„Căruța” Astrei rămâne pe primul loc. Liderul a scos un punct din Gruia, după un meci pe care CFR l-a dominat. CFR Cluj – Astra 1-1

  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Jakolis a deschis scorul pentru CFR, dar Alibec a egalat după un corner.
  • Astra trece peste Viitorul în clasament și rămâne lider, în urma egalului de la Cluj.

„Nu mai e acea simbioză în vestiar. Nu mai tragem toți la aceeași căruță”, a fost afirmația surprinzătoare a lui Șumudică, înainte ca liderul să ajungă la Cluj, pentru meciul cu CFR. Cu probleme de lot și învinși etapa trecută, acasă, de Pandurii, „astralii” au simțit că li se răstoarnă „căruța” în Gruia, încă din minutul 5. Atunci Belek a plecat în flanc, la limita offside-ului, i-a trimis în centru lui Jakolis, care a preluat și a înscris cu calm pe sub Silviu Lung. Era începutul visat pentru CFR, echipa care nu pierduse niciun punct în Gruia, în acest campionat. La acest scor, Astra căzuse deja pe locul doi, iar orgoliul oamenilor lui Șumudică a ieșit la iveală imediat. Lovit a tras puternic, dar mingea a ocolit de puțin transversala, dar a fost doar un „foc de paie”, Jakolis având șansa să facă 2-0, dar șutul său din vole a fost respins de Lung jr. (15). Enache (16), Cristian Lopez, din foarfecă (27) și-au încercat și ei norocul, dar nu l-au găsit și la pauză s-a intrat cu 1-0.

Alibec, gol norocos

„Căruța” Astrei avea să se redreseze în repriza secundă. Giurgiuvenii au presat din start, iar golul a venit după o fază fixă. Un corner, mingea a ajuns la Alibec, care a șutat de la 15 metri, iar mingea deviată de Petrucci a intrat în poartă (51). Astra urca din nou pe primul loc și reintra într-un joc dominat până atunci de clujeni. Apărarea CFR-ului avea să tremure încă o dată, când Florea a fost găsit de Stan în care, dar acesta nu a putut impinge mingea în poartă (68). O șansă uriașă au ratat și clujenii, prin Cristian Lopez, a cărui reluare cu capul a fost scoasă miraculous de Silviu Lung, după centrarea ideală a lui Nouvier (70). După intrarea francezului CFR a prins din nou putere în atac și s-a instalat în terenul Astrei. Oros a fost aproape de autogol (77), iar Goian i-a încercat atenția lui Silviu Lung (79). CFR a încheiat meciul în tentativa disperată de a marca, dar Astra a reușit să devină prima echipă care pleacă cu un punct din Gruia, în acest sezon, iar „căruța” de care vorbea Șumudică rămâne prima în Liga I.


CFR Cluj – Astra Giurgiu 1-1 (Jakolis 5 / Alibec 51)
 

  • CFR Cluj: T. Marc – Tiago Lopes, Larie, L. Goian,   Camora –   Gomelt, Petrucci –   Jakolis (Vitor Bruno 76), Cristian Lopez, Păun (Nouvier 61) –   Beleck (Voiculeț 70)
    Rezerve: Mincă, Dani Coelho, Tînc, Filipe Guterres
  • Astra:   S. Lung Jr – Queiros, Găman,   Oros, Al. Stan –   Lovin, Dandea –   Enache (Al. Ioniță 88),   Boldrin, D. Florea (Gouriye 76) –   Alibec (I. Roșu 90+3)
    Rezerve: Gavrilaș, R. Alves, Moise, Nicorescu

22:54 Final de meci! CFR și Astra termină la egalitate, scor 1-1, un meci bun, care a început în forță, prin reușita lui Jakolis din minutul 5. Giurgiuvenii au egalat în startul reprizei secunde, prin Alibec, care a înscris în minutul 51. În urma egalului, Astra rămâne pe primul loc, cu 21 de puncte, unul mai mult decât Viitorul, iar CFR adună al 13-lea punct și ocupă locul al șaptelea.


22:44 Cinci minute până la final. Astra e, evident, mulțumită cu un punct, iar CFR nu mai are prospețimea fizică din prima repriză.


22:30 Ocazie mare pentru CFR! Reveniți la jocul din prima repriză, clujenii construiesc o fază frumoasă. Nouvier centrează în careu, Cristian Lopez reia, dar Silviu Lung Jr. are un reflex senzațional. Mai sunt 20 de minute din meci.


22:26 CFR s-a prăbușit inexplicabil. Din echipa care domina clar prima parte, formația lui Dican e acum doar o umbră. Cum ar spune Ilie Dumitrescu, clujenii subt subordonați în propriul teren. Florea tocmai a ratat o ocazie mare, după o centrare bună a lui Stan. Elevii lui Șumudică domină de minute bune și par pregătiți să dea și a doua lovitură.


