Când nicio anchetă a lui Dănciulescu nu-i mai poate salva pe Filip și ai lui. Dinamo – Viitorul 0-4

Redactor:
Andru Nenciu
Când nicio anchetă a lui Dănciulescu nu-i mai poate salva pe Filip și ai lui. Dinamo - Viitorul 0-4
  • Publicat:
  • Actualizat:

Îmbătați de parfumul unui tricou în care au evoluat Lucescu, Dudu Georgescu, Dumitrache, Augustin, Mateuț, Sabău, Hîldan sau Fl. Petre, dinamoviștii au chef de fotbal, dar doar îl mimează. Mai întâi se pune scut Dănciulescu. Oficialul spune răspicat, la Digisport, că a finalizat ancheta în privința sindrofiei de la Piatra Neamț, dezvăluită joi, de ProSport. Și contraatacă, clamând că siteurile de sport vor doar să-și mărească numărul de vizualizări. Nu, Danciu! La Dinamo e un sat fără câini, iar tu ești părtaș la babilonia în centrul căreia se află, mereu, preferatul și prietenul tău, fostul căpitan Filip! Ancheta e tardivă, poziția clubului trebuia dată a doua zi, că doar stafful n-a dormit în telegondola lui Pinalty și conducerea la Central. Restul? Îngheață și Dâmbovița după versiunile cu Bayern – Leipzig sau alte variante pe care nici Mutu – nu Adrian – Mutu care trăiește pentru voi – nu le-ar înghiți pe nemestecate!

Dar petrecerea din Piatra se poate transforma într-un party în „Ștefan cel Mare”. Filip nu e Ziege, Tarnat, Lizarazu sau Alaba, dar are capacitatea de a-l bloca pe Chițu. Dar și a-l pune în valoare pe Nemec. Hagi se apără cu Țîru – „ia-l, Gigi pe Țîru!”, cum ar spune Ion Crăciunescu, și joacă în banda stângă cu puștiul olandez de 19 ani Bradley De Nooijer. În rest, garnitura obișnuită de la Ovidiu. La Dinamo, textila e pe brațul lui Anton, speranța e în știința lui Nemec și reflexele lui Penedo. Ce să mai facă și Miriuță!? Nici de pe bancă dacă ar țâșni cu izmenele lui Kiraly și viteza lui Gera n-ar reuși să dejoace faza țesută de Țucudean și Chițu. E minutul 7, mingea curge ca pe ață, arădeanul îl lansează pe Chițu care profită de somnolența „câinilor” și plasează mingea pe lângă Penedo.

Un olandez zburător, „câinii” imobili și un dinamovist generos: Țucudean

E 1-0, dar partida abia a început. Nedelcearu dă primul semn al revenirii (’19), gazdele presează, dar șutul din întoarcere trimis înșelător de Costache e respins pentru blițuri de Rîmniceanu. Dănciulescu anchetează, Hagi dă cu șapca de pământ, fanii lui Dinamo cântă. Răbdarea e o virtute pe care ei încă o mai au. Până când însă? Doar Nemec joacă în altă ligă, reia periculos, dar fostul dinamovist Rîmniceanu salvează din nou (’22). Cu garda jos, Dinamo lasă spații mari, de care campioana poate profita. Și nu stă pe gânduri. De Noojer aduce aminte de Babel pe Giulești, îl culcă pe Romera cum o făcea fostul internațional olandez cu Ogăraru, și centrează în fața porții. Țucudean ia prim-planul în duelul cu Filip (’22) și înscrie pentru scorul pauzei, 2-0 pentru Viitorul, într-o repriză care mai consemnează doar ratarea lui Ganea într-o mare de erori ale defensivei dinamoviste.

Incidente între fani și forțele de ordine. Gaze lacrimogene, bastoane, suporteri ajunși la Urgență

Contra și Mutu privesc meciul cu sigla FRF în dreptul inimii, Albin, preferatul lor, e pe undeva prin… ce mai contează! A rămas doar Bokila din proiectul fostului duo. Și congolezul intră la pauză să mai pună o compresă rece pe fruntea lui Negoiță. Miriuță mizează și pe Nica. Hanca și Dudea rămân la vestiare. Dănciulescu încă anchetează, Hagi gesticulează. Eric dă din cap aprobator, dar Bokila ratează din apropiere (’49). Mingile îl caută pe Nemec, dar slovacului nu-i iese nimic. Cu un sistem 3-4-2-1, Viitorul aruncă momeala. Gazdele o înhață, se aruncă în atac, dar, pe contră, Eric majorează scorul (’52), cu un șut la firul ierbii. Fanilor le sare „muștarul” și o mână de suporteri ai gazdelor sprintează spre oficială. Îl caută pe Negoiță, dar greșesc loja. Forțele de ordine intervin dur, câțiva fani ajung în ambulanță, jocul se reia. Dinamo rămâne în 10 după ce Costache se accidentează. În inferioritate numerică, Dinamo e groggy și Vînă, intrat în locul lui Eric, mai înfige un pumnal în inima dinamoviștilor, 4-0 (’80), după o acțiune în vitează a olandezului De Nooijer.

Dinamo e pe 7, doar Costache a părut activ și inspirat

Se termină rău pentru Dinamo, o echipă cu pretenții mari și cu un singur fotbalist cu inimă – Costache, o formație la care jucătorii încă n-au auzit de spiritul de sacrificiu al unor legende precum Dudu Georgescu, Mateuț, Hîldan sau Niculae. În afara play-off-ului, pe 7, cu 21 de puncte, Dinamo mai poate spera doar într-o anchetă a lui Dănciulescu.

„Numai noi suntem de vină, ce vină are antrenorul!?”
Paul Anton, la Digisport


REVOLTĂ‚ „Rușine, rușine să vă fie!”

Imediat după golul de 3-0, înscris de Eric, mai mulți fani de la Peluza Cătălin Hîldan au rupt gardul dinspre tribuna întâi, încercând să se îndrepte spre tribuna zero, dar jandarmii au intervenit cu gaze lacrimogene. De asemenea, echipa medicală a intervenit și a acordat îngrijiri spectatorilor de la tribuna întâi. „Rușine, rușine, rușine să vă fie!” și „plecați cu toții, lăsați-ne, Dinamo nu e o afacere!” au fost câteva dintre scandările fanilor echipei bucureștene, care au încercat să intre pe teren. Cel mai contestat a fost finanțatorul clubului, Ionuț Negoiță, considerat principalul vinovat pentru situația traversată de formația din Șosesaua Ștefan cel Mare.

Campioana en titre FC Viitorul a învins, luni, în deplasare, cu scorul de 4-0, echipa Dinamo București, în ultimul meci al etapei a 16-a din Liga 1. Dinamo – echipă aflată pe locul 7 în acest sezon de campionat – nu a mai câștigat titlul în Liga 1 din 2007.

Dinamo: Penedo – Romera, Nedelcearu, Dudea (Nica 46′), Filip – Anton, Nascimento (Șerban 58′) – Hanca (Bokila 46′), Costache, Salomao – Nemec. Antrenor: Vasile Miriuță.

FC Viitorul: Rîmniceanu – Lopez (Horj 76′), Țîru, Hodorogea, De Nooijer – Cicâldău, Mladen, Ganea (Mățan 81′) – Eric (Vînă 76′), Țucudean, Chițu. Antrenor: Gheorghe Hagi.

Cartonașe galbene: Filip 69′, Salomao 72′, Anton 76′, Nemec 83′, Nica 90’/de Noojier 17′.

Arbitri: Marius Avram (București) – Mircea Grigoriu (București), Mircea Orbuleț (București); rezervă: Iulian Dima (București).

Observatori: Nicolae Grigorescu (CCA), Viorel Anghelinei (LPF).

Stadion: „Dinamo”, București

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
EXCLUSIV | Adrian Mititelu și-a pulverizat copilul aflat pe patul de spital: „E un escroc! A luat bani de la toată lumea”
EXCLUSIV | Adrian Mititelu și-a pulverizat copilul aflat pe patul de spital: „E un escroc! A luat bani de la…
Luptătorul suspendat pe viață pentru gestul golănesc pe care l-a făcut către fata din ring a rupt tăcerea! Mai rău a făcut
Luptătorul suspendat pe viață pentru gestul golănesc pe care l-a făcut către fata din ring a rupt tăcerea! Mai rău…
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Medicii din Iași, ȘOCAȚI de ce au găsit în ochiul unui băiat de 14 ani! Trăia cu ea de 5 ani și îi făcea viața un calvar
Medicii din Iași, ȘOCAȚI de ce au găsit în ochiul unui băiat de 14 ani! Trăia cu ea de 5…
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de Biruinţă, ca să ai noroc tot anul
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de Biruinţă, ca să ai noroc…
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Spaima litoralului i-a salvat viaţa lui Adrian Mititelu Jr. Dezvăluiri incredibile, din spital, ale Prinţişorului Craiovei
Spaima litoralului i-a salvat viaţa lui Adrian Mititelu Jr. Dezvăluiri incredibile, din spital, ale Prinţişorului Craiovei
“BEACH, PLEASE!” a sărit în aer! E “Highest in the room”! 2.500.000 €, pentru primul concert al lui Travis Scott în România
“BEACH, PLEASE!” a sărit în aer! E “Highest in the room”! 2.500.000 €, pentru primul concert al lui Travis Scott…
TRAGEDIE. A murit o legendă a fotbalului din România: Nu îl vom uita niciodată
TRAGEDIE. A murit o legendă a fotbalului din România: Nu îl vom uita niciodată
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Mașini vândute în România? 99Vehicles: „Undeva e o problemă, o fraudă, o vrăjeală”
Mașini vândute în România? 99Vehicles: „Undeva e o problemă, o fraudă, o vrăjeală”
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era atentă: „Am făcut-o să o ajut!”. Camerele de filmat au surprins întregul moment
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era atentă: „Am făcut-o să o…