversari „pansează”!” e ironizat Hațegan.

„Pentru adversari mumă, pentru CFR ciumă!”

Deciziile lui Hațegan au dezavantajat clar CFR, susțin cei din Gruia: „Reaua voință a arbitrului Hațegan se dovedește limpede pe parcursul aceluiași meci, când deciziile sale sunt complet diferite, deși fazele sunt asemănătoare. Pentru adversari mumă, pentru CFR ciumă!

La meciul Universitatea Craiova – CFR Cluj (0-0) din finalul sezonului regular, disputat pe 14 aprilie, Hațegan nu acordă penalty clar la tragerea evidentă în careu a lui Bogdan Vătăjelu asupra lui Mário Camora.

Deși, în prima repriză, același Hațegan văzuse fault în atac la ținerea lui Chipciu în duel cu Bancu.

În același meci, Hațegan acordă cartonaș galben când Juan Cámara se împiedică de piciorul lui Mihai Bordeianu, dar nu și când Dan Nistor îl faultează din spate pe Chipciu, fără nicio intenție de a juca mingea.

Deși comite greșeli flagrante, peste numai 10 zile, Hațegan e delegat din nou la CFR Cluj – Universitatea Craiova (1-2). Și „operează” din nou împotriva echipei noastre!
Î

n minutul 42, el consideră că Bancu nu-l faultează pe Chipciu și nu dictează penalty-ul. În minutul 84 însă, la o fază similară, în care Cristian Manea îl atinge discret pe George Cîmpanu, Hațegan fluieră imediat fault.

De fiecare dată, plasamentul său este excelent. Priviți imaginile de mai jos și minunați-vă! Acesta este tabloul complet al relației profesionale dintre clubul nostru și arbitrul Hațegan pe parcursul unei perioade lungi de timp.

Pe de o parte, constatăm că în toate cazurile clare, indubitabile, identificate de toți analiștii TV sau comentatorii de fotbal, deciziile luate de Ovidiu Hațegan au fost greșite, dezavantajând net echipa noastră.

Pe de altă parte, în cazurile discutabile, la limită, posibil interpretabile (cum pot fi socotite și cele din meciul CFR Cluj – Universitatea Craiova), denumite și încadrate astfel de specialiștii media, deciziile lui Ovidiu Hațegan au fost îndreptate, în totalitate, împotriva echipei noastre”.

„Greșelile lui Hațegan nu au nicio legătură cu adversarii noștri”

Cer ca Ovidiu Hațegan să nu mai arbitreze meciurile CFR-ului! „Clubul nostru ține să precizeze cu tărie, că toate aceste fapte nu au nicio legătură cu partenerii noștri de competiție sportivă, cu cluburile cu care noi încercăm să ne luptăm pentru a câștiga pozițiile care să ne dea dreptul de a juca într-o competiție internațională. Experiența noastră ne-a demonstrat că jucând corect în întrecerea internă vom putea fi competitivi și în întrecerile continentale, acolo unde am reprezentat România cu demnitate și am adus țării multe puncte de coeficient UEFA.

NU Craiova, NU FCSB, NU Sepsi, NU Botoșani, NU Clinceni sau oricare alt partener de întrecere din sezonul regular; NU AU NICIO LEGĂTURĂ cu deciziile pe care Ovidiu Hațegan a considerat de cuviință să le ia la jocurile în care ne-a arbitrat.

NU! Tot ce a făcut domnia sa își are resorturile în interiorul său emoțional, pe care nu avem noi competența să-l analizăm.
Doar că, pentru un om a cărui singură misiune este să împartă dreptatea pe teren, emoționalul nu trebuie, pentru niciun motiv, să omoare raționalul. Mai ales că acel om este considerat numărul 1 în această meserie în România!

DIN FERICIRE, toți ceilalți arbitri din Liga 1, purtători sau nu ai ecusonului FIFA, nu au nici pe departe cifrele pe care le-a înregistrat liderul lor, chiar dacă de erori nu e scutit nimeni. Aceasta este speranța noastră, ca ierarhia sportivă în Liga 1 să nu fie alterată în final!

DIN PĂCATE, cifrele statistice enumerate și montajul video prezentat arată, inimaginabil, că, sub scutul puternic al poziției câștigate, Ovidiu Hațegan a procedat discreționar și nedrept împotriva echipei aflate, de trei ani, pe aceeași poziție cu a dumnealui în întrecerea noastră internă!

După atâtea dovezi prezentate, nimic nu ne mai poate convinge că, dacă va mai fi delegat la vreun meci al echipei noastre, nu va proceda și în continuare la fel!

Acesta este motivul pentru care clubul CFR Cluj a trimis un memoriu complet către Comisia Centrală a Arbitrilor, însoțit de toate aceste imagini relevante, din care rezultă cu claritate „malpraxisul” voit și executat în formă continuată al „doctorului” Hațegan, îndreptat împotriva clubului nostru, solicitând astfel să nu mai fie delegat la meciurile echipei CFR Cluj, evitând astfel orice fel de suspiciune.

La ce să ne mai așteptăm, domnule doctor???” se încheie comunicatul celor de la CFR Cluj.

