Bucşaru a desfiinţat oficial Unirea Urziceni! "Lupul singuratic": "Eu cu cine mai ţin acum?"

27 iun 2011 10832 afişări Liga 1
Bucşaru a desfiinţat oficial Unirea Urziceni! "Lupul singuratic": "Eu cu cine mai ţin acum?" Bucşaru a desfiinţat oficial Unirea Urziceni! "Lupul singuratic": "Eu cu cine mai ţin acum?"

Unirea Urziceni era ca şi retrogradată încă din momentulexodului de jucători din toamna lui 2010. Puţină lume se aşteptaînsă ca fosta campioană din 2009 să dispară la doar doi anidistanţă de participarea în grupele Ligii Campionilor. Acum, pestadionul din Urziceni, unde în 2008 a venit Hamburgul lui Petrici,Olic şi De Jong, echipa unei comune vecine joacă meciuri de Liga aV-a.

Dumitru Bucşaru a avut un plan bine pus la punct, acela de adesfiinţa clubul din Urziceni, şi i-a ieşit la fix. După un sezontrecut chinuit, echipa a retrogradat pe plan sportiv, dar n-a depusdosarul de licenţă nici pentru Liga a II-a. Unirea era aşteptatămăcar în a treia ligă, dar patronul n-a vrut să mai audă de fotbalşi a refuzat să mai înscrie Urziceniul în vreo ligă. Astfel,Unirea, campionă în 2009 şi vicecampioană în 2010, echipă care aacumulat opt puncte în grupele Ligii şi a jucat în primăvaraeuropeană cu Liverpool, nu mai există!

Semiparagină. Doarbaza mai e îngrijită

Zilele trecute am dat o fugă până la Urziceni pentru a vedea cuochii noştri transformările din ultimul timp şi, într-adevăr,priveliştea e dezolantă. La intrarea dinspre DN 2 te întâmpină opancartă ciuruită de pietre şi mâncată de rugină, pe care abia semai poate observa săgeata roşie cu mesajul: "Spre baza Clubului deFotbal Unirea Valahorum Urziceni". Surprinzător, baza în sine nuarată rău. Explicaţia o primim de la îngrijitori: "Păi e a lui,personală, nu ca stadionul". La stadionul Tinererului, lucrurilestau însă cu totul altfel. N-au apucat să crească buruienile, darporţile sunt închise, iar la intrare nu e nici măcar un paznic. Şidin stradă lucrurile arată la fel de rău. Vopseaua mâncată de latribuna oficială şi gropile unde odată a stat nocturna vândută decurând Chiajnei completează peisajul."Lupulsinguratic": "Eu cu cine mai ţin acum?"

Drama acestei decăderi poate fi cel mai uşor văzută prin ochiilui Leonard Constatin, celebrul "Lup singuratic" al UniriiUrziceni, care n-a ratat niciun meci al favoriţilor de când echipaa promovat în Liga I. "Mi se pare ceva incredibil. Nu-l acuzam peBucşaru de nimic dacă o ţinea măcar în viaţă, în orice ligă voiael. Dar chiar aşa, s-o desfiinţeze de tot, eu nu pot să cred! Amvăzut că a dat stadionul în concesiune comunei Manasia, care are şiea o echipă de fotbal, culmea, pe nume tot Unirea. Am fost la unmeci al lor în Liga a V-a şi mi-a venit să plâng", spuneacesta.

"Cred cămă fac rapidist!"

După ce se uită peste gard, fără să poată intra în ceea ce afost până nu demult casa lui, turmentat, "Lupul singuratic" seîntreabă: "Eu acum cu cine ţin?". Iar răspunsul şi-l dă tot el."Îmi plac trei echipe: Sportul, Târgu Mureş şi Rapid. Cred că o sămă orientez către Giuleşti, deşi torţa aceea care a lovit o fatăm-a cam dat înapoi", afirmă Constantin Leonard, în timp ce tricoulcu campiona României 2008-2009 tremură pe el.

"Baniiau fost mai importanţi. Păcat!"

Fostul director sportiv al Urziceniului, Narcis Răducan (foto),a comentat situaţia în care a ajuns echipa alături de care acâştigat primul său campionat ca şi conducător. "Aşa se întâmplăcând interesul financiar primează. Din păcate, asta e viaţa. Păcat!Au fost momente senzaţionale şi o să am mereu în suflet Unirea", aspus actualul oficial al Stelei. Mihai Stoica, pe de altă parte, arefuzat să comenteze, mai ales că nu s-a despărţit în cele mai bunerelaţii de Dumitru Bucşaru.

Existenţa UniriiUrziceni

1954înfiinţare

1954-2002 ligileinferioare

2002 preluată deDumitru Bucşaru

2003 a promovatpentru prima dată în istorie în Liga a II-a

2003-2006 Liga aII-a

2006 promovează înLiga I. Vine Dan Petrescu antrenor

2006-2007 locul 10în Liga I

2007 vine MihaiStoica manager general

2007-2008 locul 5în Liga I. Calificată în Cupa UEFA. Eliminată de SV Hamburg. Finalăde Cupa României pierdută cu CFR

2008-2009Campioana României. Supercupa României pierdută cu CFR

2009-2010Acumulează 8 puncte, record pentru România, în Gupa G a LigiiCampionilor, în faţa echipelor FC Sevilla, Rangers şi VfBStuttgart, record pentru România. Vicecampioană. Între tur şiretur, Dan Petrescu pleacă. Pierd Supercupa, tot în faţaCFR-ului

2010-2011 Este dinnou la un pas de grupele Ligii Campionilor, dar este eliminată deZenit St. Petersburg. După câteva etape, îşi pierde cei mai bunijucători, care pleacă la Steaua, dar şi pe Mihai Stoica. Echiparetrogradează

2011 -vara Nu depun licenţa pentru Liga a II-a, iarechipa este desfiinţată

5echipe cu numele de "Unirea" există înregistrate în Liga aV-a, în Asociaţia Judeţeană de Fotbal Ialomiţa

"Chiar dacă Unirea Urziceni rămânea în Liga a III-a saua IV-a, oamenii tot veneau la meciuri. Oraşul ăsta, şi aşa mort, numai are nimic interesant", Leondard Constantin, alias"Lupul singuratic"

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.