Blocaj în negocierile pentru Sânmărtean. Vaslui cere 10 % din cât a luat Steaua pe Bourceanu, campioana nu acceptă

2 feb 2014 6719 afişări Liga 1
Blocaj în negocierile pentru Sânmărtean. Vaslui cere 10 % din cât a luat Steaua pe Bourceanu, campioana nu acceptă

Steaua l-a cedat pe Alex Bourceanu la Trabzonspor în schimbul sumei de 1,3 milioane de euro. După ce s-au parafat actele transferului, oficialii campioanei au intensificat negocierile pentru adecerea lui Lucian Sânmărtean, fotbalist dorit cu insistenţă de finanţatorul echipei, Gigi Becali

Aşa cum au spus-o de mai multe ori chiar şefii din Ghencea, afacerea este blocată de datoria salarială pe care SC Vaslui o are către Sânmărtean, sumă pe care, după cedarea lui Bourceanu, steliştii s-au oferit să o plătească.

Din informaţiile ProSport, iniţiativa steliştilor nu este de ajuns pentru ca moldovenii să-l lase pe Sânmărtean la Steaua încă din această pauză competiţională. Astfel, vasluienii au cerut şi  o sumă de transfer, raţiunea fiind următoarea: „Dacă pe Borceanu, foltbalist aflat la fel ca Sânmărtean în ultimele luni de contract, s-au luat 1,3 milioane de euro, atunci de ce să nu primim şi noi pe Lucian măcar 10 % din ce s-a luat pe Bourceanu. Este o sumă modică pe care Steaua şi-o permite”. Totuşi, Bourceanu are 29 de ani şi 24 de selecţii în echipa naţională, Sânmărtean 33 de ani şi 7 selecţii.


400.000 de euro este cota lui Sânmărtean pe site-ul transfermarkt.de


Ghidându-ne după cererea celor de la Vaslui, Sânmărtean ar fi lăsat să vină încă din această iarnă sub comanda lui Reghecampf  în schimbul a maximum 150 000 de euro. Pentru Steaua însă, efortul financiar ar fi mult mai mare, suma pe care mijlocaşul în vârstă de 33 de ani o are de încasat de la Vaslui fiind de peste 100. 000 de euro. (n.r. nici jucătorul şi nici clubul nu au făcut declaraţii legate de cifra exactă a acestei datorii)

Nici Sânmărtean nu e disperat să vină acum

Pentru ca actele să se semneze mai este nevoie şi de semnătura lui Sânmărtean, iar fotbalistul nu pare foarte grăbit să îşi pună iscălitura pe contractul cu formaţia din Ghencea. Asta şi pentru că Steaua s-a angajat să-i achite datoria moldovenilor sub forma unei prime de instalare, modalitate pe care Lucian nu are de ce să o dorească. Dacă ar veni în vară, liber de contract, Steaua ar trebui să-i acorde o primă de instalare, în plus, fotbalistul îşi poate recupera banii de la Vaslui adresându-se comisiilor. E adevărat că această strategie ar presupune mai mult timp, dar Sânmărtean ar câştiga cel puţin 100.000 de euro.


16 meciuri a bifat Sânmărtean în prima parte a campionatului, timp în care a reuşit patru pase de gol


Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.