Ceahlăul – Rapid 0-1. Golul superb al lui Edu Oriol aduce echipa lui Bergodi la un punct de salvare. Ceahlăul a retrogradat matematic

Ceahlăul - Rapid 0-1. Golul superb al lui Edu Oriol aduce echipa lui Bergodi la un punct de salvare. Ceahlăul a retrogradat matematic
  • Publicat:
  • Actualizat:

Ceahlăul – Rapid 0-1 (Edu Oriol 55)

  • Ceahlăul: Calancea – Markovic, Buden, Wellyson, Rafael Kneif – Tăbăcariu, Achim – Gheorghiu (Margină 63), Sialmas, Ștefănescu – Rodrigues
     
  • Rapid: Buchta – Săpunaru, Cmovs, Sapina, Joan Oriol – Gecov, Garai – Meulens, Kikas (Rui Miguel 68), Edu Oriol – Benson (Cerlincă 14, Daniel Niculae 46)


22:26 Final de meci la Piatra Neamț. Rapid obține trei puncte uriașe în lupta pentru evitarea retrogradării, grație golului înscris de Edu Oriol în minutul 55. În urma victoriei, echipa antrenată de Cristiano Bergodi ajunge la 33 de puncte, pe locul 13, și mai are de recuperat un singur punct față de Gaz Metan Mediaș, locul 12.

De partea cealaltă, cu 24 de puncte în 31 de etape, Ceahlăul este retrogradată matematic.


22:23 Trei minute, atât trebuie să mai reziste rapidiștii pentru a pleca cu toate punctele. De asemenea, trei minute mai stau între Ceahlăul și retrogradarea matematică.


22:15 Poate fi ratarea campionatului! După o fază la care defensiva gazdelor a fost din nou depășită, Edu Oriol a șutat, Calancea a respins, mingea a ajuns la Meulens, dar fostul jucător de la Dordrecht a trimis mult peste poarta goală, din doar șapte metri. Mai rar o asemenea ocazie irosită.


22:06 E minutul 75. Rapid controlează partida, fanii din tribune îl înjură de mama focului pe Massone, în română și italiană, Rui Miguel a intrat în locul accidentatului Kikas. Cam aceastea ar fi lucrurile notabile.


21:56 Pe fondul unui joc modest al gazdelor, asistăm la una dintre cele mai bune reprize ale Rapidului în acest campionat. Giuleștenii mai ratează o ocazie, prin Joan Oriol, care trage din colțul careului de 16 metri, dar Calancea respinge.

Schimbare la Ceahlăul: iese Gheorghiu, intră Margină.


21:51 Cu câteva zeci de secunde înaintea golului marcat de Oriol, Rapid a cerut penalty pentru un henț la Buden. Reluările arată că minge trimisă de Daniel Niculae l-a lovit în mână pe fundașul Ceahlăului, dar, din punctul meu de vedere, distanța este una prea mică, iar George Găman a luat decizia corectă.


21:48 GOOOOOOOOOOOOOL RAPID (EDU ORIOL 55). Giuleștenii deschid scorul, după o execuție splendidă a lui Edu Oriol. Fostul component al echipei secunde a Barcelonei a șutat de la 20 de metri, plasat, cu piciorul drept, la vinclu, și l-a lăsat spectator pe Calancea. Unul dintre cele mai frumoase goluri ale acestui sezon și, mai important pentru Bergodi și elevii săi, un gol care se poate dovedi decisiv.


21:43 E un adevărat asalt al rapidiștilor la poarta lui Calancea. E rândul lui Meulens să rateze o șansă bună. Șutul olandezului a fost respins greu de goalkeeper-ul nemțean.


21:40 Ocazie mare pentru oaspeți! Fundașii Ceahlăului resping greșit un corner executat de Edu Oriol, mingea ajunge la Kikas, dar șutul mijlocașului e deviat de un apărător advers și trece puțin pe lângă poartă.


21:38 E vestea pe care o așteptau toți rapidiștii. Intră Daniel Niculae și iese Cerlincă, cel care a petrecut doar 31 de minute pe teren. Imediat după pauză, Garai trage sănătos, dar Calancea respinge. Rapidul începe bine.


