Buga, contre cu Zotta după ce a fost dat afară de la FC Brașov: „Să se compare puțin cu plecarea lui Raul de la Real Madrid”. Atacantul e dispus să joace pe gratis

Redactor:
Marius ANGHEL
Buga, contre cu Zotta după ce a fost dat afară de la FC Brașov:
  • Publicat:
  • Actualizat:

Miercuri, directorul general al clubului FC Brașov, Constantin Zotta, anunțat că în urma intrării în insolvență s-a decis rezilierea contractelor a șase fotbaliști din lot, o măsură care duce la reducerea cu 33.000 de euro lunar a bugetului de salarii. Printre cei șase jucători care nu vor mai activa la echipa ardeleană din această etapă a 21-a se numără și Mugurel Buga.

  • Jucătorilor Mugurel Buga, Andrei Marinescu, Alin Șeroni, Georgian Păun, Sebastian Remeș și Călin Cristea li s-au reziliat contractele din cauza intrării în insolvență a clubului FC Brașov.

Unul dintre cei mai iubiți jucători ai lui FC Brașov și printre cei mai vechi din actualul lot, Mugurel Buga, nu a putut rămâne impasibil după ce a fost dat afară, mai ales că decizia lui Zotta a declanșat un val de nemulțumiri în rândul fanilor. Impresionat de susținerea de care are parte din partea suporterilor, jucătorul de 37 de ani spune că este dispus să joace gratis pentru „Steagul” până la finalul sezonului.

„Am văzut că oficialii lui FC Brașov au spus că prin îndepărtarea mea de la echipă vor face economii la salarii. Dacă acesta este motivul real al îndepărtării mele de la FC Brașov, eu sunt dispus să joc fără niciun ban din momentul intrării clubului în insolvență până la finalul acestui campionat. Sunt pregătit din punct de vedere fizic, pentru că m-am antrenat foarte bine în ultimele luni și chiar îmi doresc din tot sufletul să ajut echipa, mai ales în perioada aceasta dificilă. Simt că a venit momentul să întorc și eu ceva acestui club care ocupă un loc important în sufletul meu. De la FC Brașov mulți jucători de mare valoare au plecat fără să fie apreciați. Așa s-a întâmplat, în ultimii ani, cu Marian Ivan, cu Daniel Isăilă, Robert Ilyeș sau Cristi Ionescu. Această echipă nu trebuie să retrogradeze și cu toții trebuie să fim alături de club. Știu că suporterii brașoveni sunt alături de mine în această situație neplăcută, am fost sunat de o mulțime de oameni care mi-au spus că mă susțin și că este o mare nedreptate ce mi se întâmplă mie și colegilor mei. Din păcate, așa stau lucrurile și nu le putem schimba altfel decât punând umărul la salvarea acestei echipe”, a declarat, pentru Monitorul Expres, Mugurel Buga.

Zotta: „Îl rog pe Mugurel să renunțe să inflameze spiritele”

Reacția atacantului l-a „surprins total” pe directorul general al FC Brașov, Constantin Zotta, care, la rândul său, i-a răspuns prin intermediul unui comunicat. Oficialul i-a reamintit lui Buga că este unul dintre fotbaliștii care au cerut comisiilor sancționarea clubului. În plus, Zotta se autodeclară un „bun manager” prin deciziile grele pe care e nevoit să le ia și îl invită pe jucătorul căruia îi recomandă să „renunțe să inflameze spriritele” prin a se compara cu „plecarea lui Raul de la Real Madrid”.

„Dacă S.C. FC Brașov S.A. nu intra în procedura de insolvență, am fi pierdut 4 puncte din cauza memoriului făcut de Buga la FRF. Îl rog pe Mugurel să renunțe să inflameze spiritele. Dacă iubește această echipă, așa cum cred, atunci să înțeleagă că situația cere unitate, nu declarații belicoase. Suporterii trebuie adunați în jurul echipei, nu dezbinați. La fel și vestiarul. Să nu creadă cineva că în situația de blocaj economic și financiar din România și din întreaga Europă, FC Brașov și celelalte echipe din Liga I ar putea să aibă o soartă mai bună. Un bun manager e cel care ia decizii dificile în momente grele precum acesta pe care îl traversăm. Nu întâmplător am spus acum câteva zile, în presă, că salvarea clubului este în sine o victorie. Acesta este obiectivul într-o conjunctură ca aceasta. L-am invitat pe Mugurel alături de mine în conducerea clubului, cred că o perioadă petrecută într-o asemenea poziție l-ar fi ajutat să înțeleagă cât de greu e să jonglezi cu atâtea restricții financiare, juridice, economice. Îl rog, din nou, să demonstreze că nu a îmbrăcat degeaba atâția ani tricoul «galben-negru». E o probă de maturitate pe care sper să o depășească cu succes. Iar din punct de vedere al nedreptății care crede că i se face, să se compare puțin cu plecarea lui Raul de la Real Madrid și să vadă dacă e cazul să facem o tragedie din asta”, a scris Zotta.

