CFR a bifat un transfer după ce a ajuns pe locul 1! A adus din Liga a III-a rival pentru Kapetanos

19 mar 2012 7420 afişări Liga 1
CFR a bifat un transfer după ce a ajuns pe locul 1! A adus din Liga a III-a rival pentru Kapetanos CFR a bifat un transfer după ce a ajuns pe locul 1! A adus din Liga a III-a rival pentru Kapetanos

Cedarea lui Weldon nu a părut să afecteze CFR-ul în acest retur. După pauza de iarnă, elevii lui Costa au reuşit să obţină 7 puncte din cele trei partide jucate şi au trecut pe primul loc. Cu toate acestea, şefii din Gruia par decişi să mai întărească echipa şi au mai perfectat azi un transfer.

Aceştia l-au achiziţionat definitiv pe Tudor Mândruşcă, fotbalist ce a făcut pregătirea cu CFR-ul şi l-a impresionat pe antrenorul Jorge Costa. Vârful de 22 de ani aparţinea clubului Sănătatea Cluj, pentru care nu a evoluat însă decât în sezonul trecut, împrumutat fiind apoi la Unirea Floreşti, pentru care a jucat în turul campionatului, în al treilea eşalon.

A fost remarcat de Dorinel Munteanu

Pe când avea 16 ani, tânărul atacant a fost remarcat de Dorinel Munteanu, care l-a luat cu el la Vaslui, considerându-l unul din cei mai promiţători fotbalişti ai generaţiei lui. Cu toate acestea, fotbalistul format de şcoala de fotbal "Zoltan Ivansuc" nu a rezistat acolo decât un an, după care a ajuns la Sănătatea.

Profil asemănător cu al lui Kapetanos

Omul momentului la CFR este acum Pantelis Kapetanos, care a reuşit să marcheze 6 goluri în ultimele 8 meciuri jucate pentru echipa clujeană. Jocul bun al grecului pare să îi fi încurajat pe ceferişti să aducă un jucător asemănător. Solid fizic şi cu o înălţime de 1,90, Mândruşcă e de la distanţă copia fidelă a fostului atacant al Stelei.

Au mai transferat un vârf promiţător

În această iarnă, CFR-ul a mai transferat un atacant din ligile inferioare, Bogdan Faur de la Unirea Dej. Jucătorul de 17 ani e şi el unul din promisiunile generaţiei sale, marcând în tur 11 goluri pentru echipa din Liga a III-a.

"Nu va ajunge mai sus de Liga a III-a"

Spre deosebire de Dorinel Munteanu, patronul Sănătăţii Cluj, Ioan Ghişa, nu are o părere bună despre atacantul cedat la CFR. Ghişa consideră că fotbalistul nu va reuşi să depăşească pragul Ligii III.

"L-am cedat gratis, ne vom aşeza la negocieri cu CFR-ul numai dacă Mândruşcă va ajunge în Liga I, dar acum e 100% jucătorul lor. Personal, nu cred că va ajunge să joace acolo. Îi urez succes, mi-aş dori să reuşească, dar nu îl văd să joace mai sus de Liga a III-a. La noi nu se potrivea cerinţelor nici ca fotbalist, dar nici ca şi caracter", spune patronul de la Sănătatea.

Articol scris de Mihai CINPOERU

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.