21:23 Dacă primele 45 de minute nu au adus absolut nimic, în pauză, pe marginea acestui meci nu putea vorbi decât un om care nu spune niciodată nimic, Bogdan Mara.


21:20 E pauză în Moldova, după o repriză în care nu s-a întâmplat absolut nimic. Massone se gândește probabil unde va poposi anul viitor, când Ceahlăul va fi în Liga 2 și nu va mai primi niște bani din drepturile de televizare.


21:09 Pentru că suntem indulgenți, trecem lovitura de cap a lui Cerlincă la capitolul ocazii, chiar dacă mingea a trecut la metri buni de poarta apărată de moldoveanul Calancea. Mai important, poate, e faptul că Daniel Niculae a fost trimis la încălzire. Probabil Bergodi vrea să afle dacă cel mai bun atacant din lot poate juca în repriza secundă.


21:01 Ieșirea lui Benson îl pune într-o încurcătură vizibilă pe Bergodi. Mai întâi Cerlincă a fost trimis în centrul liniei de atac, dar după 10 minute în care fotbalistul adus de la Suceava a atins rar mingea, a venit rândul lui Meulens să treacă pe acea poziție. Cerlincă joacă în dreapta.


20:57 Începe să mi se facă milă de oamenii care au avut curajul de a plăti 40 de lei pentru a vedea acest meci. 25 de minute slabe, fără ritm, în care cele două echipe nu au strălucit.


20:47 Accidentat la faza în care a scăpat singur cu portarul, Benson nu mai poate continua meciul, iar situația devine critică pentru Rapid. Intră Cerlincă, mijlocaș de bandă la bază, care va juca pentru restul meciului pe poziția de vârf. Cât ghinion are Bergodi!


20:43 Am obosit de câte ori am spus că Benson e un atacant slab. O dovedește din nou, de două ori chiar în primele 10 minute. Mai întâi reia ca un amator o centrare perfectă a lui Meulens, din partea dreaptă, apoi scapă singur cu Calancea, dar driblingul e prea lung și nu mai poate șuta la poartă. Se accidentează neatins de nimeni. Să vedem dacă mai poate continua.


20:34 A început partida. George Găman, cel care a condus finala campionatului dintre Steaua și ASA, e arbitrul de centru.


20:29 Nu, nu este un meci amical, este o partidă care, în cazul unei înfrângeri, ar duce Ceahlăul matematic în Liga 2. Cam 100 de spectatori, dar există și o explicație: prețul unui bilet a fost 40 de lei.


20:17 Avem prima echipă retrogradată matematic în acest sezon de Liga 1. Este vorba despre Oțelul Galați, campioana României în 2011, care din această vară va lua drumul ligii secunde.


20:09 Un detaliu care nu face cinste fotbalului românesc. Dintre cei 22 de fotbaliști care vor păși pe teren peste 20 de minute, doar cinci sunt români: Tăbăcariu, Achim, Gheorghiu și Ștefănescu de la Ceahlăul și căpitanul Rapidului, Cristi Săpunaru. De asemenea, pe băncile de rezerve doi antrenori străini, sârbul Radinovic și italianul Bergodi, iar la conducerea cluburilor alți străini, Massone și moldoveanul Valerii Moraru.

De asemenea, Massone se vede astăzi cu echipa pe care, susținea el sus și tare, ar fi vrut să o finanțeze.


20:06 Nu e niciodată rău dacă amintim cine e Benson și cu ce se ocupă el. E vârful de astăzi al Rapidului, omul în care Bergodi își pune speranțele ofensive. Are 708 minute jucate în acest retur de Liga 1, n-a marcat niciodată și e unul dintre cei mai ineficienți fotbaliști din istoria recentă a giuleștenilor, dar și una dintre cauzele pentru care echipa se află atât de jos în clasament. Poate Răduță, dacă-l mai țineți minte, să fi avut o evoluție atât de slabă în atacul Rapidului.


20:04 Sigur, am renunțat de mult să ne bazăm pe casele de pariuri, dar e bine să scriem câte ceva și despre cotele acestei partide. Rapid e văzută ca mare favorită, dar de câte ori nu s-au înșelat bookmakerii?


