Capăt de linie. Miriuţă are demisia scrisă şi şi-a găsit deja echipă. Culisele plecării tehnicianului de la CFR şi motivele care îl readuc pe Trică în Gruia

19 nov 2014 13257 afişări Liga 1
Capăt de linie. Miriuţă are demisia scrisă şi şi-a găsit deja echipă. Culisele plecării tehnicianului de la CFR şi motivele care îl readuc pe Trică în Gruia
  • Antrenorul CFR-ului e cu demisia scrisă şi va pleca imediat după meciul cu Iaşiul.
  • Destinaţia lui Miriuţă este ETO Gyor, vicecampioana Ungariei.
  • Eugen Trică este considera de oficiali soluţia ideală pentru înlocuirea lui Miriuţă.

“Mariajul” dintre CFR şi Vasile Miriuţă s-a încheiat. Antrenorul va mai sta pe banca formaţiei clujene doar la meciul cu CSMS Iaşi, după care va părăsi clubul din Gruia. Tehnicianul vrea să plece imediat după jocul cu ieşenii, de duminică. Conform contractului acesta trebuie să-şi depună demisia cu 5 zile înainte de plecare, astfel că acest lucru trebuie să se întâmple astăzi, iar săptămâna viitoare va pleca în Ungaria. Acolo îl aşteaptă oficialii de la ETO Gyor. Oferta maghiarilor pentru tehnicianul CFR-ului este de aproape o lună de zile. Miriuţă a fost cel care a ezitat însă să dea un răspuns şi i-a amânat pe cei de la Gyor. Acum este decis însă să părăsească CFR-ul, mai ales din pricina faptului că echipa situaţia financiară a echipei clujene nu s-a rezolvat şi cel mai probabil problemele vor continua.

Fără presiune şi cu buget de titlu

Propunerea din Ungaria îi convine de minune tehnicianului. În afara condiţiilor financiare, mai avantajoase decât la CFR, Miriuţă are şi un cadru favorabil performanţei. ETO Gyor a câştigat campionatul în urmă cu două sezoane, iar în ultima stagiune a terminat pe locul doi, la egalitate cu campioana Debrecen. În actualul campionat însă ETO Gyor este abia pe locul 8, iar oficialii maghiari i-au cerut lui Miriuţă doar formarea unei echipei care să atace titlul în sezonul viitor. I-au oferit un buget asemănător cu al celorlalte forţe ale Ungariei, stabilitate financiară şi “mână liberă” la transferuri. Acestea au fost motivele pentru care Miriuţă tinde să accepte propunerea lui ETO. Antrenorul este şi foarte apreciat la Gyor şi se bucură şi de susţinerea suporterilor. A evoluat pentru această echipă în trei rânduri, în sezoanele 1992-1993, 1994-1995 şi 2003-2004.

Motivele care îl fac favorit pe Trică

Oficialii CFR-ului sunt de acord cu doleanţa lui Vasile Miriuţă şi se pare că au găsit deja înlocuitor pentru el. Eugen Trică este varianta ideală pentru oficialii CFR-ului. În primul rând e o variantă mai ieftină, ţinând cont de faptul că fostul jucător al clujenilor ar face un salt important de la Liga a III-a la Liga I şi nu ar avea pretenţii exagerate. Apoi Trică este şi un apropiat al CFR-ului pentru care a evoluat între 2007 şi 2009 şi a fost părtaş la primul titlul obţinut de echipa din Gruia. Trică n-ar fi nici la prima experienţă pe banca CFR-ului, acesta mai antrenând echipa clujeană în 2013 şi are o relaţie foarte bună cu conducerea echipei clujene.“Cât timp e Iuliu Mureşan acolo nu va muri CFR  tiu că problemele se vor rezolva. O să scoată Mureşan bani din piatră seacă. Momentan sunt la Juventus, iar CFR are antrenor”, a spusTricăpentru site-ul actualdecluj.ro.

36de partide a stat Vasile Miriuţă pe banca CFR-ului, având o medie de 1,72 de puncte pe meci, cea mai bună din carieră

10milioane de euro este valoarea lotului celor de la ETO Gyor

3 echipe a pregătit în carieră Eugen Trică: CFR, UTA şi Juventus Bucureşti

47de partide a jucat Trică la CFR între 2007 şi 2009

11meciuri a stat Eugen Trică pe banca CFR-ului, în sezonul 2012-2013

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.