Pe aceeași temă
Imagini rare cu Oana Cuzino în costum de baie. Arată impecabil la aproape 50 de ani
Imagini rare cu Oana Cuzino în costum de baie. Arată impecabil la aproape 50 de ani
Strugurel, primul român condamnat pentru zădărnicirea combaterii bolilor, ajunge la închisoare
Strugurel, primul român condamnat pentru zădărnicirea combaterii bolilor, ajunge la închisoare
Jigniri la adresa sportivei Ana Maria Popescu din partea unui consilier PNL:
Jigniri la adresa sportivei Ana Maria Popescu din partea unui consilier PNL: "Nu merita să poarte medalia la gât, ci să şi-o bage în fund"
GALERIE FOTO Andrei Cordea are o iubită superbă. Cât de bine arată partenera noului star de la FCSB
GALERIE FOTO Andrei Cordea are o iubită superbă. Cât de bine arată partenera noului star de la FCSB
Cele opt persoane decedate duminică pe DN2 ar fi trăit cu această soluție simplă și ieftină. De ce refuză autoritățile să ia măsuri
Cele opt persoane decedate duminică pe DN2 ar fi trăit cu această soluție simplă și ieftină. De ce refuză autoritățile să ia măsuri
Dovada clară că Laurenţiu Reghecampf a divorţat. S-a dat de gol imediat după vacanţa din Grecia, cu amanta
Dovada clară că Laurenţiu Reghecampf a divorţat. S-a dat de gol imediat după vacanţa din Grecia, cu amanta
BREAKING NEWS, revin restricţiile. Iohannis, anunţ de ULTIMĂ ORĂ despre valul 4
BREAKING NEWS, revin restricţiile. Iohannis, anunţ de ULTIMĂ ORĂ despre valul 4
Un copil de un an din Bihor a murit după ce s-a înecat cu o bomboană. Familia a luat la bătaie echipajul SMURD
Un copil de un an din Bihor a murit după ce s-a înecat cu o bomboană. Familia a luat la bătaie echipajul SMURD
Scandalos ce a putut să facă Dincă în sala de judecată de față cu familiile Alexandrei și Luizei
Scandalos ce a putut să facă Dincă în sala de judecată de față cu familiile Alexandrei și Luizei
A vrut să-și ia bagajele din mașină, dar toată lumea i-a văzut fundul. Cum a fost surprins un model
A vrut să-și ia bagajele din mașină, dar toată lumea i-a văzut fundul. Cum a fost surprins un model
FOTO: Descoperire neașteptată făcută la metrou. Tu ai fi observat-o singur?
FOTO: Descoperire neașteptată făcută la metrou. Tu ai fi observat-o singur?
Costumul de baie i-a jucat feste Madalinei Ghenea! Bikinii cu doua numere mai mici au lasat TOT la vedere
Costumul de baie i-a jucat feste Madalinei Ghenea! Bikinii cu doua numere mai mici au lasat TOT la vedere
Veste BOMBĂ pentru Simona Halep! Ce s-a întâmplat la hotelul ei de pe litoral chiar în acest weekend
Veste BOMBĂ pentru Simona Halep! Ce s-a întâmplat la hotelul ei de pe litoral chiar în acest weekend
Klaus Iohannis, ANUNȚ CUMPLIT pentru toată România: Trebuie să ne pregătim
Klaus Iohannis, ANUNȚ CUMPLIT pentru toată România: Trebuie să ne pregătim
Topul liceelor din Bucureşti după ultima medie de admitere
Topul liceelor din Bucureşti după ultima medie de admitere
Canicula ucide. Semne că suferi de epuizare termică ce pot duce la AVC
Canicula ucide. Semne că suferi de epuizare termică ce pot duce la AVC
Oamenii care au fost răpiți de EXTRATEREȘTRI. Descoperire ULUITOARE făcută de un cercetător rus
Oamenii care au fost răpiți de EXTRATEREȘTRI. Descoperire ULUITOARE făcută de un cercetător rus
Lidl va aduce un aparat care este „la modă” în această perioadă
Lidl va aduce un aparat care este „la modă” în această perioadă
Valul patru pune pe pauză relaxările. Ce se întâmplă de la 1 august? Anunţul dat de Florin Cîţu
Valul patru pune pe pauză relaxările. Ce se întâmplă de la 1 august? Anunţul dat de Florin Cîţu
BANCUL ZILEI – Traian Băsescu livrează 1 milion de prezervative românești americanilor
BANCUL ZILEI – Traian Băsescu livrează 1 milion de prezervative românești americanilor
Eduard Novak, postare emoţionantă după ce Ana Maria Popescu l-a lăsat cu mâna întinsă: Cum a explicat scandalul
Eduard Novak, postare emoţionantă după ce Ana Maria Popescu l-a lăsat cu mâna întinsă: Cum a explicat scandalul
Avertisment: Multinaţionala din România care a dat afară 1.000 de persoane
Avertisment: Multinaţionala din România care a dat afară 1.000 de persoane
Adevărul trist din spatele depozitelor din emisiunea „Storage Wars”
Adevărul trist din spatele depozitelor din emisiunea „Storage Wars”
Scandal de proporții la botezul nepotului lui Florin Salam! S-a lăsat cu bătaie. De la ce a pornit totul
Scandal de proporții la botezul nepotului lui Florin Salam! S-a lăsat cu bătaie. De la ce a pornit totul
ȘOCANT! Cum făceau amor femeile în URSS 😱😱😱
ȘOCANT! Cum făceau amor femeile în URSS 😱😱😱
Cum să-ți vinzi mașina veche în doi timpi și trei mișcări. 5 puncte-cheie la care trebuie să fii atent
Cum să-ți vinzi mașina veche în doi timpi și trei mișcări. 5 puncte-cheie la care trebuie să fii atent
FOTO. Anna Lesko, goală pușcă, i-a provocat pe fani cu o ipostază incendiară!
FOTO. Anna Lesko, goală pușcă, i-a provocat pe fani cu o ipostază incendiară!
FOTO. Andreea Raicu, în costum de baie. Cum arată la 43 de ani
FOTO. Andreea Raicu, în costum de baie. Cum arată la 43 de ani