20:00 Pe cât de important este meciul, pe atât de mari sunt problemele cu care se confruntă Cristiano Bergodi. Dacă în apărare și în centrul liniei de mijloc lucrurile sunt în regulă, atacul va fi și în această seară marea problemă a giuleștenilor. Fără Pancu și Daniel Niculae, italianul de 50 de ani se va bata pe Kikas și Benson, doi fotbaliști despre care ne-am săturat să vă tot spunem că nu sunt la nivelul celor pe care trebuie să-i înlocuiască.

Cine știe, poate ne vor contrazice în această seară, dar șansele sunt mici.


19:52 Așa arată clasamentul în zona în care se află cele două echipe. E o luptă pe viață și pe moarte, o bătălie în care orice punct se poate dovedi decisiv la sfârșitul campionatului.


19:49 Bună seara! Sunt Cristian Voicu, iar alături de mine puteți comenta ultimul meci al etapei a 31-a din Liga 1, cel dintre Ceahlăul și Rapid, care va începe la ora 20:30. E o partidă cu o miză mai mult decât importantă pentru ambele echipe. Dacă nemțenii mai au doar șanse teoretice, Rapid e obligată să învingî pentru a mai putea spera la salvarea de la retrogradare. E meciul de care poate depinde viitorul echipei din Grant.


Rapid are luni, de la ora 20:30, la Piatra Neamț, un meci de totul sau nimic cu Ceahlăul. Giuleștenii, aflați pe loc retrogradabil, la 4 puncte distanță de salvatoarea poziție 12 (ocupată acum de Gaz Metan), au nevoie disperată de victorie pentru a se păstra în lupta pentru rămânerea în prima ligă. Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, întâmpină însă mari probleme de lot înaintea partidei cu echipa antrenată de Vanja Radinovic.

Înaintea unui meci de care depind în mare măsură șansele de a supraviețui în Liga 1 și sezonul viitor, tehnicianul Italian nu se va putea baza pe Pancu, accidentat în minutul 30 al meciului din etapa 30 cu CSMS Iași, Joao Coimbra, Mădălin Martin și Aritz Borda, iar Daniel Niculae, lovit la încălzire înaintea partidei cu ieșenii, e în continuare incert, deși a făcut deplasarea cu echipa în Moldova.

Totuși, antrenorul de 50 de ani a primit și o veste bună în această săptămână: îl va avea la dispoziție pe Rui Miguel, mijlocașul portughez care nu a mai evoluat pentru Rapid de la începutul lunii februarie, când giuleștenii remizau pe teren propriu, 0-0 cu Viitorul.

Echipa probabilă a Rapidului pentru meciul cu Ceahlăul:

  • Buchta – Săpunaru, Sapina, Cmovs, Josl – Gecov, Garai, Ricardo Alves – Meulens, D. Niculae, E. Oriol


De partea cealaltă, Ceahlăul a strâns doar 24 de puncte și este ca și retrogradată din Liga 1. Moldovenii sunt la 11 puncte de locul 12, iar în această săptămână Angelo Massone și Vanja Radinovic au trimis cinci jucători la echipa a doua: Sebastian Chitoșca, Alexandru Ichim, Alexandru Aldea, Marius Rusu și Wellyson de Oliveira, acuzați de prestația slabă din ultimele meciuri și de gradul scăzut de implicare la antrenamente.

Echipa probabilă a Ceahlăului pentru meciul cu Rapid:

  • Jovic – Markovic, Gorea, Buden, Knief – Tăbăcariu, V. Achim – Sialmas, Ștefănescu, Stana – Francisco Torres


În tur, pe Giulești, cu Marian Rada și Florin Marin pe cele două bănci tehnice, meciul s-a terminat la egalitate, scor 1-1, după golurile marcate de Martin în minutul 22 și Ștefănescu în minutul 90.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea de abţinere
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea de abţinere
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Soţia lui Ciprian Marica a avut cea mai provocatoare apariţie! Imaginile incendiare cu partenera de viaţă a milionarului român
Soţia lui Ciprian Marica a avut cea mai provocatoare apariţie! Imaginile incendiare cu partenera de viaţă a milionarului român
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
România demolează Austria. Anunțul a venit chiar azi, 19 aprilie: Greu, dar am obținut
România demolează Austria. Anunțul a venit chiar azi, 19 aprilie: Greu, dar am obținut
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen