Ceahlăul se distruge din interior. Dinamo stă la pândă şi vrea să repete episodul Andrei Marc

4 iun 2015 5614 afişări Liga 1
Ceahlăul se distruge din interior. Dinamo stă la pândă şi vrea să repete episodul Andrei Marc

Ceahlăul a retrogradat în liga a 2-a la capătul celui mai slab sezon din istorie pe prima scenă a fotbalului românesc. Conducătorii pregătesc actele pentru intrarea în insolvenţă în vreme ce majoritatea jucătorilor şi-au depus memoriile pentru a deveni liberi de contract invocând pe bună dreptate restanţe financiare neonorate.

Dinamo alt club aflat în insolvenţă care datorită statutului nu poate transfera decât jucători liberi de contract se orientează spre Pietricica şi după modelul Andrei Marc din iarnă ar pune mâna gratis şi pe nemţenii Vlad Achim, Cătălin Ştefănescu, Doru Popadiuc, Sorin Tăbăcariu şi Sebastian Chitoşcă jucători tineri şi de perspectivă, unii dintre ei internaţionali de tineret. Între aceştia, diferită este situaţia lui Vlad Achim, singurul jucător al Ceahlăului convocat de Iordănescu la naţionala României, cel căruia îi expiră la finalul acestei luni şi poate semna cu orice club.

Iată pentru curioşi şi cotele actuale ale jucătorilor nemţeni potrivit site-ului Transfermarkt pentru a ne putea face o părere despre jaful şi incompetenţa crasă de la clubul nemţean, care este pe cale să piardă gratis fără nicio compensaţie jucători în care s-au investit timp şi bani pentru formarea lor ca titulari în liga 1.

Vlad Achim                 26 ani        - 440 000 Euro

Cătălin Ştefănescu     20 ani        - 440 000 Euro

Doru Popadiuc           20 ani         - 528 000 Euro

Sebastian Chitoşcă    22 ani         - 396 000 Euro

Sorin Tăbăcariu         20 ani         - 176 000 Euro

Reamintim că în iarnă Ceahlăul l-a pierdut în aceeaşi situaţie pe Andrei Marc a a cărui cotă de piaţă era la acea vreme de 750 000 Euro.

Despre soarta celorlalţi componenţi ai lotului nemţean informaţiile sunt mai puţine, cert este faptul că străinii cu siguranţă nu vor mai face parte din toamnă din lotul pentru liga a 2-a, asta dacă nemţenii vor mai găsi resursele financiare pentru a se înscrie în liga secundă şi dacă planul de reorganizare pe care îl va propune acţionarul majoritar Angelo Massone va fi aprobat.

Articol scris de Dan Eşanu

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.