Căpitan la superofertă

19 iun 2009 17 afişări Liga 1
Căpitan la superofertă Căpitan la superofertă

Cel mai bun fundaş central din campionat nu putea fi dat decât de cea mai bună apărare din ţară, care anul acesta a fost de departe cea a Unirii Urziceni.

George Galamaz a condus defensiva ialomiţenilor ca un adevărat căpitan, trupa „Bursucului” încasând în cele 34 de etape ale sezonului, doar 20 de goluri. „Gala”, cum îi spun colegii, se află în aceste zile într-o bine meritată vacanţă şi spune că titulatura oferită de Prosport îl măguleşte şi-i confirmă practic ideea că a bifat în 2009 probabil cel mai bun sezon al său din carieră.

Faptul că am fost considerat cel mai bun fundaş central din ţară după acest sezon de excepţie nu poate decât să mă facă fericit. Este extraordinar pentru mine să câştig în acelaşi sezon atât titlul de campion, cât şi aprecieri individuale. Sper să joc la fel şi în Liga Campionilor”, spune căpitanul Unirii Urziceni.

Succesul lui Galamaz este de fapt o lecţie despre cum se poate face treabă şi cu bani puţini, dacă compensezi prin seriozitate şi profesionalism. Fundaşul anului în Liga I, a venit gratis la Urziceni în 2007, la insistenţele lui Dan Petrescu, şi are un salariu de aproximativ 80.000 de euro. Cel mai matur jucător din lot,  „Gala” a convins prin evoluţiile sale că merită banderola de căpitan, dar şi o şansă la echipa naţională, acordată în sfârşit de noul selecţioner, Răzvan Lucescu.

De 7 ori mai puţini bani a câştigat Galamaz faţă de Tamaş (Dinamo), salariul său fiind de 80.000 de euro

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.