Calm, a intrat Hanca! Trimis în minutul 61 pe teren, mijlocaşul a rezolvat cu o ”dublă” meciul Dinamo - Gaz Metan 3-1

7 aug 2017 6946 afişări Liga 1
Calm, a intrat Hanca! Trimis în minutul 61 pe teren, mijlocaşul a rezolvat cu o ”dublă” meciul Dinamo - Gaz Metan 3-1

Seamănă a glumă, dar e doar Liga 1. Stadionul Dinamo are lojele încuiate de Badea, zice-se, deci Negoiţă trebuie să vadă meciul fie din PCH, fie de la tribuna a doua. Iar de acolo nu se vede nimic, motiv pentru care finanţatorul nu apare la stadion. Glumă e şi felul în care revine Brănescu într-un prim ”11” presărat cu rezerve. Portarul respinge aiurea o minge, Gazul încearcă poarta, Romera sare pe sub minge, Buziuc întoarce pentru Golubovic, dar fostul atacant de la Iaşi şi FCSB trage la poartă în glumă. Dinamo are mingea, dar nu are spor. Bumba sparge geamuri la ”Floreasca”, iar Nemec e la fel de graţios precum un labrador murdar într-o uscătorie de cearşafuri albe. 

Activ şi eficient e doar Costache. Fotbalistul care l-a lăsat pe Hanca rezervă se înşurubează în careu pe lângă Voicu şi cade. Arbitrul Comănescu e mai uluit decât dinamoviştii, se uită după sniperi, pare decis să îl sancţioneze pe puşti pentru simulare, însă observă o rană pe faţa lui şi se răzgândeşte. Penalty! De ce? Nu ştim, dar îl credem pe cuvânt pe Costache, iar Anton transformă impecabil. Gazul se enervează şi reacţionează imediat, dar mingea trimisă elegant de Buziuc loveşte transversala. Ai lui Pustai nu sunt răi, joacă pe fondul unei nejustificate stări de teamă a dinamoviştilor care nu există la centrul terenului. Repriza se termină cu Dinamo îngrămădită şi cu Golubovic ratând nonşalant o ocazie excelentă.

Calm, a intrat Hanca!

Atacantul bosniac dispare la pauză. Nu şi entuziasmul medieşenilor, cei care continuă să preseze. Şi să faulteze, Danci îi pune talpa direct pe tibie lui Nemec, uriaşul urlă de durere, însă Comănescu nu scoate cartonaşul roşu, aşa cum era normal. Contra începe să mârâie şi schimbă. Îi scoate folia lui Hanca şi-l trimite pe teren în locul unui invizibil Albin. Iese un alt absent, Bumba, şi intră Salomao. E suficient pentru ca dinamoviştii să echilibreze, să conteze din nou ofensiv, iar după ce Salomao şi Nemec ratează finalizarea într-o fază rapidă, Hanca trimite sub bară o minge ţopăită şi face 2-0. Hanca închide jocul doar câteva minute mai târziu cu un nou gol, finalizare simplă după centrarea perfectă a lui Salomao. Cine are fotbalişti să-i trimită pe teren din prima, nu după pauză! Se joacă degeaba în ultimele minute, Gazul se mai apropie de gol, dar de departe, emoţiile au dispărut atunci când a intrat cuplul Hanca - Salomao. Popovici înscrie la un minut după ce expiră timpul de joc, Comănescu uită să încheie meciul, iar fotbalistul lui Gaz Metan face slalom prin apărarea gazdelor şi îl execută pe visătorul Brănescu. Dinamo câştigă, meritat, şi se apropie la un punct de echipele care împart primul loc în Liga 1.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.