“Câinii” latră la Giovanni

23 iun 2009 19 afişări Comentează şi tu Liga 1
“Câinii” latră la Giovanni “Câinii” latră la Giovani

Lupta internă continuă la Dinamo, nicio tabără nefiind în acest moment destul de puternică să preia iniţiativa. Ultima bătălie se dă în jurul jucătorilor impresariaţi de fraţii Becali, pe care unele voci influente din club îi suspectează de un dezinteres vecin cu non-combatul în ultimele trei meciuri ale campionatului trecut.

Pe listă se află şi Bogdan Lobonţ, un duşman mai vechi de-al “Puriului”, şi Nicolae Mitea. Coincidenţă sau nu, aceşti fotbalişti au fost vizaţi şi de Mircea Rednic în ultimele zile, tehnicianul condiţionând clar reconfirmarea sa la Dinamo de renunţarea la “jucătorii care se interesează de numele antrenorului şi care nu sunt profesionişti, dorindu-şi la echipă un tehnician de paie, şi fac sondaje pentru soarta băncii tehnice” . Aluzia clară la INTERESELE fraţilor Becali este dublată de speculaţiile făcute de şefii din Ştefan cel Mare.

În ultima vreme, prin birouri s-a discutat mult pe această temă.  Sunt vizate greşelile individuale din meciurile cu Unirea, FC Braşov şi FC Argeş. Cele ale fundaşilor centrali Moţi şi Tamaş din meciurile cu Unirea şi FC Braşov, când evoluţiile lor au fost cotate la o stea de către Prosport. Indolenţa din evoluţii ale pieselor grele Zicu şi Ad. Cristea sunt şi ele considerate suspecte de către şefi, la fel ca şi nonşalanţa arătată de Nicolae Mitea, care deşi a fost cel mai slab jucător al “câinilor”, acorda zilele trecute interviuri de pe plaja din Mamaia în care îşi exprima părerea despre şansele echipei sale în cupele europene.

 

A plătit Turcu pentru apropierea de Giovanni Becali?

Delimitarea de sfera de influenţă a familei Becali ar putea explica şi graba arătată în renunţarea la Vaslie Turcu. Patronul de la Romconstruct este omul care a investit cel mai mult în ultima perioadă la echipă, dar şi omul care şi-a declarat deschis orientarea pro Becali. Şi de aceea, Turcu a fost însoţit de fostul agent FIFA la club în momentul în care s-au parafat actele prin care acesta a plecat de la Dinamo. Cei patru acţionari rămaşi la club nu au ezitat nicun un moment să se oblige la plata a patru milioane de euro, în condiţiile în care lipsa banilor de la Dinamo nu mai este demult un secret.

 

Lista neagră

Ianis Zicu – a refuzat să intre în unele meciuri din cauza remuneraţiei insuficiente şi a atacat la scenă deschisă deciziile antrenorului

Claudiu Niculescu – Golul realizat cu Steaua este singura reuşită notabilă a atacantului din tot returul de campionat

Cosmin Moţi – Altădată unul dintre favoriţii acţionarilor, şi-a atras antipatia acestora după evoluţiile din acest retur

Gabriel Tamaş – Este singurul jucător la care deja s-a renunţat. A fost atacat la scenă deschisă de Mircea Rednic, care l-a desfiinţat pe subiectul vieţii sale extrasportive.

Adrian Cristea – Este unul dintre liderii valorici ai jucătorilor dinamovişişti. Evoluţiile sale din meciurile decisive pentru titlu au fost submediocre, iar Giovani Becali l-a apărat din ce în ce mai frecvent pe jucător în apariţiile din mass-media

Nicolae Mitea – A jucat rar pentru Dinamo iar când a făcut-o nu a contat deloc în joc. Transferul lui este regretat de acţionari, care însă trebuie să îi plătească în continuare 400.000  de euro anual.

Bogdan Lobonţ – Nu se află pe listă din cauza evoluţiilor, ci pentru influenţa puternică pe care o are în vestiar şi pentru climatul anti Rednic pe care îl întreţine.

 

articol scris de Dragoş Ene
 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.