22:11 GOOOOOOOOOL ASTRA! Reușita oaspeților nu putea veni decât de la un singur om, Denis Alibec, cel care în această seară a avut o prestație senzațională. După 50 de minute în care a îcercat, a șutat din toate pozițiile, a fost semnalizat în ofsaid și s-a certat cu colegii, atacantul giurgiuvean își arată clasa și arată că rămâne într-o formă foarte bună. A egalat cu un șut cu dreptul, din 14 metri, deviat de un fundaș clujean, dovedind că, la nevoie, poate fi liderul din teren al echipei. Alta ar fi fost cariera lui dacă ar fi avut aceeași atitudine și pe vremea când îmbrăca tricoul Interului, ca în poza de mai jos.


22:05 A început repriza a doua. Șumudică încearcă un mic act de vitejie: Dandea nu mai joacă pe linia de fund, ci la mijloc, lângă Lovin. Să vedem cum se va schimba jocul oaspeților.


21:48 Pauză! O primă repriză dureroasă, cu siguranță, pentru Marius Șumudică. Toate minusurile echipei giurgiuvene s-au văzut din plin, cu toate că nici clujenii nu au jucat un fotbal mirobolant. Astra e inexistentă în atac în lipsa lui Budescu, asta e clar. Alibec se zbate de unul singur, dar forma slabă a lui Enache șijocul modest al lui Florea îl fac să arate a fotbalist într-o linie de atac fără viață. Tragedia vine pentru antrenorul giurgiuvean atunci când va vrea să se uite pe bancă și să introducă pe cineva nou. Gouriye și doi foști puști promițători, Alex Ioniță II și Iulian Roșu, sunt soluțiile.


21:36 CFR, echipa mai bună! Primele 35 de minute au scos în evidență superioritatea evidentă a clujenilor, dar și gaura în care începe să intre Astra. Beleck și Cristian Lopez au ratat două situații bune ale gazdelor, în timp ce speranțele lui Marius Șumudică se leagă de execuțiile lui Denis Alibec. Fără Budescu, fără alți jucători de bază, cu fotbaliști neplătiți și probleme financiare din ce în ce mai mari, Astra se transformă, încet dar sigur, din candidată la titlu în candidată la insolvență.


21:17 Răspunsul Astrei vine la fix 10 minute de la golul lui Jakolis. Alibec protejează superb în fața lui Petrucci, apoi șutează de la 25 de metri, peste poartă. Giurgiuvenii au ieșit la joc, după un început în defensivă.


21:08 GOOOOOOL CFR CLUJ! Nu trec decât șase minute de la primul fluier al lui Alexandru Tudor, iar clujenii deschid scorul. Beleck stă foarte bine la ofsaid, rămâne pe Linie cu Oros, scapă spre poartă și alege să-i paseze lui Jakolis, aflat în poziție mai bună. Croatul înscrie din careu, cu o execuție elegantă, iar sistemul defensiv gândit de Șumudică se prăbușește mai rapid decât își imagine antrenorul Astrei.


21:00 A început meciul. Alexandru Tudor e arbitrul de centru.


20:30 O jumătate de oră ne mai desparte de probabil cel mai interesant meci al rundei în Liga 1. La Cluj, Astra, liderul dinaintea etapei, detronată între timp de Viitorul, va juca împotriva CFR-ului, una dintre echipele în formă ale campionatului. Marius Șumudică are probleme din lot, din echipa standard a giurgiuvenilor lipsind Junior Morais, Geraldo Alves, Teixeira. De Amorim și, cel mai important, Budescu. Chiar și așa, ne așteaptă un meci interesant!


CFR Cluj primește în această seară, cu începere de la ora 21:00, vizita celor de la Astra. Clujenii au înregistrat până în acest moment doar două înfrângeri, dar au plecat din start cu o sancțiune de șase puncte. În aceste condiții, CFR-ul ocupă doar poziția a șaptea, dar cu o victorie în fața Astrei poate urca până pe locul patru.

Astra este liderul Ligii 1, însă clubul giurgiuvean este măcinat de probleme interne. Marius Șumudică simte că lucrurile nu mai stau la fel de bine ca în startul sezonului, iar unii jucători nu mai sunt la fel de concentrați.

„Nu înțeleg ce se întâmplă și de ce unii jucători reacționează cum reacționează, de ce nu mai tragem toți la aceeași căruță. Nu este o atmosferă propice performanței în momentul de față. Simt că nu mai există acea simbioză și sper să o recăpătăm cât mai repede”, a declarat Marius Șumudică înaintea meciului.

Licențiat în jurnalism, Vlad Măcicășan a început să colaboreze cu ProSport încă din anii de facultate. Scrie fără întrerupere pentru ProSport de 17 ani, când a și început cariera de jurnalist sportiv. Jurnalist de presă scrisă și tv, Vlad Măcicășan moderează și emisiuni ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate, fără păcănele
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură zi
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură…