Buga, contre cu Zotta după ce a fost dat afară de la FC Brașov: „Să se compare puțin cu plecarea lui Raul de la Real Madrid”. Atacantul e dispus să joace pe gratis

Autor: Marius Anghel Publicat: 13 Mar. 2015, 13:09 Actualizat: 13 Mar. 2015, 13:10 Liga 1

Miercuri, directorul general al clubului FC Brașov, Constantin Zotta, anunțat că în urma intrării în insolvență s-a decis rezilierea contractelor a șase fotbaliști din lot, o măsură care duce la reducerea cu 33.000 de euro lunar a bugetului de salarii. Printre cei șase jucători care nu vor mai activa la echipa ardeleană din această etapă a 21-a se numără și Mugurel Buga.

  • Jucătorilor Mugurel Buga, Andrei Marinescu, Alin Șeroni, Georgian Păun, Sebastian Remeș și Călin Cristea li s-au reziliat contractele din cauza intrării în insolvență a clubului FC Brașov.

Unul dintre cei mai iubiți jucători ai lui FC Brașov și printre cei mai vechi din actualul lot, Mugurel Buga, nu a putut rămâne impasibil după ce a fost dat afară, mai ales că decizia lui Zotta a declanșat un val de nemulțumiri în rândul fanilor. Impresionat de susținerea de care are parte din partea suporterilor, jucătorul de 37 de ani spune că este dispus să joace gratis pentru „Steagul” până la finalul sezonului.

„Am văzut că oficialii lui FC Brașov au spus că prin îndepărtarea mea de la echipă vor face economii la salarii. Dacă acesta este motivul real al îndepărtării mele de la FC Brașov, eu sunt dispus să joc fără niciun ban din momentul intrării clubului în insolvență până la finalul acestui campionat. Sunt pregătit din punct de vedere fizic, pentru că m-am antrenat foarte bine în ultimele luni și chiar îmi doresc din tot sufletul să ajut echipa, mai ales în perioada aceasta dificilă. Simt că a venit momentul să întorc și eu ceva acestui club care ocupă un loc important în sufletul meu. De la FC Brașov mulți jucători de mare valoare au plecat fără să fie apreciați. Așa s-a întâmplat, în ultimii ani, cu Marian Ivan, cu Daniel Isăilă, Robert Ilyeș sau Cristi Ionescu. Această echipă nu trebuie să retrogradeze și cu toții trebuie să fim alături de club. Știu că suporterii brașoveni sunt alături de mine în această situație neplăcută, am fost sunat de o mulțime de oameni care mi-au spus că mă susțin și că este o mare nedreptate ce mi se întâmplă mie și colegilor mei. Din păcate, așa stau lucrurile și nu le putem schimba altfel decât punând umărul la salvarea acestei echipe”, a declarat, pentru Monitorul Expres, Mugurel Buga.

Zotta: „Îl rog pe Mugurel să renunțe să inflameze spiritele”

Reacția atacantului l-a „surprins total” pe directorul general al FC Brașov, Constantin Zotta, care, la rândul său, i-a răspuns prin intermediul unui comunicat. Oficialul i-a reamintit lui Buga că este unul dintre fotbaliștii care au cerut comisiilor sancționarea clubului. În plus, Zotta se autodeclară un „bun manager” prin deciziile grele pe care e nevoit să le ia și îl invită pe jucătorul căruia îi recomandă să „renunțe să inflameze spriritele” prin a se compara cu „plecarea lui Raul de la Real Madrid”.

„Dacă S.C. FC Brașov S.A. nu intra în procedura de insolvență, am fi pierdut 4 puncte din cauza memoriului făcut de Buga la FRF. Îl rog pe Mugurel să renunțe să inflameze spiritele. Dacă iubește această echipă, așa cum cred, atunci să înțeleagă că situația cere unitate, nu declarații belicoase. Suporterii trebuie adunați în jurul echipei, nu dezbinați. La fel și vestiarul. Să nu creadă cineva că în situația de blocaj economic și financiar din România și din întreaga Europă, FC Brașov și celelalte echipe din Liga I ar putea să aibă o soartă mai bună. Un bun manager e cel care ia decizii dificile în momente grele precum acesta pe care îl traversăm. Nu întâmplător am spus acum câteva zile, în presă, că salvarea clubului este în sine o victorie. Acesta este obiectivul într-o conjunctură ca aceasta. L-am invitat pe Mugurel alături de mine în conducerea clubului, cred că o perioadă petrecută într-o asemenea poziție l-ar fi ajutat să înțeleagă cât de greu e să jonglezi cu atâtea restricții financiare, juridice, economice. Îl rog, din nou, să demonstreze că nu a îmbrăcat degeaba atâția ani tricoul «galben-negru». E o probă de maturitate pe care sper să o depășească cu succes. Iar din punct de vedere al nedreptății care crede că i se face, să se compare puțin cu plecarea lui Raul de la Real Madrid și să vadă dacă e cazul să facem o tragedie din asta”, a scris Zotta.

Buga: „Zotta ne-a cerut să depunem memorii la FRF”

În replică, Buga i-a răspuns din nou directorul general al lui FC Brașov, reamintindu-i că a depus memoriu la FRF la cererea lui.  „Să aibă decența ca măcar acum, în al 12-lea ceas, să dea dovadă de demnitate și respect față de FC Brașov. Nu am cerut depunctarea echipei, eu am cerut doar respectarea regulamentului. Curios este faptul că dânsul ne-a cerut să depunem memorii la FRF. Să nu nege acest lucru pentru că am martori care pot confirma acest lucru. Eu am dovedit prin fapte, pe teren în primul rând, că iubesc acest club și apoi și în afara gazonului. Țin să-i reamintesc faptul că anul trecut, în primăvară, am semnat pentru ca FC Brașov să primească licența deși aveam de primit bani din 2013. Atunci au fost jucători străini care au refuzat să semneze dacă nu primeau 200 de euro. Eu am semnat un act adițional și nici acum nu am primit banii”, a spus atacantul pentru acceași sursă, completat de președintele AFAN, Emilian Hulubei: „Buga a cerut doar respectarea regulamentului, nu depunctarea echipei. Este strigător la cer cum cei de la FC Brașov vor să-l scoată țap ispășitor pe fotbalist, deși eu știu foarte bine cum Buga a păsuit de multe ori clubul și chiar a renunțat la bani pentru a ajuta FC Brașov.

Bugurel Buga a evoluat în trei perioade diferite pentru FC Brașov: 1996-2005, 2008-2009 și 2011-2015. În această perioadă, jucătorul născut în Brașov a adunat aproximativ 300 de apariții în echipamentul „stegarilor” și a marcat 66 de goluri. În cariera sa, atacantul ajuns la 37 de ani a mai jucat pentru Rapid și Skoda Xanthi.


„Pe Buga îl cunosc de foarte mult timp, am jucat cu el și la grupele de juniori. În acest moment vă spun sincer că nu-l invidiez, el se află într-o postură neplăcută. Suporterii îl consideră, pe bună dreptate, un simbol al echipei”
Laszlo Balint, antrenor secund FC Brașov

„Niciun jucător important din istoria acestui club nu a fost apreciat și respectat la adevărata sa valoare. Eu consider că am plecat cu fruntea sus, deși, la 33 de ani, mi s-a spus că sunt prea bătrân să mai joc. Asta, cu toate că FC Brașov încasase sume importante de bani în mai multe rânduri prin transferul meu, iar acest lucru se poate verifica”
Marian Ivan, fost jucător FC Brașov

„Este incredibil prin ce poate să treacă Buga în această perioadă. Îl cunosc foarte bine și știu cât suflet pune pentru FC Brașov. Eu am făcut multe nebunii în cariera mea, dar Buga este un tip liniștit, care niciodată nu a făcut scandal în vestiar. Buga nu trebuie să joace la FC Brașov pentru că e brașovean, ci pur și simplu că este fotbalist. El merită din plin respectul tuturor brașovenilor, nu tratamentul de care are acum parte”
Marius Constantin, fost fundaș la FC Brașov, acum la ASA Târgu Mureș


Meciul cu „U” Cluj, capital în lupta pentru menținerea în Liga 1

Altfel, FC Brașov joacă astăzi, de la ora 18:00, cu Universitatea Cluj, pe teren propriu, într-un meci de o importanță capitală în lupta pentru evitarea retrogradării. Brașovenii se află pe locul 12, ultimul care asigură rămânerea în prima ligă, cu 21 de puncte, iar „U” e pe 13 cu 19 puncte.

„Confruntarea cu Universitatea Cluj are o importanță deosebită pentru ambele echipe, iar rezultatul meciului va avea implicații serioase în a doua jumătate a clasamentului. Noi avem nevoie de puncte și trebuie să dăm totul pentru a le obține pentru că ne dorim să rămânem și sezonul viitor în Liga 1. Nu trebuie să oferim cadouri în defensivă, iar în atac trebuie să fim periculoși, să punem presiune pe poarta adversă, să ne cream ocazii, pentru că un meci se câștigă doar dacă marchezi gol sau goluri. Vom face tot posibilul să obținem prima victorie din 2015. Ne dorim ca jucătorii să reacționeze după rezultatele din primele trei etape ale returului, să arate acea calitate, pentru că am mai spus, avem jucători valoroși. Este un meci important, dar nu este o finală. Chiar și în nedoritul caz în care nu am câștiga, nu se poate spune că am fi «îngropați». Mai sunt multe etape și lupta se va duce până la final. Universitatea Cluj este o echipă incomodă. I-am analizat și pot pune că în compartimentul ofensiv au jucători care pot face diferența. Au schimbat de curând și staff-ul tehnic, unul care care lucrează cu sufletul pentru „U” și aici vorbesc despre Adrian Falub, Cristi Pojar și Marius Popescu”, spune Laszlo Balint.

 

Autor: Marius Anghel Publicat: 13 Mar. 2015, 13:09 Actualizat: 13 Mar. 2015, 13:10 Liga 1
Pe aceeași temă
Adelina Pestriţu făcut circ: 'Hai, măi, Măruţă, am plecat acasă, lasă-mă naibii' 😲 De la ce a pornit totul
Adelina Pestriţu făcut circ: 'Hai, măi, Măruţă, am plecat acasă, lasă-mă naibii' 😲 De la ce a pornit totul
Un şofer de TIR angajat în România, descoperit de poliţiştii germani că se află pe traseu de patru luni. Bărbatul doarme din septembrie în cabină
Un şofer de TIR angajat în România, descoperit de poliţiştii germani că se află pe traseu de patru luni. Bărbatul ...
Joe Biden a lansat un mesaj ascuns în site-ul Casei Albe: „Dacă citeşti acest lucru, avem nevoie de ajutorul tău
Joe Biden a lansat un mesaj ascuns în site-ul Casei Albe: „Dacă citeşti acest lucru, avem nevoie de ajutorul tău"
Gol FABULOS reusit de un portar din liga a 4-a a Angliei! Imaginile fac inconjurul planetei! Cum a putut sa inscrie
Gol FABULOS reusit de un portar din liga a 4-a a Angliei! Imaginile fac inconjurul planetei! Cum a putut sa inscrie
DOLIU in lumea politica! A MURIT! Ion Iliescu – Am aflat cu profund regret vestea morții. Toată lumea a fost luată prin surprindere.
DOLIU in lumea politica! A MURIT! Ion Iliescu – Am aflat cu profund regret vestea morții. Toată lumea a fost luată prin ...
Rihanna, fără inhibiții. Cum arată în cea mai provocatoare ipostază
Rihanna, fără inhibiții. Cum arată în cea mai provocatoare ipostază
'Asta a facut amor cu tot Bucurestiul'. Ce a patit Maria din Colentina la ginecolog
'Asta a facut amor cu tot Bucurestiul'. Ce a patit Maria din Colentina la ginecolog
Doliu uriaş în lumea politică! E jale mare la PSD. Un fost parlamentar a încetat din viaţă
Doliu uriaş în lumea politică! E jale mare la PSD. Un fost parlamentar a încetat din viaţă
Ce ascund autoritățile: Numărul real al românilor infectați, de 10 ori mai mare decât cifrele oficiale
Ce ascund autoritățile: Numărul real al românilor infectați, de 10 ori mai mare decât cifrele oficiale
Un FOTOGRAF amator care imortaliza niște capre negre din România a SURPRINS ceva neașteptat în IMAGINI
Un FOTOGRAF amator care imortaliza niște capre negre din România a SURPRINS ceva neașteptat în IMAGINI
Un luptător MMA a vrut să demonstreze că artele marţiale sunt o „înşelătorie”. A provocat maestru Kung Fu „neînvins” la luptă, iar rezultatul e incredibil
Un luptător MMA a vrut să demonstreze că artele marţiale sunt o „înşelătorie”. A provocat maestru Kung Fu „neînvins” ...
Cine l-a otrăvit pe Cristea Borcea cu mercur, Acesta spune că face și astăzi tratament.
Cine l-a otrăvit pe Cristea Borcea cu mercur, Acesta spune că face și astăzi tratament.
Horoscopul zilei de joi, 21 ianuarie 2021. E jale pentru una dintre zodii
Horoscopul zilei de joi, 21 ianuarie 2021. E jale pentru una dintre zodii
Surpriză: Ce se întâmplă în Israel după ce a fost vaccinată peste un sfert din populaţia ţării
Surpriză: Ce se întâmplă în Israel după ce a fost vaccinată peste un sfert din populaţia ţării
Femeia refuză să facă amor? Vezi care sunt motivele!
Femeia refuză să facă amor? Vezi care sunt motivele!
Asigurarea RCA 2021: Schimbare radicală pe piața asigurărilor. Cum va afecta prețul polițelor RCA
Asigurarea RCA 2021: Schimbare radicală pe piața asigurărilor. Cum va afecta prețul polițelor RCA
Incident bizar petrecut într-un abator. Un măcelar a început să tranşeze o carcasă de vacă, iar ce a urmat e terifiant/ Anunţul poliţiei
Incident bizar petrecut într-un abator. Un măcelar a început să tranşeze o carcasă de vacă, iar ce a urmat e terifiant/ ...
Australian Open: Jucătorii aflaţi în carantină din cauza Covid-19 au fost sfătuiţi să nu hrănească şoarecii din camerele de hotel
Australian Open: Jucătorii aflaţi în carantină din cauza Covid-19 au fost sfătuiţi să nu hrănească şoarecii din ...
BANCUL ZILEI – Șmecher de Dorobanți
BANCUL ZILEI – Șmecher de Dorobanți
Borcea, dezvăluiri
şocante despre viaţa în penitenciar: „Mergeam la toaletă cu Victor Becali, mi-era frică“
Borcea, dezvăluiri şocante despre viaţa în penitenciar: „Mergeam la toaletă cu Victor Becali, mi-era frică“
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru a nu fi atacată și violată”
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru a nu fi atacată și violată”
Cea mai dorită femeie din România a ajuns SCHELET! Imaginile sunt absolut șocante
Cea mai dorită femeie din România a ajuns SCHELET! Imaginile sunt absolut șocante
Veste proastă pentru șoferi, din prima lună a anului. Ce se întâmplă cu parcările de reședință
Veste proastă pentru șoferi, din prima lună a anului. Ce se întâmplă cu parcările de reședință
FOTO. Cum arată acum Julia Chelaru! Transformarea incredibilă a fostei cântărețe din trupa Exotic
FOTO. Cum arată acum Julia Chelaru! Transformarea incredibilă a fostei cântărețe din trupa Exotic
FOTO. Crina Abrudan, topless în Dubai! S-a pozat fără sutien și fără rețineri la arabi
FOTO. Crina Abrudan, topless în Dubai! S-a pozat fără sutien și fără rețineri la arabi
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!