Buga: „Zotta ne-a cerut să depunem memorii la FRF”

În replică, Buga i-a răspuns din nou directorul general al lui FC Brașov, reamintindu-i că a depus memoriu la FRF la cererea lui.  „Să aibă decența ca măcar acum, în al 12-lea ceas, să dea dovadă de demnitate și respect față de FC Brașov. Nu am cerut depunctarea echipei, eu am cerut doar respectarea regulamentului. Curios este faptul că dânsul ne-a cerut să depunem memorii la FRF. Să nu nege acest lucru pentru că am martori care pot confirma acest lucru. Eu am dovedit prin fapte, pe teren în primul rând, că iubesc acest club și apoi și în afara gazonului. Țin să-i reamintesc faptul că anul trecut, în primăvară, am semnat pentru ca FC Brașov să primească licența deși aveam de primit bani din 2013. Atunci au fost jucători străini care au refuzat să semneze dacă nu primeau 200 de euro. Eu am semnat un act adițional și nici acum nu am primit banii”, a spus atacantul pentru acceași sursă, completat de președintele AFAN, Emilian Hulubei: „Buga a cerut doar respectarea regulamentului, nu depunctarea echipei. Este strigător la cer cum cei de la FC Brașov vor să-l scoată țap ispășitor pe fotbalist, deși eu știu foarte bine cum Buga a păsuit de multe ori clubul și chiar a renunțat la bani pentru a ajuta FC Brașov.

Bugurel Buga a evoluat în trei perioade diferite pentru FC Brașov: 1996-2005, 2008-2009 și 2011-2015. În această perioadă, jucătorul născut în Brașov a adunat aproximativ 300 de apariții în echipamentul „stegarilor” și a marcat 66 de goluri. În cariera sa, atacantul ajuns la 37 de ani a mai jucat pentru Rapid și Skoda Xanthi.


„Pe Buga îl cunosc de foarte mult timp, am jucat cu el și la grupele de juniori. În acest moment vă spun sincer că nu-l invidiez, el se află într-o postură neplăcută. Suporterii îl consideră, pe bună dreptate, un simbol al echipei”
Laszlo Balint, antrenor secund FC Brașov

„Niciun jucător important din istoria acestui club nu a fost apreciat și respectat la adevărata sa valoare. Eu consider că am plecat cu fruntea sus, deși, la 33 de ani, mi s-a spus că sunt prea bătrân să mai joc. Asta, cu toate că FC Brașov încasase sume importante de bani în mai multe rânduri prin transferul meu, iar acest lucru se poate verifica”
Marian Ivan, fost jucător FC Brașov

„Este incredibil prin ce poate să treacă Buga în această perioadă. Îl cunosc foarte bine și știu cât suflet pune pentru FC Brașov. Eu am făcut multe nebunii în cariera mea, dar Buga este un tip liniștit, care niciodată nu a făcut scandal în vestiar. Buga nu trebuie să joace la FC Brașov pentru că e brașovean, ci pur și simplu că este fotbalist. El merită din plin respectul tuturor brașovenilor, nu tratamentul de care are acum parte”
Marius Constantin, fost fundaș la FC Brașov, acum la ASA Târgu Mureș


Meciul cu „U” Cluj, capital în lupta pentru menținerea în Liga 1

Altfel, FC Brașov joacă astăzi, de la ora 18:00, cu Universitatea Cluj, pe teren propriu, într-un meci de o importanță capitală în lupta pentru evitarea retrogradării. Brașovenii se află pe locul 12, ultimul care asigură rămânerea în prima ligă, cu 21 de puncte, iar „U” e pe 13 cu 19 puncte.

„Confruntarea cu Universitatea Cluj are o importanță deosebită pentru ambele echipe, iar rezultatul meciului va avea implicații serioase în a doua jumătate a clasamentului. Noi avem nevoie de puncte și trebuie să dăm totul pentru a le obține pentru că ne dorim să rămânem și sezonul viitor în Liga 1. Nu trebuie să oferim cadouri în defensivă, iar în atac trebuie să fim periculoși, să punem presiune pe poarta adversă, să ne cream ocazii, pentru că un meci se câștigă doar dacă marchezi gol sau goluri. Vom face tot posibilul să obținem prima victorie din 2015. Ne dorim ca jucătorii să reacționeze după rezultatele din primele trei etape ale returului, să arate acea calitate, pentru că am mai spus, avem jucători valoroși. Este un meci important, dar nu este o finală. Chiar și în nedoritul caz în care nu am câștiga, nu se poate spune că am fi «îngropați». Mai sunt multe etape și lupta se va duce până la final. Universitatea Cluj este o echipă incomodă. I-am analizat și pot pune că în compartimentul ofensiv au jucători care pot face diferența. Au schimbat de curând și staff-ul tehnic, unul care care lucrează cu sufletul pentru „U” și aici vorbesc despre Adrian Falub, Cristi Pojar și Marius Popescu”, spune Laszlo Balint.

 

Marius ANGHEL / Redactor
Activitatea jurnalistică îi este legată exclusiv de ProSport, în redacția căruia a pășit pentru prima dată la începutul anului 2009, la Casa Presei Libere, mai întâi în ”practică”. De atunci și până în prezent este ”legat”, inclusiv sufletește, de acest ziar care a scris ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă,…
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut 625.000.000 € la un singur transport trimis la Constanța
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut 625.000.000 € la un singur…
Se cutremură România. Ion ILIESCU nu mai scapă
Se cutremură România. Ion ILIESCU nu mai scapă
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Noul Renault Captur, disponibil în România. SUV-ul de oraș bate DUSTER?
Noul Renault Captur, disponibil în România. SUV-ul de oraș bate DUSTER?
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”.…